1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.285
    Не цела ќесичка, зависи од количеството. Јас користам лимонов сок.

Туку, да ве прашам, сте ја пробале ли онаа шеќерна паста што ја има во ДМ? Клеопатра се вика, мислам дека беше хрватско производство, има две пакувања (само не ми текнува колкава грамажа беа), помалото беше некои си 400 ден. (скапо знам, ама за да депилираш интима неколку пати има доволно). Се мислев дали да ја купам, немам кога да одам на Битпазар, башка со мало дете... за парите не ми е проблем, ако ја бива не е важно колку чини. Па? :wasntme:

2. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас после ќе се депилирам,ама дека мене не ми стасува по рецептот на Лилит,може ли да ставам 2 (или 2ипол) полни шољи шеќер,вода знам колку треба,ама лимонтус колку да ставам,едно кесиче или треба повеќе? :?:

3. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    А во Кочани или Штип има готови шеќерни пасти? И ако има каде?

4. indian

indian Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    5
    Sakam da prasam dolu kaj intimniot del vo delot na preponite koga ke se izbricam so bric pak mi ostanuvaat vlakna i ostanuva crveno iako potoa stavam krem , kazete mi so sto da gi odstranuvam na toj del za bide mazno ?

5. LadyX

LadyX Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2012
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Депилација со шербет

Дали се дипилирате со шербет ии како го подготвувате шербетото?
    сакам да пробав дали е ефикасно или не? :D :hai:

6. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
  7. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Неколку пати по ред си ја правам смесата. Дали знаете зошто последниот пат малку повеќе ми лепеше на рацете??? А се правам исто како претходно?

8. sweety-m

sweety-m Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    52
    јас лично ја немам правено смесата никогаш, ама имам слушнато дека на лето од жешкото се прави повеќе течна смесата, т.е. се топи и со тоа станува малце полеплива.. е сега дали е ова точно или не незнам :?: само така имам слушнато :)

9. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Бил ли некој на депилација со шеќерна паста?? Како е ?? Се појавуваат ли поткожни влакненца?? Работат ли хигиенски?? Плс некој што бил да сподели искуство тука во Александриа во Скопје :$

10. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    38
    ај ако може некој нека каже некој што како прават во Александрија како работат и отприлика кои се цените :D

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Јас одам во Александриа, и имам кажано дека поубава депилација не сум имала досега.
    Каде-каде е поразлично од со восок, нели после депилација со восок на некои места боцка по малку, е со шеќернава паста воопшто не боцка, напротив премазно е. :inlove:
    Црвенило ИЧ, воопшто. Поткожни со тек на време се намалуваат. И потрајна е, влакна излегуваат многу побавно.
    Инаку 300 денари е. Е сега малку подолго трае отколку со восок, ама затоа после резултатот.... 8)

На She, Annath и Go-Girl им се допаѓа ова.
  12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.039
    Допаѓања:
    1.092

За интима е муабетов?

13. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Да да. Заборавив да напишам. :D

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Не ми е јасно мене :@

Колку што видов, во рецептот Лилит има напишано чаша и пол шеќер, 1/4 вода и лимонтус .

Во некои рецепти на јутуб гледам дека наместо лимонтус ставаат лимонов сок.

Лимонтусот е прав , а лимонов сок е течност? Чудно ми е :angel:
    Со лимонтусот успева а?

И уште нешто, рол-он ( на силк ) откако ќе се нанеси на кожата со што го отстранувате ?

15. mesecinka91

mesecinka91 Активен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    3
    Цените се 800 цели нозе 300 интима 300 и несто раце... кој бил нека сподели впечатоци :rofl:

16. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Александрија се најдобар салон за депилација, според мене. За хигиената не треба ни да правиме муабет, таму тоа се подразбира. И навистина ептен се ретчат влакната. Нема никаква иритација на кожата после тоа и не треба да се пораснати како за депилација со восок. Единствен недостаток им е цената, 300 ден интима, 800 ден цели нозе... Мислам дека 1700 е депилација на цело тело (јас одам интима и нозе само, па не сум сигурна).

17. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    И уште едно прашање , кафеав или бел шеќер според рецептот на Лилит ? :wasntme:

18. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Бел шеќер треба, а тоа лимонтус и лимонов сок, нешто како исто е. Јас сум пробувала со лимонов сок, не со лимонтус и незнам дали е до мене или е до лимоновиот сок или па многу ја печам пастата па не ми испаѓа. Одма ми се стврднува камен се прави :(

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    А дали треба лимонтусот во прашок да е или да се раствори со вода??? :worried:

20. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Вака мислам дека по прв пат ја направив како што треба,но сега проблемот е во тоа што ми се топи на прстите :( а и ме интересира треба да се развлекува прво на прстите или ? може и вака ја земам и теглам :?: :?: