1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. macika4

macika4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    28
    eve i ja da vi pisam ...imam raboteno so sekernata pasta alexsandria i e preubava e sega posto gledam deka sakate da probuvate sami doma imam i ja probuvano ....eden sovet kako mene mi uspevase jas pred da pocnam da se depiliram na nozete primer stavam pudra vo prav za da nemoze da se zalepi sekerot i da ne se napravat modrinki .... a za toa sto se topi vo raka poubavo ke e ako zemete i ako mozete da najdete medicinski rakavici bez lateks za da moze koga ke se zalepi sekerot da ne vi se vadi rakavicata vsusnost da nema pudra vo rakavici zasto ke se izvadat od race ....mislam deka objasniv kolku tolku ako nesto ne e jasno prasajte ]:) ]:)

2. macika4

macika4 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    28
    се извинувам што не е на кирилица сега видов дека мозе да се менува ....

3. vlatkokan88

vlatkokan88 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    [mod-reklama:3q8tx181][/mod-reklama:3q8tx181]

4. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Јас пак сама си ја направив,само што многу долго ми треба да се издепилирам цела,вас колку време ви одзема женски? А и после рацете ме болеа :doh: Ама кожата ми беше преубава и вредеше :)

5. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    138

целиот лимонтус го стави??

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Не цел,многу е.Помалку од пола.

7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Да си се пофалам дека и јас ја направив шеќерната паста :!: но откако ја ставив во садче,тоа пустото да било од пластика и тоа некоја ефтина никаква пластика целото ми испотече :fubar: дома направив лом!
    И така бидна што бидна едваај исчистив :x но сепак ќе си направам повторно :lol:

8. evvaa

evvaa Активен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Се мачев, се нервирав ама после неколку неуспешни обиди успеав да ја направам :D :rofl: хехехе не била залудна маката......
    P.S.поздрав до Lilit :clap:

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    101.576
    Девојки....внимавајте добро, оваа шекерна паста добро ме има средено, имам лузна на нога што од авион се гледа....Ден пред одмор другарка ме депилираше и заработив изгореница трет степен, кожата ми ја откорна....Е сега дека е добра, добра е...викаат има убав ефект па кој успее алал да му е....Ја лично сум плачка па се немам решено за депилација, златен брич, срека сто немам многу влакна па доволно ми е еднаш неделно што си се бричам, знам дека ако се издепилирам еднаш на двамесеци ке ми се фака ама пусти страв....:P

10. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    4.989
    Баш ми е жал за лузната :(
    Но јас мислам дека ако правиме топчиња нема да има горење, зошто тогаш шербетот е оладен, така што на нога, рака или што да депилираме, нема да биде жешко.
    Топчињата се претходно измесени, и единствено нешто што може да избориме се прстињата при проверка дали е доволно ладен за да се земем топче.

На Divinebutterfly и mims-89 им се допаѓа ова.
  11. lulu00

lulu00 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  12. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас готово,веќе се откажав од оваа депилација,ја правев според рецептот на Лилит,ама мене не ми стасува ни за двете нозе,до подколеници.

13. LoOnyD

LoOnyD Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    392
    ^^ :tmi: sorry ама ова ти е превише! па имам другарка турчинка што цел живот се депилира со пастава, од баба и -до неа и сите жени во фамилијата се депилираат на ист начин...кожата им е ок + другарка ми не е покриена, оди на плажа(се изложува на сонце) и нема никаков проблем со кожата.
    од цела статија прифакам за точно дека треба обука или пракса ама тоа се стекнува после неколку проби ...и дека треба повнимателно ради подливи ...ама другово е ту мач!
    а и разбирам до некаде поради тоа што го пишува девојка што работи во салон за убавина и депилира со шеќерна паста! :D што сакам да каже:"депилирајте се со шеќерна паста дома, пробувајте по сто пати , не се откажувајте и јас за една година ќе го затворам салонот а до тогаш ќе масирам само и нокти ќе правам :lol: :lol: :lol: "

14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Дечки, а тоа рол-онот на Силк е восок или шеќерна паста?
    Пошто на упатството пишува природна смеса, ќе да е паста или ? :?:

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Ејј јас од коа знам се депилирам дома со оваа..мајка ми ме научи како се прави само не секогаш можеш да ја погодиш..иначе не с става премногу топла за фала богу да немате лузни после тоаа..се пробува прво на рака ..Мене ми е супер..^^

16. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    665
    Пред 2-3 саати се депилирав, стакло човече, ни црвенило ни болка кога ќе се наежам, ништо. Златна работа, това Персијките паметни жени биле. :)

Инаку, не може да се прати лична порака Feline, затоа тука ти пишувам. :)

Види вака, има различни рецепти, јас ја правев вака:

14 лажички (кафени) шеќер
    12 лажички вода
    1 лимонтус.

И ондак, ќе ја ставиш во ѓезве, уклучи плинското и гледај ја додека врие, треба да добие некоја златеста боја, светло портокалово, така нешто.

http://www.howtosugarwax.com/images/sugaring.jpg -еве, ова е тоа.

После ја ставаш во друг сад и оставаш да се подолади малку, ќе ја пробаш на прст.
    Зимаш дел од смесата, ја прогмечуваш со прстите и со два-три прста (зависи колку си земала) ставаш обратно од растот на влакната и тегнеш на кај што растат. И ондак то. Една грутка од пастава може да помине и за цела подколеница и колено. Само ја ставаш, тегнеш во правец на растот на влакната, зимаш ја гмечиш малку (можеш и една капка вода да и ставиш) и истото од почеток.

За интима, исто пробав, лепи многу, маааалку е незгодно, ама функционира.

На Shoe-Gal, Rock-a-Fella и Bright им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Јас си ја земав од пазарче во оние пакувања како буренце и супер врши работа. Малце ја загревам да се стопи, си земам одредена количина, ја моткам низ раце и спремна е :) Битното е да не ви се загреат многу рацете зашто ќе почне да се лепи и тогаш веќе нема крај. Јас се депилирав пред 3 недели на рацете, така некако низ муабет ми тргна, ни два ни три ми појде работата. И сеуште ми немаат нараснато влакненцата! Супер ствар

18. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Јас барав на Бит-пазар и не најдов од пастава. На кој пазар да барам? :^)

А дома, одамна се откажав од правење. Не ми лепи мојата паста, ме нервира тоа гмечењето, само како саказ станува и оди крајот најди и го.

Инаку Мишела мислам дека е восок тоа на Силк рол-он што е, се влече со ленти. Јас сакам вакво во буренце, само не знам каде да најдам. :?:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Дузице на Бит-пазар мора да ја има. Ќе влезеш во пазарот и од тезга на тезга, јас еднаш на повеќе места ја најдов. Но не беше во буренце туку во розева правоаголна картонска кутија.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. amix

amix Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    kolku koshta depilacija so shekerna pasta na nozete?