1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    ...значи во никој случај не ги добивам од тегнењето, строго од нанесување на пастата..
    секогаш кога ја месам -размесувам пастата добивам онаа златна боја која ја има насекаде по постовиве..и јас месам уште за да може да е по мека или јас барем така си мислам..
    Добивам некоја златна кон бела која кога се растегнува е исто како мастика !!
    :?: и сега кога се трудам да ја нанесам на „рака“ како пример тоа ми се прави пак како топче и се мота околу прстите само но не се лепи или останува на раката каде се трудам да ја нанесам-правец спротивно од растењето на влакната... и тука пак настанува малку користење на сила.. за да се залепи на местото ама сосема малку и ете ми се модриците...
    по принцип имам доста нежна кожа ... :swear:

2. Mygirl

Mygirl Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2010
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    850
    Јас еднаш ви кажав дека на бит пазар има шеќерна паста. Озбилно, шеќерна паста е, јас си купив тогаш и се депилирав како што опишувате тука, без ленти и во правец на влакната, па супер излезе. Навистина е шеќерна паста, на него пишуваше восок мислам, не памтам убаво, лани беше тоа :?: , ама во составот убаво си пишуваше дека има шеќер, вода и лимонов сок :!:

3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Значи вака,ја направив пастата според рецептот тука што го прочитав,ја варев незнам колку време 15 мин може.Доби златна боја посветла малку од мед.Ја тргнав ја оставив да се олади ама течна ми е,неможам да ја измесам како мед е,што да правам?Да ја доварам?Или да ја фрлам во канта? :worried:

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Почекај да се подолади и види,ако е пак многу течна стави ја уште мааалце на оган.И можиш да ја правиш пробата со филџанчето :)

5. tinkerbelll

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Ама ладна е,тоа е работата :( Ставив шоља-ипол шеќер,1лимонтус и вода само да го прелие шеќерот.Еве ја оладена е и нема шанси да се измеси се лепи целата.

6. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Па пробај пак да ја стоплиш,ама мешај со лажичка,да не загори.Ако не,нова ќе направиш :lol:
    А и кога сме кај депилирањето со паста еве едно видео смешно,малце е претерано изиграно,ама се изнасемав :D
    http://www.youtube.com/watch?v=dXqwWlp2 ... re=related

7. tinkerbelll

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Почекај да се подолади и види,ако е пак многу течна стави ја уште мааалце на оган.И можиш да ја правиш пробата со филџанчето :)[/quote]
    Ама ладна е,тоа е работата :( Ставив шоља-ипол шеќер,1лимонтус и вода само да го прелие шеќерот.Еве ја оладена е и нема шанси да се измеси се лепи целата.[/quote]

Па пробај пак да ја стоплиш,ама мешај со лажичка,да не загори.Ако не,нова ќе направиш :lol:
    А и кога сме кај депилирањето со паста еве едно видео смешно,малце е претерано изиграно,ама се изнасемав :D
    http://www.youtube.com/watch?v=dXqwWlp2 ... re=related[/quote]
    Хахахахаха :D ништо јас ја фрлив |( како мастика беше и не се лепеше ни ништо,изгледа многу лимонтус имав ставено.Ајде ќе ја правам пак деновиве па ќе видам што ќе бидне.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HermioneM

HermioneM Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    25
    Добар и прецизен рецепт, од kakonapraviti.net.
    Само јас немав лимон да ставам, треба 3 лажички лимон, па ставив една кесичка лимонтус... Направив ли грешка? У моментот баш ја правам пастата, па ќе видам како ќе испадне и ќе ви кажам..

Иначе јас имам големо искуство со пастава, само што порано ја користев како восок, со ленти се депилирав.. Така ме научи една тетка.. Сега од нетов се учам и гледам дека можело и без ленти, имам пробано еднаш и многу добро поминав :)

9. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    676
    Ја направив успешно шеќерната паста успеав и да ги издепилирам препоните морам да признаам дека малку ме болеше всушност кубеше, но имам проблем и кога се бричам таму доле и кога се депилирам со депилатор еве сега и со шеќерната паста секогаш ми се појавува иритација и тук там неко брунче, поткожни влакна. Си ставам бебешка пудра се мачка со млеко за тело или со бекутан но царвенилото не се намалува, може ке се намали но постојат тие брунчиња . Како да се ослободам од тоа, како до потполна мазнина доле? :)

10. tinkerbelll

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Успеаааааааааааввввввввв!!!!!!!!![​IMG] Дефинитивно многу лимонтус сум ставила и затоа се тегнеше ко мастика и не се лепеше минатиот пат.Сега ни ленти ни ништо си се направи како топче и супер.Цел интимен дел го издепилирав,малку крв имав ама изгледа дека се бричев предходно па појаки ми беа влакната.Се на се презадоволна сум,мазна за мерак :D
    А,да и болката е 100 пати помала од восок!!Од денес сама на себе козметичар,no way моја нога да стапне веќе на депилација.

На roberta-rubi, irenna и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  11. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Пастата ми излезе како што треба :clap: арно АМА си напраив модрици тамо кај што пробував, прибидејќи ми се залепи некако и пробував да ја одлепам, демек ај да не мијам одма, и никако да ја одлепам па се измив поштено и оп глеам модрициии :doh:
    Значи ствар е у праксииии ;) ех а ми е страв да праксирам понатака да не се напраам модра слива :lol: јес да не ми беа модри туку црвени вчера, тек сеа потемнуваат!
    Не болеше ич иако немав баш многу влакна, онака пробував да видам што ќе направам, е сеа за интима сум скептична (со оглед на тоа дека се бричам) ама МОРАМ да пробам за да знам!
    Се надевам, ќе се јавам со нов извештај понатака,за нашата телевизија :D

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Девојки, има многу страници а мене навистина ми се брза, па морам да ве прашам, дали некој има праено ваква депилација во салон во Битола и колку кошта?:) Прочитав за една девојка ама немаше вратено во кој салон:) Поздрав :inlove:

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Луѓе јас да ви кажам, бев на шеќерна депилација кај католичка што е салонот.
    Депилирав само интимна зона и презадоволна сум значи!! Прв пат да си го чепнам тамбурчето и онака мазно да е и меко, абе ми доаѓа да си го бацнам. :wasntme:
    На ниедно место не ме боцка, милина бе. Нема ни црвенило, што е чудо за мене.
    Па да видиме колку ќе трае вака мазничко и голичко. :wasntme:

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    Пред некој ден продолжив со истата паста од минатиот пат, |( ама требаат посебни услови ептен!!!!!!
    Седнав во соба што не ја загреваме и пак не можев да се издепилирам, со раце! Рацеве, да е инаку би ми биле мраз ладни, сеа пак топли, во допир со пастата ми омекнуваше многу и ми се лепеше за нога, прво миев нон-стоп, после ми текна некаде на темава прочитав да лепам крпчиња ама јас со хартија завршив работа кај што ќе ми се залепеше ептен! Инаку со лажица мачкав зашто со раце не одеше!
    Арно ама ми снема паста на крај а и трпение и само подколениците ги издепилирав и пробав интима ама влакнава се јаже па само се залажував и остаив понатака машинката и бричот да си ја завршат работата! ;)

П.С. Не знам летно време како се депилираат жениве??? не ми е јасно! :^)

15. butterfly.fly

butterfly.fly Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    26
    Ај те молам ако имаш бројче од салонов дај ми и ако не ти е тешко кажи ми каде поточно се наога..Инаку само што се зачленив на форумов, а нонстоп читам се,редно време беше мислам :D

16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Ај кажете го точниот рецепт, кој ќе врти толку страни :wasntme:
    Она линкот на српски не разбирам :(

17. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Офи една чаша чаена шеќер,истата чаша 1/4 вода и 1/4 лимонов сок (од лимон или од оние купечките),а со лимонтусот што кажуваа незнам(некои велат цел некои поинаку) А мене оваа рецепта секогаш ми успева.И јас ќе ја правам петок :)

18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.003
    Леле се излепив по дома и ништо не направив :D Ќе треба да се обидам друг пат :D

19. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.989
    Немај гајле, пробувај пак, се вади со вода, јас еднаш успеав на ѕид да рашљакам... :lol: :lol:
    Ми летна кога ја вадев лентата..

20. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Значи после долг период на фијаско, конечно можам да кажам дека пак сум во игра 8) Ми се погоди, и тоа ептен.
    Како?
    Со лимонов сок, до сега ја правев со лимонтус и изгледа тоа бил проблемот.
    Мерев до милиметар точно, да да, во проѕирна чаша која беше длабока 10цм, ја наполнив шеќер а потоа 2,5цм лимонов сок, и 2,5 цм вода :tmi: :D . (Во превод 1/4 од шеќерот)

Почна да врие, ама не ја менуваше бојата, па тоа ме загрижи, и ми текна да пробам да капнам во филџан со вода, и веднаш падна капката на дното, што покажуваше дека е готова.
    Ја ставив да се олади, и не доби медова боја, туку онака, благо златеста, кон жолто вака нешто[​IMG]

Презадоволна сум, ниедна друга депилација не е толку безболна и добра како оваа, а јас пак можам да ја правам 8)

На LivingGlam, Divinebutterfly и Lilit им се допаѓа ова.