1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.225
    Допаѓања:
    48.031
    http://www.facebook.com/profile.php?id=100002064706000
    800 денари нозе, 300 денари интима, 390 раце. 1700 комплет цело тело, секаде каде што има влакна :D

2. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    Jas probav sekernava pasta,solja ipol seker 4-5lazicki voda i limontus,5-6 minuti go mesav na ploca dodeka se zagree i posle go ostaviv da se oladi vo keramicki sad. pocnav na nozete i probav vo site nasoki da tegnam ama nesto mi vadese nesto ne.. do sto e sto mislite? :/

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    :o О боже!!! Со 60 ден. се депилирам цела, 2-3 пати од една смеса.

4. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    311
    По 3 пат пробав и не успеав да направам шекерна паста дали има некаде да се купи шекерна паста за депилација?

5. dancing-lady

dancing-lady Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки! денеска решив да се регистрирам на форумчево, кое доста одамна си го прелистувам и ги следам вашите мислења и неможев да одолеам да разменам мислење за шеќернава паста(бог го благословил тој што ја измислил :lol: )нема претопол восок,нема изгореници,нема поткожни влакненца,нема инфекции мхмхмхмх Само што повеќе не се шлакам низ дома па се погодила, па не се погодила, па сама неможиш да се фатиш сегде бла бла бла.Си одам џоа госпоџа :D кај што прават египедска депилација со професионална паста (досега го немаше тоа во Прилеп) и те прави тасма а ти си уживаш и плус гратис имаш маска за лице или за тело и си одиш дома релаксирана и мазна како бебенце. И така да јас повеќе не губам нерви по дома за пастичката наша благословена ;) 8)

6. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Веќе 1 година ја правам депилацијата.Според овој рецепт: 1/2 шолја шеќер,1/4 вода и 1 лимонтус.Потоа го мешам околу 10 минути се додека смесата не добие кафеава боја.За да проверам дали е готова смесата капнувам малце во 1 шолче со ладна вода, доколку се направи топче значи дека е готова, а доколку не се направи повторно ја враќам на оган.Благодарение на оваа депилција повеќе нема поткожни влакна,црвенила или отоци на кожата.

На сите феминки на кои не им успеала депилацијата, нека не се откажуваат нека пробаат повторно нема ништо да изгубат само ќе добијат. Ова видео би им помогнало многу.
    http://www.youtube.com/watch?v=XRLFm5g4SIc

На meandyou му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Anonnimna

Anonnimna Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    76
    Сеа ќе пробам да направам шеќерна паста па да видам дали добро сум разбрала.
    Значи вака: во тенџере ставам шеќер(една чаша) вода(1/4) и лимонтус една кесичка.Тоа цело време се меша додека не добие кафено-златеста боја,е сега на колку да го варам,и кога ќе го извадам како да проверам дали е готово,како иде тоа со ставање во ладна вода па ако се направи како капка??

8. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Значи вака, денес ја малтретирав мајка ми да ми ја направи шеќерната паста, реков малку да ми направи како за проба. Она стави како за пола смеса со пола лимонтус. И добро онака се згусна смесата, како мед е ама бргу се излади и кога отидов да ја ѕирнам беше скаменета целата едвај ја одлепив лажицата од дното на тенџерето. Пробав да замесам топче, океј е се меси, ама кога ќе го залепам на кожата воопшто не се лепи, паѓа .. Да не требало повеќе шеќер ? Или па треба да ја затоплам ? :^)

9. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    и мене вака ми излезе :sweat: се откажав :(

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    А што не пробате таа рецепта што е со лимонов сок? Секогаш ми успева. А и многу убаво беше објаснето се понапред во темава.

11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    3.742
    Женски да не знае некој како да ги отстранам поткожните влакненца?! :(

12. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    јас порано правев и колку сто знам тоа се мачка дури е позеско колку што мозис да трипш топлина и се мачка на местото каде сто имас влакненца и одозгора мрсна хартија или мрсен весник....си го сечис весникот на ленти и ги ставаш ленитите на намачканото место и тргаш....јас така правев и успеваше месец дена си мирна....само пази да не биде претерано жеско да не се изгориш позззз

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Annie пробај со онаква ракавица за ексфолирање што е,да ги истриеш убаво или оние сунѓерчињата,а ако не се отворат така,пробај со стерилна игличка.

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    dali na intimniot del moze da se izdepilira so vit krema imate probano ?

15. Champs.Elysees

Champs.Elysees Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    117
    Пробајте уште еднаш, вие сте ја загореле и затоа таа се стврднала одма .Пробајте уште еднаш , по 5 мин од вриењето во шолче со вода капнете од смесата да видите дали ќе се направи топче.Ако се направи значи смесата е готова и тргнете ја од оган. :)

16. Lavinija

Lavinija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    33
    Девојки го најдов линков на facebook и сакам да ве прашам, знае ли некоја каде се наоѓа ова, и колку им се цените за депилација???
    Btw доколку била некоја нека каже дали е задоволна и од услугата. :)
    Еве ви линкови https://www.facebook.com/sweetandsmooth1?sk=wall
    https://www.facebook.com/sweetandsmooth

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Не знам зошто ама не работи веќе, а од услугата бев многу задоволна.

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Не работи затоа што Лилит разви слична формула која што им стана непобедлива конкуренција во поглед на цената, едноставно ги уништи. Почнаа да се соочуваат со енормни загуби, луѓето се откажаа од услугите кои ги нудеше и со помош на рецптот на Лилит почнаа успешно дома да го спроведуваат чинот на депилација. Сега е монопол. 8)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.127
    Допаѓања:
    156.083
    Mимс не ме тролај леба ти! :D Ви викам да развиеме формула со се пилингот,сите у ќар ќе бидеме,а и шеќерната индустрија ќе процути у државава! :D И стварно ќе си бидеме монопол! :D

На i-v-a-n-4-e, AngelOfArh и mims-89 им се допаѓа ова.
  20. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Конеееееееееечно!
    Трета среќа и ми успеа! Баш се радувам.:D Инаку, ја правев според рецептот на Лилит и конечно ми излезе како што треба. :rock: