1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    И јас сакав да ја правам пак,ама како што гледам колку е топло,како кај Хипица ќе испадни...Изгледа депилаторот овај пат |(

2. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Сакам да го споделам со вас мојот нов изум :tmi: :lol:
    За да не трчате на секое до шпорет да ја загревате пастата кога ќе ви се здрви, земете си фен за коса и подувајте малце. Плус, контролирате колку сакате да се стопи пастата, а на шпорет може често да ви се стоплува повеќе отколку што сакате и треба чекате да се излади, време се губи :)

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Женски купив готова шеќерна паста само што појма немам ккао да ја направам ја ставиви во топла вода како што пишува направив топце го растегнав ама неќе да се залапе :worried:
    ако некоја има купена готова Хелп плс :)

4. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Да не се има премногу растопено случајно? :) А можи да е до пастата.. јас таа што ја купив ни се лепи ни ништо, џабе фрлив пари :?:

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    A како изгледа купечката шеќерна паста?
    Може слика, нешто, опис, ова - она - во план сум да пробам и јас.

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Мало пластично буренце, ми се чини златно со зелена етикета..така некако. Има на бит пазар на некои од тезгите.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. betushka12

betushka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Девојки здраво, и јас го имам истиот проблем, но мене ме мачат влакната на лицето. Ме депилираше една Албанка, и верувајте дека навистина помага. Многу пати сама се обидував да направам но не ми успеваше...ама веќе две недели си ја погодувам со ред. Ке си ставите 5 големи лазици вода, 3 ипол големи лажици шекер, и малку лимонтус, ама баш малку, и ќе го ставите во некое железно тањирче да се крчка но не на многу јако. Потоа кога ке добија птемна жолтеникава боја, не многу темна за да не изгори, смесата ке ја исипете на бетон кој претходно добро ке го измиете. И откако ке ја исипете смесата ке почекате малку за да се зацрсти и со прстите ке ја собирате.....не се разочарувајте ако од прв пат не успеее...јас мака мачев...поззз

8. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Ех,денес наместо паста,направив карамела :doh: |( Џабе шеќерот...можеби премногу ставив...А и порано требаше да ја тргнам од ринглата...Памет за наредниот пат :fubar: :lol:

9. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    А каде се купува таа шеќерна паста, во домашни услови не знам дали ќе ја погодам, сакам да кажам која е квалитетна, какви ги има, во аптека дали ја има, колку чини и дали навистина не е толку болно како со восок? А и ако сепак ја припремам во домашни услови, дали може да се употреби цеден сок од лимон наместо лимонтус?

10. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
  11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Дали има некоја феминка која се нуди да ми даде старо тенџерче со бело дно, нешто вака :angel: ?[​IMG]
    Па не е фер, откако се преселив, го немам веќе моето тенџерче за шеќерна паста, а дома сите се со темно дно и не можам да ја погодам нијансата :(

Еве сега направив паста, ја оставив да се лади па ќе видам што ќе испадне- таман и навикнав сега пак маки- веќе ми иде да си закажам во салон, се надевам дека овој пат ќе ја погодам :angel:

13. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Не можам да редактирам- сакам да кажам дека сум тажна- пастата не ми се погоди :( .
    Не е фер, ја правев како секогаш, капнав и во филџанче, и еве се лади 2 саати и уште е течна :(

Ќе морам да одам на козметичар, не гледам друго решение :(

14. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980

Sesilija шо му се мислиш,стави ја уште малце да поврие,ама мн малце,па можда ќе се втврдни.ЈАс еве пак ја почнав,се надевам овај пат да не ја зафркнам :) Па ќе видиме шо ќе испадни.Сакам веќе да се депилираааам!

15. miss-cherry

miss-cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    девојки здравоо :)) каде низ мк или во ск има салони каде што депилираат со шекерна паста? може и по порака да ми пишете ако имате и број :)) поздрав и фала :)

16. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сеси, јас во росвајтно тенџере ја правев и 2 пати одлично ми излезе.....сменив, половина доза правев и во гезве и не излезе :(
    Гледам и ти си имала твое среќно тенџерче :lol:

Ништо, идеме во салон.....многу марифети и салтанати сакала оваа шеќернава бре :swear: :lol:

На sesilija му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Аа Гоу, јас така ако се откажував до сега немаше од мене да биде човек :P :D

Ќе ви кажам утре како поминав, вчера немав време да се направам, ја ставив во фрижидер, денес ја ставив пак на оган, доби убава густина, ама имав состанок и после бев да вежбам и пак немаше кога, ама утре (смајли што трие раце) има да ја искористам па што сака нека биде :devil: .

Е сега Марфи ако замеша прсти, ако се налути од магичното стапче на Лилит, тогаш стварно ќе треба да одам да козметичар :|

На Divinebutterfly и Go-Girl им се допаѓа ова.
  18. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Не се секирајте,ќе се погоди :) Јас ја погодив сега вториот пат откако ја направив карамелата :D па сега се средив ко човек :) Ниедно влакненце нема на мене(е добро де,некое шо забегало :D ) Убавини,мераци :lol: Само многу време одзема,ама од ко ја научив,сега нема да одам во салон и ќе си се правам побрзо :)
    Хахахахах Сесилија ме изнасмеа со Марфи :rofl: мислете му ја сега...

19. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Ај нека ми пиши некој рецепт за пастава во ЛП.
    Јас 3 пати правев по рецептот 9 лажици шеќер,9 вода и два лимонтуси и не ми излезе ништо...

20. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    За тие што не им се годи бојата,ваква треба да е отприлика,како на средината,кога треба да ја тргните.Еве мојата само што ја тргнав кога ја сликнав сликава,се надевам да помогни.

Прикачени фајлови:

• HPIM0981.JPG
      HPIM0981.JPG
      Големина на фајлот:
      233,3 KB
      Прегледи:
      112
    На figgiMK, Hipica, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.