Па не требало да притиска многу со пастата,затоа после се појавуваат модринки И внимавајте на понежните места! Ако неќи да се трга пастата не влечете туку измијте ја,иначе ќе ви пукаат капиларчиња.
Јас пред 4-5 години се депилирав со шеќерна паста, мислам дека од аптека ја купив во мала тубичка (отприлика 50мл) и беше околу 70 ден. Знам дека ја ставав тубата во топла вода да постои малку и потоа се депилирав. САкам да си купам сега ама не се секавам како се викаше, баш ќе наминам овие денови до аптека да видам дали ја има па ќе ве известам.
НЕ. Јас сум строг противник на било што за под пазуви освен брич. Под пазувите има потни жлезди а со било каков вид на депилација може да се зафркнеш многу.
Е мене со ова не ми успеа прееска! Ја згреав малце земав да месам се мењаше бојата, ама се лепеше, па пробав со лентички, искачаат влакната ама само спротивно ако влечам. Не знам дали е до мене, ама како и да е ја фрлив и си продолжувам со машинка
Ни мене не ми успеа . Јас ја затоплив малце на сонце колку да можам да ја извадам од тоа буренцето, ја измезив добро, се доби светла боја и лепеше ама не вадеше ништо (пробував само на раце и на нозе). Инаку дома пробував претходно откако прочитав од прво до последно мислење на темата . На прво ми успеа според рецептот од Лилит, Спојлер вториот пат решив и со другиот рецепт да пробам (мислам беше со 9 лажици шеќер, 9 вода и 2 лимонтуси), тој не ми беше успешен. Ама да напоменам тогаш се депилирав само на интимата, ни тогаш не сакаше на нозе и на раце да извади ништо, не знам зошто . Сега пошто сакам да разрешам некои сомнежи, ќе пробам деновиве и на интимата да се издепилирам со агдата, се надевам ќе ми успее.
Ја правев и ја погодив од прва. Ми беше маку тврда од кога се излади ама со месење попушташе, не болеше. Бев пресреќна, ја оставив во вц да се излади малку додека да си ги измие рацете татко ми затоа што работеше нешто, а потоа и сестра ми отиде во вц... Кога се ватив садот ми беше наполнет со вода, ми пропадна пастата, ќе си умрев на мака...
Јас не ја купив од аптека туку од пазар . Продавачката рече дека само таа агда постои,нема поинаква, така да ако ја има и во аптеки би требало да е истата
Пред 5-6 години и јас се депилирав со паста ама сама ја правев дома но многу тешко може да се погоди густината па некогаш и ја фрлав па повтерно ја правев .Тогас имав повеке време бев без обврски сега одам на депилација немам време да се матакм сама дома да се депилирам.
Вчера успеав да си ги издепилирам рацете со шеќерна паста . Е сега, може претерав малку, не почекав да се олади, туку одма шлакнав на раката, па сега си шетам со меурче Ама битно добро беше, не ме болеше воопшто и каде-каде подобро е отколку со топол восок.
Е и јас да си кажам бев во салон за депилација со шекерна паста и незнам како ви издржува депилацијата 1 месец мене едвај 2 недели ми издржа и воопшто не сум задоволна затоа што не бев издепилирана како што треба а еве денеска морав да се поминам со машинка бидејки не сум во мк да одам на повторна депилација а заминувам на одмор утре . нареден пат ке идам повторно на ладна
Во која аптека ја купи пастата? [/quote] Јас не ја купив од аптека туку од пазар . Продавачката рече дека само таа агда постои,нема поинаква, така да ако ја има и во аптеки би требало да е истата [/quote] А колку пари е пастава уствари? И колку пати моеш да се издепилираш со едно тубиче?
Јас земав и 100 денари го платив буренцето ама не ми се свиѓаше, тешка е некако слабо се лепеше и не ми вадеше добро. Зависи што депилираш за 1-2 депилации на нозе ваљда стига ама се изнамачив со тоа месењето и пак не беше добро само изгубив време. Тешко се погодува пастава дома. Ќе се отвори изгледа ново место за шеќерна депилација, па ќе пробам и таму како ќе биде. Има страница на фб. Спојлер http://www.facebook.com/pages/%D0%A8%D0%B5%D1%9C%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-Sekerna-depilacija/259208310762511
Пак јас Значи не можам да си ја изнафалам доволно пастава, абе дечко да беше, ќе му беше веќе крајно досадно што толку му изразувам љубов. Вчера ја правев пак, малку подолго од 3 минути ја варев - откако почна да врие нели, и малку ја препеков, ама сосема топ ми излезе на крај, затоа што дури се тегнеше, одлично можев да ја месам и за кратко време си ги средив нозеве гланц. Сеуште не можам да поверувам кој изум е чудово. Штрак - штрак, кине, тегне, не боли, не ми се црвени нозеве, нежни се. Стварно е убавини пастава. Морам да признаам дека при крај, кога веќе бајаги ми се стврдна беше тешка за месење така да совет плус од мене, и да ја препечете малку, не е страшно. Јас вчера у паники контактирав кризен штаб Ама сконтав дека додека е млака и може да се меси во ред е, колку повеќе се ладеше толку потешко беше да ја замесам, но за среќа додека да се олади сосема стигнав да се издепилирам. Ма мајсторчич станувам полека, па и не сум толку лева приметувам. Сега некако полесно ми иде техниката на месење - кинење. Ма мљац! Од сега не ми ни текнува да идам у салон или да се мачам со нешто друго
Девојки правам шејкрена паста и сега не знам точно бојава треба да дојди како бојата од газоза или потемна?