eve i ja da vi pisam ...imam raboteno so sekernata pasta alexsandria i e preubava e sega posto gledam deka sakate da probuvate sami doma imam i ja probuvano ....eden sovet kako mene mi uspevase jas pred da pocnam da se depiliram na nozete primer stavam pudra vo prav za da nemoze da se zalepi sekerot i da ne se napravat modrinki .... a za toa sto se topi vo raka poubavo ke e ako zemete i ako mozete da najdete medicinski rakavici bez lateks za da moze koga ke se zalepi sekerot da ne vi se vadi rakavicata vsusnost da nema pudra vo rakavici zasto ke se izvadat od race ....mislam deka objasniv kolku tolku ako nesto ne e jasno prasajte
Јас пак сама си ја направив,само што многу долго ми треба да се издепилирам цела,вас колку време ви одзема женски? А и после рацете ме болеа Ама кожата ми беше преубава и вредеше
Да си се пофалам дека и јас ја направив шеќерната паста но откако ја ставив во садче,тоа пустото да било од пластика и тоа некоја ефтина никаква пластика целото ми испотече дома направив лом! И така бидна што бидна едваај исчистив но сепак ќе си направам повторно
Се мачев, се нервирав ама после неколку неуспешни обиди успеав да ја направам хехехе не била залудна маката...... P.S.поздрав до Lilit
Девојки....внимавајте добро, оваа шекерна паста добро ме има средено, имам лузна на нога што од авион се гледа....Ден пред одмор другарка ме депилираше и заработив изгореница трет степен, кожата ми ја откорна....Е сега дека е добра, добра е...викаат има убав ефект па кој успее алал да му е....Ја лично сум плачка па се немам решено за депилација, златен брич, срека сто немам многу влакна па доволно ми е еднаш неделно што си се бричам, знам дека ако се издепилирам еднаш на двамесеци ке ми се фака ама пусти страв....
Баш ми е жал за лузната Но јас мислам дека ако правиме топчиња нема да има горење, зошто тогаш шербетот е оладен, така што на нога, рака или што да депилираме, нема да биде жешко. Топчињата се претходно измесени, и единствено нешто што може да избориме се прстињата при проверка дали е доволно ладен за да се земем топче.
Јас готово,веќе се откажав од оваа депилација,ја правев според рецептот на Лилит,ама мене не ми стасува ни за двете нозе,до подколеници.
^^ sorry ама ова ти е превише! па имам другарка турчинка што цел живот се депилира со пастава, од баба и -до неа и сите жени во фамилијата се депилираат на ист начин...кожата им е ок + другарка ми не е покриена, оди на плажа(се изложува на сонце) и нема никаков проблем со кожата. од цела статија прифакам за точно дека треба обука или пракса ама тоа се стекнува после неколку проби ...и дека треба повнимателно ради подливи ...ама другово е ту мач! а и разбирам до некаде поради тоа што го пишува девојка што работи во салон за убавина и депилира со шеќерна паста! што сакам да каже:"депилирајте се со шеќерна паста дома, пробувајте по сто пати , не се откажувајте и јас за една година ќе го затворам салонот а до тогаш ќе масирам само и нокти ќе правам "
Дечки, а тоа рол-онот на Силк е восок или шеќерна паста? Пошто на упатството пишува природна смеса, ќе да е паста или ?
Ејј јас од коа знам се депилирам дома со оваа..мајка ми ме научи како се прави само не секогаш можеш да ја погодиш..иначе не с става премногу топла за фала богу да немате лузни после тоаа..се пробува прво на рака ..Мене ми е супер..^^
Пред 2-3 саати се депилирав, стакло човече, ни црвенило ни болка кога ќе се наежам, ништо. Златна работа, това Персијките паметни жени биле. Инаку, не може да се прати лична порака Feline, затоа тука ти пишувам. Види вака, има различни рецепти, јас ја правев вака: 14 лажички (кафени) шеќер 12 лажички вода 1 лимонтус. И ондак, ќе ја ставиш во ѓезве, уклучи плинското и гледај ја додека врие, треба да добие некоја златеста боја, светло портокалово, така нешто. http://www.howtosugarwax.com/images/sugaring.jpg -еве, ова е тоа. После ја ставаш во друг сад и оставаш да се подолади малку, ќе ја пробаш на прст. Зимаш дел од смесата, ја прогмечуваш со прстите и со два-три прста (зависи колку си земала) ставаш обратно од растот на влакната и тегнеш на кај што растат. И ондак то. Една грутка од пастава може да помине и за цела подколеница и колено. Само ја ставаш, тегнеш во правец на растот на влакната, зимаш ја гмечиш малку (можеш и една капка вода да и ставиш) и истото од почеток. За интима, исто пробав, лепи многу, маааалку е незгодно, ама функционира.
Јас си ја земав од пазарче во оние пакувања како буренце и супер врши работа. Малце ја загревам да се стопи, си земам одредена количина, ја моткам низ раце и спремна е Битното е да не ви се загреат многу рацете зашто ќе почне да се лепи и тогаш веќе нема крај. Јас се депилирав пред 3 недели на рацете, така некако низ муабет ми тргна, ни два ни три ми појде работата. И сеуште ми немаат нараснато влакненцата! Супер ствар
Јас барав на Бит-пазар и не најдов од пастава. На кој пазар да барам? А дома, одамна се откажав од правење. Не ми лепи мојата паста, ме нервира тоа гмечењето, само како саказ станува и оди крајот најди и го. Инаку Мишела мислам дека е восок тоа на Силк рол-он што е, се влече со ленти. Јас сакам вакво во буренце, само не знам каде да најдам.
Дузице на Бит-пазар мора да ја има. Ќе влезеш во пазарот и од тезга на тезга, јас еднаш на повеќе места ја најдов. Но не беше во буренце туку во розева правоаголна картонска кутија.