1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Шеќерна, шеќерна,
    Ти калеша неверна. :dance:

Кога го прочитав ова sugar wax, ме потсети на house of wax, и онака ми дојде грр. х)

Инаку, не сум пробала до сега. Најчесто со брич, јесте да побрзо растат, ама тоа е. х)

2. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    1.793
    Прв обид - неуспешен! :tmi:
    Со сестра ми правевме по овој рецепт: 2 филџани шеќер, 1/4 филџан сок од лимон и 1/4 филџан вода. Го пржевме 1-2 минути, имаше меурчиња и бојата стана медова .. ама темна, мноогу темна.
    Нешто вака: [​IMG]
    Ја ставивме 2 минути во фрижидер, смесата беше стврдната малку ама сеуште топла. Кога пробавме да направиме топчиња, одма се стврднуваа, се кршеа.
    Да не знае некој зошто се случи тоа? Да не ја имаме препржено или недопржено .. незнам. :(
    И, дали оваа смеса е доволна за цели нозе и препони? :?:

3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Со сок од лимон неможе, треба со лимонтус :)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Moже и со сок од лимон сум нашла такви рецепти, проблем јас мислам дека е во тоа колку време стои на оган и мене не ми успеа еднаш и се откажац, златен салон :D

5. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Нема врска лимонтус,јас секогаш го прам со лимонов сок,па успева,грешката тука е што е многу шеќер,рецептата е 1 шоља за чај шеќер,1/4вода и 1/4 лимон,затоа станала премногу заситена,густа и цврста. Нареден пат пробајте така. Ако правите за двете може да ви треба и двојно од ова,ама тоа за цело тело,а ако е само за некој дел можите со обичната доза.

6. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Викнете ме мене на сите да ви направам...секогаш ми успева...него јас имам друг проблем откако почнав со ова шеќернава на рацете, на стомакот кога ми растат влакната ми се појавуваат како црни точкии тоа е кога влакненцата почнуваат да растат ии боцкаат, ужасно ме нервираат :@ целите раце ми боцкаат, ако знае некој лек, чаре нека каже :D

7. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    АА епа ондак моја грешка, иначе и ја кога правев одма ми се стврднуваше :worried:
    А треба 1/4 вода и 1/4 лимон во шоља за чај така? :D
    и треба да биде на оган додека не се направат меурчиња? :^)
    ај ако не објасни ми во ЛП убаво, ако не ти е тешко :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    1.793
    Дивајн, Фемина и Билибер, фала ви мнооогу. :*
    Утре ќе пробаме пак по рецептот на Дивајн, па ќе видиме што ќе испадне. Инаку сега сестра ми ми кажа дека ќе ги прави само рацете, а јас само препоните. Па мислам дека таа доза ќе е доволна.

9. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Ај ако може во Л.П. да ми напишете кај се наоѓа тој салонот за шеќерна депилација, ама не тој кај католичка?

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    и после како се депилирате како го ставате чудово на вас ?

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Нанесуваш во насока обратна од растењет, вадиш во насока на растење :)

12. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    И да појасниме вака,прво ја оставаш смесата да се излади,потоа со прсти си земаш од неа и правиш топчиња и ја месиш,додека не стане како мастика,потоа нанесуваш,имаше понапред во темава и видеа точно како се прави,побарајте. :)

13. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    ЈА прегорев изгледа :( вријаше и не можев да ја видам бојата. Ставив во гилџан и не се месеше :( Во фрижидер е сега со некоја карамела боја....си надевам ќе излезе нешто....

14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Сега имаш карамела за десерт :rofl:
    Нетреба да се меси во филџанот, туку да се направи топче таму кога ќе капнеш - тогаш е готова
    А откако ќе се олади треба да пробаш да ја месиш :)

15. bella.honey

bella.honey Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    639
    Допаѓања:
    295
    ПРВ ОБИД - УСПЕШЕЕЕЕЕЕН!! Начекав да не е дома мајка ми, и сама се си напрајв, сама си се издепилирав, си се истуширав, се најубаво! Али послем почна да ме чешаат нозете како ножна сипаница да имам, ми оцрвенија, и од тогаш само во салонче, восок и цел месец сум си без гајле! А шеќерот - само за јадење! :D

16. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Па што не си почекала да ти се смири црвенилото? Е демек од на салон одење нема да се направат црвенило и чешање? |( Ама ај,како си сакаш...Мене баш ми е поубаво со домашната и не се вцрвенувам толку,сепак,мора да има некаква реакција,не можи без ич,сепак нагло тргаш,се вади цело влакно од корен... А иначе верверичко,ништо,не се откажувај,нареден пат ќе ја погодиш,мора да видиш како оди и ќе знаеш за наредниот пат ;) Иначе да,кога ќе капниш ја земаш капката или капките паста со прсти и пробуваш да ја месиш...ама можи ти повеќе си ја оставила,па се стврднала многу...Ајде ќе биди,последниот пат и јас 2 пати ја правев,ама вториот успеа :)

17. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Јас кога правев се ми беше океј, али кога месев едвај месев и ми се праеше за 2 мин одма тврда ко лижавче :lol:
    Каде грешам?! :?:
    Кажете ми и вечер ќе си направам, ако не ми успее ќе ви направам лижавчиња на сите :D

18. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    ДА не стави многу шеќер? А и температурата во собата треба да ти е оптимална,ни ладно ни многу топло,пошто почнува да се лепи и тегни ептен. Незнам,нека кажат и другите феминки мислење...
    А за лижавче ќе фрлиш некое наваму :D

19. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    ^Епа незнам ќе пробам вечер 1 шоља шеќер, 1/4 вода, 1//4 сок од лимон
    ако неможе ќе ви направам на сите лижавчиња :lol:

20. Kim-Dash

Kim-Dash Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    55
    Таа е рецептата ...вриј ја смесата на мала температура ако неможиш да ја видиш бојата тргај ја од оган..не чекај карамел боја да добие и пред тоа проверувај во филџан со вода..јас почвам со проверка ко ке биди бојата нешто како што е сокот газоза...ако не е готова пак вракај ја на оган дури не ја напрајш тамам...ако нешто треба пиши ако можам ке ти помогнам... :*

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.