1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    ја направив и ја извадов и имаше жолтеникава боја ама не ми се стврднуваше и за тоа пак ја ставив и сега излезе кафена па сега ќе видиме дали ќе успем по 2 пат :D

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Пред некоја недела за прв пат ја погодив пастава и што убаво ме издепилира. За мераци.
    Јас ја правев со 10 лажици вода и 10 лажици шеќер и 1 лимонтус и супер ми испадна ^_^

3. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Пак јас |( ама никако да ми успеј депилацијава со шеќерна паста како што гледам по снимкине од јутуб бојата ми е како што треба , во густината е како што треба абе се а пак кога ќе сакам да се издепилирам ми се мачка по раце и цела ми се топи во раце а пак кога ќе ја намачкам на нога :sweat: ужас ни се трга ни ниш треба ленти да земам за да ја извадам не знам каде грешам навистина :( претходниот пат ми рековте дека имам многу вода овај пат ставив помалку вода но пак е истата :( ве молам за помош баш сакам да се издепилирам ама никако да успеам ;(

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Остави ја да се втрдне повеќе па после меси ја,малку е тешко но можи така ќе успееш,гледај да не ти е влажна кожата,а и кај шо ќе се депилираш да не е прежешко,ниту па ладно ( да не дува вентилатор или клима) друго незнам шо би било проблем :^) Се надевам да успееш.

5. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Divinebutterfly од вчера ми е нраправена и до сабајле стоеше во фрижидер ја извадов и сега пробав да се депилирам и на почетокот се меси ама по неколку минути цела како да се топи и кога ќе ја ставам на нога вака ми се лепи скроз и не можам да ја извадам :( па мора крпчиња да земам за да ја извадам или пак да одам до купатило за да се измијам и да падни ;( не знам навистина кај е пробеломот а вие колку земате от прилика за да ја месите и да ставате на нога помалце или повеќе?

6. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Јас со таква паста се депилирав пред 10 години, а рецептот ми го даде другарка.
    Два пати ми успеа, понатаму тапа.

НЕ СЕ МАЧЕТЕ,ИСТИОТ СОСТАВ ГО ИМА ВО ДЕПИЛАТОРИТЕ СИЛК НА ГАЛАФАРМ односно рол он за ладна депилација.Ако не ми верувате купете едно и лижнете ја течноста....шеќер и лимонтус

7. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Епа пошто е иста затоа место да даваме пари за мало количество дома си правиме поголемо за тие пари ;)
    Е барем на тие шо им успева :) И Силк-от не е за ваква арапска депилација,тој е за со ленти и поќе боли.

Иначе да,и мене вчера така ми се лепеше,брзо стануваше течна и разбрав дека е од то шо е многу жешко во собата и рацете мои исто,така да треба брзо да дејствуваш,меси ја малце и нанесувај,таа со секое наредно нанесување ќе се домесува,а ко ќе стани многу течна ја фрлаш.И брзо влечиш ко ќе ја нанесиш.И мене вчера ми остануваше на места...а предходниот пат беше подобро.Пробај навечер да се депилираш,макар шо тогаш нема многу да гледаш шо фаќаш.Друго решение нема,не е проблемот во тоа како си ја направила изгледа.

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  8. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.768
    Допаѓања:
    18.265
    Брзо ти се стопува од топлината на рацете,плус имајќи предвид дека е жешко.Пробај ако имаш шпатула(од крема за депилирање)или нешто друго пластично па со тоа нанесувај,нема да ти се топи толку,зошто вака од твојата температура на телото се топи брзо
    Еве на што мислев
    http://www.youtube.com/watch?v=daD04qP- ... re=related
    Измеси си ја и нанесувај вака

На vlubena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    Мене пак супер ми излегува вчера ги депилорав нозете 2 пат ја правев и супер излезе одма се изедпилирав е сега немав лимонтус а ме мрзеше да одам да купувам и наместо лимонтус турив сок од половина лимон и бече поубава одколку кога ја правев со лимонтуз

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    не е некоја голема филозофија. Ви ги прочитав сите мислења,изгледав 10-20 клипчиња и се решив да си направам и јас ..
    од 1 пат ја погодиив и ми испадна баш како што треба :)
    ги издепилирав целите нозе и раце и ииччч ич не ме болеше

само што кујната,wc и мојата соба беа хаос па ми требаше време да средам се после депилацијата :worried: :D

11. ZoLaRisK

ZoLaRisK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    гледам и други се жалат дека им излева премногу лепливо па сакав да прашам да не е случајно до лимонтусот, можеби е премногу цело паковање? ако би се ставело пола (пример) дали би излегло... јас пробав но неќеше да се меси никако само ми се исполепи на рацете (и секаде околу мене) и никако во топче не успеа туку онака изгмечено само го залепив на нозе колку да пробам, идеше ама не многу добро и ми остана по нозете па морав со ленти да го тргам остатокот... инаку во другото си беше таман и бојата си ја доби и густината само ај малце хелп околу рецептот поточно лимонтусот да не е до него дека премногу лепи, а ми беше изладено.... позз

12. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Па зависи, еден лимонтус на колку шеќер стави? :)

13. ZoLaRisK

ZoLaRisK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    една ипол шоља шекер и четврт чаша вода :/

14. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    И јас правев по истиот рецепт, кај мене беше успешно.. не знам до што можи да е :^)

15. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ако ги вади влакната од корен зошто помалку боли од депилирањето со восок?
    и зошто влакната повеќе се оретчуваат отколку со восокот?
    :?: :?: :?:

16. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    И јас си имам направено од шеќернава паста по рецептот на Лилит..и успешна ми беше и одтогаш се депилирам со пастава...летово малце и на препоните се фанав и не ме болеше многу :)

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    16.898
    Допаѓања:
    111.300
    Баш ова прашање и го псотавив на мојата другарка Турчинка , која цел живот се депилир асо ова. И ми рече дека финатат било што со пастата влакната се корнат во правец на нивно растење а не контра како со восок и затоа нема поткожни, нема толкава болка и се ретчат.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас не успеав ни со таа готовата, ни со правена по рецептот на Лилит. Едноставно се лепи кога ја месам, и како да ми се растекува низ раце. Добива некоја бела боја ама лепи мн. Пробав на едно местенце на нога, нит ми извади влакна нит ништо само имав мала модрица после. Нешто не правам како што треба дефинитивно, ама и малтретирање ми е некако, па си се депилирам со депилатор иако не депилира баш сјајно :worried:

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Затоа што не ти се лепи за кожата туку само за влакната, а восокот ти ја корне и кожата. А инаку повеќе влакна излегуваат од коренот за разлика од восокот и затоа оретчуваат. Ми објасни убаво девојката кај што бев последен пат на шеќерна во ново студио и веќе ич не му ја мислам, а и цените се ОК.

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    еве денес направив откако убаво ве прочитав сите :)
    крајниот резултат е: не ми се прави како тесто-топче, некако ми бега низ прсти, а со самото тоа ништо не успеав да издепилирам (пробав на рака прво) :(

а, толку бев оптимиста и реков ќе ставам крај на салони, закажување, чекање, трошење пари... ;(