Мене страшно мирисот на тој тако звани восок ме потсеќа на оној на шеќерната паста, затоа "сомнителен" ми е. Спојлер Ме зеза мајка ми за ова - лизни си бе мајка, ќе се увериш, а и здрав е шеќерот Инаку, смесата е повеќе од одлична, за 150 денари, си вреди и те како.
Па и тие исто го прават,по истиот рецепт ,мислам и дека пишеше на опаковката,можи и оваа пастата така да се користи,со ленти.Мене исто ми испаѓа како восокот на Силк кога ја правам пастата.Само шо во домашни услови и за поефтино ќе си ја направиш
Мене па повеќе ми се исплаќа со Силк,ем не се мачиш,а и мислам дека поефтино е,има за над 10 пати да се издепилираш
SILK ролонот е ладна депилација. Ладна депилација ги кине влакната (добро не сите), не ги вади од корен и не вади многу малку подникнати влакна на тело. Основна рецептура е можеби слична, шеќер, вода и лимонтус, ама не е иста. Да не набројувам разлики и предности....Случајно ја најдов пастата што ја користат по салоните Ајде сега во потрага сите од каде да се набави -купи и по која цена е .Демек од Грција ја нарачувале а стигала од Америка (така ми шепнааа ) Edit http://www.alexandriaprofessional.com/l ... te-1kg35oz
1. U šečer dodajte vodu i sok od polovice limuna, pa na laganoj vatri kuhajte oko pet minuta.Tako pripremljenu pastu stavite u keramičku posudu te ostavite da se ohladi.Kada se šečerna pasta ohladila nanosite je na područje sa kojeg želite odstraniti dlačice i to prstima u smjeru suprotnom od rasta dlačica.Pastu nanosite tako kao da grebete (ali lagano).Kada ste pastu nanjeli uklonite je u smjeru rasta dlačica. Posluživanje Ova pasta je idealna upravo zato što gotovo bezbolno uklanja dlačice (već od 1 mm) sa vašeg tijela, a nove dlačice izrastu tek za nekih 4 tjedna. Isto tako ova se pasta može nanositi na sve tipove kože, jer je potpuno prirodna i nestvara urasle dlačice niti iritaciju kože. Sastojci • 10 jušnih žllice secera • 1/2 jušne žlice vode • Sok od pola limuna • 1 jušna žlica meda
Тоа на буренце е поинаков, тој треба со ленти. Треба да се загрее, да се нанесе, и смесата да се отстрани со ленти (парче стар материјал исечен на ленти ќе заврши работа). А тој на кутија е поинаков, тој со раце малку се меси, само малку да се стопи со температурата на рацете, и таман, спремно е за депилирање. Со таков си ги средив рацете, баталив депилатор, и сега уште сум мазна, сепак подобра метода е, и помалку време, и помалку болка, а и кожата ја прави мазна (и тоа трае со недели). П.с. не знам како да работам со тој на буренце. Седи дома, до пола искористено.
^ Напротив, ја се депилирав со тој од буренце, без ленти, малце го стопив, го измесив и си се средив. Два дена пред нова година се депилирав уште немам ниедно влакненце на рацеве нараснато. А и баш убаво мириса, на карамел
Како се измазнив на ноџињава, за мераци. Со тоа од Бит-пазар, 40 денари е, околу 2цм пресеков од него и ги средив двете кокалчиња мои. Тенкју Рокафела, имаш житарица од брусница од мене.
Еве го линкот за дистрибутери од истата таа страница http://www.alexandriaprofessional.com/distributors , има дистрибутер и за Македонија, а доаѓа од Америка тоа сигурно, само веројатно само за салони продаваат... Па и тие исто го прават,по истиот рецепт ,мислам и дека пишеше на опаковката,можи и оваа пастата така да се користи,со ленти.Мене исто ми испаѓа како восокот на Силк кога ја правам пастата.Само шо во домашни услови и за поефтино ќе си ја направиш [/quote] SILK ролонот е ладна депилација. Ладна депилација ги кине влакната (добро не сите), не ги вади од корен и не вади многу малку подникнати влакна на тело. Основна рецептура е можеби слична, шеќер, вода и лимонтус, ама не е иста. Да не набројувам разлики и предности....Случајно ја најдов пастата што ја користат по салоните Ајде сега во потрага сите од каде да се набави -купи и по која цена е .Демек од Грција ја нарачувале а стигала од Америка (така ми шепнааа ) Edit http://www.alexandriaprofessional.com/l ... te-1kg35oz[/quote]
Веќе 20мин читам наназд низ мислењата и никако да го најдам тој рецептот на Лилит. Ке сака ли некоја да ми каже како се подготвува? Ама сосе постапките оти никогаш досега не сум правела ваква депилација не знам ништо ни дали шекерот се топи со другите состојки, колку време треба како да го нанесувам итн.
A Оваа добра е? Nekako Полесна ми е количниски да определам и сега не сфатив лимон или лимонтус? или идвете
^ Или лимонов сок или лимонтос. Од Сеси рецептов е со лимонов сок. А веднаш погоре го имаш рецептот на Лилит, тој е со лимонтос.
Јас милион пати имам пробано и никогаш не ми успева, и на крајот забршувам само со полепана нога, и со ваква фаца и правец во вц на бањање, за жал, но си го најдов решението со силк восокот за депилација ептен е супер, сестра ми вика дека повеке личело на шербет ама нема врска за 150 денари се средувам цаком пакоп и раце и нозе.
40 денари е таа паста во правоаголните кутии што ја споменавте? А може ли за интима, добро спакувана ли е?
40 денари е правоаголно парче. Ти си кршиш/кинеш дел од парчето, го месиш и го користиш за кај ти треба.
Тој восок од фирмата Jankar да не е??? Тука во Бг има таков,исто мислам дека се кини на парченца,не е течен...