ја направив и ја извадов и имаше жолтеникава боја ама не ми се стврднуваше и за тоа пак ја ставив и сега излезе кафена па сега ќе видиме дали ќе успем по 2 пат
Пред некоја недела за прв пат ја погодив пастава и што убаво ме издепилира. За мераци. Јас ја правев со 10 лажици вода и 10 лажици шеќер и 1 лимонтус и супер ми испадна
Пак јас ама никако да ми успеј депилацијава со шеќерна паста како што гледам по снимкине од јутуб бојата ми е како што треба , во густината е како што треба абе се а пак кога ќе сакам да се издепилирам ми се мачка по раце и цела ми се топи во раце а пак кога ќе ја намачкам на нога ужас ни се трга ни ниш треба ленти да земам за да ја извадам не знам каде грешам навистина претходниот пат ми рековте дека имам многу вода овај пат ставив помалку вода но пак е истата ве молам за помош баш сакам да се издепилирам ама никако да успеам
Остави ја да се втрдне повеќе па после меси ја,малку е тешко но можи така ќе успееш,гледај да не ти е влажна кожата,а и кај шо ќе се депилираш да не е прежешко,ниту па ладно ( да не дува вентилатор или клима) друго незнам шо би било проблем Се надевам да успееш.
Divinebutterfly од вчера ми е нраправена и до сабајле стоеше во фрижидер ја извадов и сега пробав да се депилирам и на почетокот се меси ама по неколку минути цела како да се топи и кога ќе ја ставам на нога вака ми се лепи скроз и не можам да ја извадам па мора крпчиња да земам за да ја извадам или пак да одам до купатило за да се измијам и да падни не знам навистина кај е пробеломот а вие колку земате от прилика за да ја месите и да ставате на нога помалце или повеќе?
Јас со таква паста се депилирав пред 10 години, а рецептот ми го даде другарка. Два пати ми успеа, понатаму тапа. НЕ СЕ МАЧЕТЕ,ИСТИОТ СОСТАВ ГО ИМА ВО ДЕПИЛАТОРИТЕ СИЛК НА ГАЛАФАРМ односно рол он за ладна депилација.Ако не ми верувате купете едно и лижнете ја течноста....шеќер и лимонтус
Епа пошто е иста затоа место да даваме пари за мало количество дома си правиме поголемо за тие пари Е барем на тие шо им успева И Силк-от не е за ваква арапска депилација,тој е за со ленти и поќе боли. Иначе да,и мене вчера така ми се лепеше,брзо стануваше течна и разбрав дека е од то шо е многу жешко во собата и рацете мои исто,така да треба брзо да дејствуваш,меси ја малце и нанесувај,таа со секое наредно нанесување ќе се домесува,а ко ќе стани многу течна ја фрлаш.И брзо влечиш ко ќе ја нанесиш.И мене вчера ми остануваше на места...а предходниот пат беше подобро.Пробај навечер да се депилираш,макар шо тогаш нема многу да гледаш шо фаќаш.Друго решение нема,не е проблемот во тоа како си ја направила изгледа.
Брзо ти се стопува од топлината на рацете,плус имајќи предвид дека е жешко.Пробај ако имаш шпатула(од крема за депилирање)или нешто друго пластично па со тоа нанесувај,нема да ти се топи толку,зошто вака од твојата температура на телото се топи брзо Еве на што мислев http://www.youtube.com/watch?v=daD04qP- ... re=related Измеси си ја и нанесувај вака
Мене пак супер ми излегува вчера ги депилорав нозете 2 пат ја правев и супер излезе одма се изедпилирав е сега немав лимонтус а ме мрзеше да одам да купувам и наместо лимонтус турив сок од половина лимон и бече поубава одколку кога ја правев со лимонтуз
не е некоја голема филозофија. Ви ги прочитав сите мислења,изгледав 10-20 клипчиња и се решив да си направам и јас .. од 1 пат ја погодиив и ми испадна баш како што треба ги издепилирав целите нозе и раце и ииччч ич не ме болеше само што кујната,wc и мојата соба беа хаос па ми требаше време да средам се после депилацијата
гледам и други се жалат дека им излева премногу лепливо па сакав да прашам да не е случајно до лимонтусот, можеби е премногу цело паковање? ако би се ставело пола (пример) дали би излегло... јас пробав но неќеше да се меси никако само ми се исполепи на рацете (и секаде околу мене) и никако во топче не успеа туку онака изгмечено само го залепив на нозе колку да пробам, идеше ама не многу добро и ми остана по нозете па морав со ленти да го тргам остатокот... инаку во другото си беше таман и бојата си ја доби и густината само ај малце хелп околу рецептот поточно лимонтусот да не е до него дека премногу лепи, а ми беше изладено.... позз
ако ги вади влакната од корен зошто помалку боли од депилирањето со восок? и зошто влакната повеќе се оретчуваат отколку со восокот?
И јас си имам направено од шеќернава паста по рецептот на Лилит..и успешна ми беше и одтогаш се депилирам со пастава...летово малце и на препоните се фанав и не ме болеше многу
Баш ова прашање и го псотавив на мојата другарка Турчинка , која цел живот се депилир асо ова. И ми рече дека финатат било што со пастата влакната се корнат во правец на нивно растење а не контра како со восок и затоа нема поткожни, нема толкава болка и се ретчат.
Јас не успеав ни со таа готовата, ни со правена по рецептот на Лилит. Едноставно се лепи кога ја месам, и како да ми се растекува низ раце. Добива некоја бела боја ама лепи мн. Пробав на едно местенце на нога, нит ми извади влакна нит ништо само имав мала модрица после. Нешто не правам како што треба дефинитивно, ама и малтретирање ми е некако, па си се депилирам со депилатор иако не депилира баш сјајно
Затоа што не ти се лепи за кожата туку само за влакната, а восокот ти ја корне и кожата. А инаку повеќе влакна излегуваат од коренот за разлика од восокот и затоа оретчуваат. Ми објасни убаво девојката кај што бев последен пат на шеќерна во ново студио и веќе ич не му ја мислам, а и цените се ОК.
еве денес направив откако убаво ве прочитав сите крајниот резултат е: не ми се прави како тесто-топче, некако ми бега низ прсти, а со самото тоа ништо не успеав да издепилирам (пробав на рака прво) а, толку бев оптимиста и реков ќе ставам крај на салони, закажување, чекање, трошење пари...