Шеќерна, шеќерна, Ти калеша неверна. Кога го прочитав ова sugar wax, ме потсети на house of wax, и онака ми дојде грр. х) Инаку, не сум пробала до сега. Најчесто со брич, јесте да побрзо растат, ама тоа е. х)
Прв обид - неуспешен! Со сестра ми правевме по овој рецепт: 2 филџани шеќер, 1/4 филџан сок од лимон и 1/4 филџан вода. Го пржевме 1-2 минути, имаше меурчиња и бојата стана медова .. ама темна, мноогу темна. Спојлер Нешто вака: Ја ставивме 2 минути во фрижидер, смесата беше стврдната малку ама сеуште топла. Кога пробавме да направиме топчиња, одма се стврднуваа, се кршеа. Да не знае некој зошто се случи тоа? Да не ја имаме препржено или недопржено .. незнам. И, дали оваа смеса е доволна за цели нозе и препони?
Moже и со сок од лимон сум нашла такви рецепти, проблем јас мислам дека е во тоа колку време стои на оган и мене не ми успеа еднаш и се откажац, златен салон
Нема врска лимонтус,јас секогаш го прам со лимонов сок,па успева,грешката тука е што е многу шеќер,рецептата е 1 шоља за чај шеќер,1/4вода и 1/4 лимон,затоа станала премногу заситена,густа и цврста. Нареден пат пробајте така. Ако правите за двете може да ви треба и двојно од ова,ама тоа за цело тело,а ако е само за некој дел можите со обичната доза.
Викнете ме мене на сите да ви направам...секогаш ми успева...него јас имам друг проблем откако почнав со ова шеќернава на рацете, на стомакот кога ми растат влакната ми се појавуваат како црни точкии тоа е кога влакненцата почнуваат да растат ии боцкаат, ужасно ме нервираат целите раце ми боцкаат, ако знае некој лек, чаре нека каже
АА епа ондак моја грешка, иначе и ја кога правев одма ми се стврднуваше А треба 1/4 вода и 1/4 лимон во шоља за чај така? и треба да биде на оган додека не се направат меурчиња? ај ако не објасни ми во ЛП убаво, ако не ти е тешко
Дивајн, Фемина и Билибер, фала ви мнооогу. Утре ќе пробаме пак по рецептот на Дивајн, па ќе видиме што ќе испадне. Инаку сега сестра ми ми кажа дека ќе ги прави само рацете, а јас само препоните. Па мислам дека таа доза ќе е доволна.
Ај ако може во Л.П. да ми напишете кај се наоѓа тој салонот за шеќерна депилација, ама не тој кај католичка?
И да појасниме вака,прво ја оставаш смесата да се излади,потоа со прсти си земаш од неа и правиш топчиња и ја месиш,додека не стане како мастика,потоа нанесуваш,имаше понапред во темава и видеа точно како се прави,побарајте.
ЈА прегорев изгледа вријаше и не можев да ја видам бојата. Ставив во гилџан и не се месеше Во фрижидер е сега со некоја карамела боја....си надевам ќе излезе нешто....
Сега имаш карамела за десерт Нетреба да се меси во филџанот, туку да се направи топче таму кога ќе капнеш - тогаш е готова А откако ќе се олади треба да пробаш да ја месиш
ПРВ ОБИД - УСПЕШЕЕЕЕЕЕН!! Начекав да не е дома мајка ми, и сама се си напрајв, сама си се издепилирав, си се истуширав, се најубаво! Али послем почна да ме чешаат нозете како ножна сипаница да имам, ми оцрвенија, и од тогаш само во салонче, восок и цел месец сум си без гајле! А шеќерот - само за јадење!
Па што не си почекала да ти се смири црвенилото? Е демек од на салон одење нема да се направат црвенило и чешање? Ама ај,како си сакаш...Мене баш ми е поубаво со домашната и не се вцрвенувам толку,сепак,мора да има некаква реакција,не можи без ич,сепак нагло тргаш,се вади цело влакно од корен... А иначе верверичко,ништо,не се откажувај,нареден пат ќе ја погодиш,мора да видиш како оди и ќе знаеш за наредниот пат Иначе да,кога ќе капниш ја земаш капката или капките паста со прсти и пробуваш да ја месиш...ама можи ти повеќе си ја оставила,па се стврднала многу...Ајде ќе биди,последниот пат и јас 2 пати ја правев,ама вториот успеа
Јас кога правев се ми беше океј, али кога месев едвај месев и ми се праеше за 2 мин одма тврда ко лижавче Каде грешам?! Кажете ми и вечер ќе си направам, ако не ми успее ќе ви направам лижавчиња на сите
ДА не стави многу шеќер? А и температурата во собата треба да ти е оптимална,ни ладно ни многу топло,пошто почнува да се лепи и тегни ептен. Незнам,нека кажат и другите феминки мислење... А за лижавче ќе фрлиш некое наваму
^Епа незнам ќе пробам вечер 1 шоља шеќер, 1/4 вода, 1//4 сок од лимон ако неможе ќе ви направам на сите лижавчиња
Таа е рецептата ...вриј ја смесата на мала температура ако неможиш да ја видиш бојата тргај ја од оган..не чекај карамел боја да добие и пред тоа проверувај во филџан со вода..јас почвам со проверка ко ке биди бојата нешто како што е сокот газоза...ако не е готова пак вракај ја на оган дури не ја напрајш тамам...ако нешто треба пиши ако можам ке ти помогнам...