1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Мене страшно мирисот на тој тако звани восок ме потсеќа на оној на шеќерната паста, затоа "сомнителен" ми е.
    Ме зеза мајка ми за ова - лизни си бе мајка, ќе се увериш, а и здрав е шеќерот :D |(
    Инаку, смесата е повеќе од одлична, за 150 денари, си вреди и те како. :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Па и тие исто го прават,по истиот рецепт :D ,мислам и дека пишеше на опаковката,можи и оваа пастата така да се користи,со ленти.Мене исто ми испаѓа како восокот на Силк кога ја правам пастата.Само шо во домашни услови и за поефтино ќе си ја направиш :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Мене па повеќе ми се исплаќа со Силк,ем не се мачиш,а и мислам дека поефтино е,има за над 10 пати да се издепилираш :)

4. joana18

joana18 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    676
    Мене ми стасува за двете подколеници а за нагоре правам друга доза и цел ден се бафтам со тоа :doh:

5. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.340

SILK ролонот е ладна депилација. Ладна депилација ги кине влакната (добро не сите), не ги вади од корен и не вади многу малку подникнати влакна на тело. Основна рецептура е можеби слична, шеќер, вода и лимонтус, ама не е иста.
    Да не набројувам разлики и предности....Случајно ја најдов пастата што ја користат по салоните
    Ајде сега во потрага сите од каде да се набави -купи и по која цена е :lol: .Демек од Грција ја нарачувале :?: а стигала од Америка (така ми шепнааа :) )

Edit http://www.alexandriaprofessional.com/l ... te-1kg35oz

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Во кој салони за убавила во Битола има ваква депилација?

7. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.261
    Не ме фаќај за збор, ама мислам има во Aura. :)

8. bak

bak Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    1. U šečer dodajte vodu i sok od polovice limuna, pa na laganoj vatri kuhajte oko pet minuta.Tako pripremljenu pastu stavite u keramičku posudu te ostavite da se ohladi.Kada se šečerna pasta ohladila nanosite je na područje sa kojeg želite odstraniti dlačice i to prstima u smjeru suprotnom od rasta dlačica.Pastu nanosite tako kao da grebete (ali lagano).Kada ste pastu nanjeli uklonite je u smjeru rasta dlačica.
    Posluživanje
    Ova pasta je idealna upravo zato što gotovo bezbolno uklanja dlačice (već od 1 mm) sa vašeg tijela, a nove dlačice izrastu tek za nekih 4 tjedna.
    Isto tako ova se pasta može nanositi na sve tipove kože, jer je potpuno prirodna i nestvara urasle dlačice niti iritaciju kože.
    Sastojci
    • 10 jušnih žllice secera
    • 1/2 jušne žlice vode
    • Sok od pola limuna
    • 1 jušna žlica meda

9. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Тоа на буренце е поинаков, тој треба со ленти. Треба да се загрее, да се нанесе, и смесата да се отстрани со ленти (парче стар материјал исечен на ленти ќе заврши работа). А тој на кутија е поинаков, тој со раце малку се меси, само малку да се стопи со температурата на рацете, и таман, спремно е за депилирање. Со таков си ги средив рацете, баталив депилатор, и сега уште сум мазна, сепак подобра метода е, и помалку време, и помалку болка, а и кожата ја прави мазна (и тоа трае со недели). :!:
    П.с. не знам како да работам со тој на буренце. Седи дома, до пола искористено.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    ^ Напротив, ја се депилирав со тој од буренце, без ленти, малце го стопив, го измесив и си се средив. Два дена пред нова година се депилирав уште немам ниедно влакненце на рацеве нараснато. А и баш убаво мириса, на карамел :)

11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.973
    Како се измазнив на ноџињава, за мераци. Со тоа од Бит-пазар, 40 денари е, околу 2цм пресеков од него и ги средив двете кокалчиња мои. Тенкју Рокафела, имаш житарица од брусница од мене. :D

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kikaskp

kikaskp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Еве го линкот за дистрибутери од истата таа страница http://www.alexandriaprofessional.com/distributors , има дистрибутер и за Македонија, а доаѓа од Америка тоа сигурно, само веројатно само за салони продаваат...

Па и тие исто го прават,по истиот рецепт :D ,мислам и дека пишеше на опаковката,можи и оваа пастата така да се користи,со ленти.Мене исто ми испаѓа како восокот на Силк кога ја правам пастата.Само шо во домашни услови и за поефтино ќе си ја направиш :)[/quote]

SILK ролонот е ладна депилација. Ладна депилација ги кине влакната (добро не сите), не ги вади од корен и не вади многу малку подникнати влакна на тело. Основна рецептура е можеби слична, шеќер, вода и лимонтус, ама не е иста.
    Да не набројувам разлики и предности....Случајно ја најдов пастата што ја користат по салоните
    Ајде сега во потрага сите од каде да се набави -купи и по која цена е :lol: .Демек од Грција ја нарачувале :?: а стигала од Америка (така ми шепнааа :) )

Edit http://www.alexandriaprofessional.com/l ... te-1kg35oz[/quote]

13. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Веќе 20мин читам наназд низ мислењата и никако да го најдам тој рецептот на Лилит.
    Ке сака ли некоја да ми каже како се подготвува?
    Ама сосе постапките оти никогаш досега не сум правела ваква депилација не знам ништо ни дали шекерот се топи со другите состојки, колку време треба како да го нанесувам итн.

14. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Ете :)

На INSIDIOUS му/ѝ се допаѓа ова.
  15. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    A Оваа добра е? Nekako Полесна ми е количниски да определам :D
    и сега не сфатив лимон или лимонтус? или идвете :worried:

16. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Или лимонов сок или лимонтос.
    Од Сеси рецептов е со лимонов сок. А веднаш погоре го имаш рецептот на Лилит, тој е со лимонтос.

17. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Јас милион пати имам пробано и никогаш не ми успева, и на крајот забршувам само со полепана нога, и со ваква фаца :tmi: |( и правец во вц на бањање, за жал, но си го најдов решението со силк восокот за депилација ептен е супер, сестра ми вика дека повеке личело на шербет ама нема врска за 150 денари се средувам цаком пакоп и раце и нозе.

18. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.213
    Допаѓања:
    47.894
    40 денари е таа паста во правоаголните кутии што ја споменавте? :) А може ли за интима, добро спакувана ли е? :?:

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    40 денари е правоаголно парче. Ти си кршиш/кинеш дел од парчето, го месиш и го користиш за кај ти треба.

20. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Тој восок од фирмата Jankar да не е??? :?: Тука во Бг има таков,исто мислам дека се кини на парченца,не е течен...