Не цела ќесичка, зависи од количеството. Јас користам лимонов сок. Туку, да ве прашам, сте ја пробале ли онаа шеќерна паста што ја има во ДМ? Клеопатра се вика, мислам дека беше хрватско производство, има две пакувања (само не ми текнува колкава грамажа беа), помалото беше некои си 400 ден. (скапо знам, ама за да депилираш интима неколку пати има доволно). Се мислев дали да ја купам, немам кога да одам на Битпазар, башка со мало дете... за парите не ми е проблем, ако ја бива не е важно колку чини. Па?
Јас после ќе се депилирам,ама дека мене не ми стасува по рецептот на Лилит,може ли да ставам 2 (или 2ипол) полни шољи шеќер,вода знам колку треба,ама лимонтус колку да ставам,едно кесиче или треба повеќе?
Sakam da prasam dolu kaj intimniot del vo delot na preponite koga ke se izbricam so bric pak mi ostanuvaat vlakna i ostanuva crveno iako potoa stavam krem , kazete mi so sto da gi odstranuvam na toj del za bide mazno ?
Депилација со шербет Дали се дипилирате со шербет ии како го подготвувате шербетото? сакам да пробав дали е ефикасно или не?
Неколку пати по ред си ја правам смесата. Дали знаете зошто последниот пат малку повеќе ми лепеше на рацете??? А се правам исто како претходно?
јас лично ја немам правено смесата никогаш, ама имам слушнато дека на лето од жешкото се прави повеќе течна смесата, т.е. се топи и со тоа станува малце полеплива.. е сега дали е ова точно или не незнам само така имам слушнато
Бил ли некој на депилација со шеќерна паста?? Како е ?? Се појавуваат ли поткожни влакненца?? Работат ли хигиенски?? Плс некој што бил да сподели искуство тука во Александриа во Скопје
ај ако може некој нека каже некој што како прават во Александрија како работат и отприлика кои се цените
Јас одам во Александриа, и имам кажано дека поубава депилација не сум имала досега. Каде-каде е поразлично од со восок, нели после депилација со восок на некои места боцка по малку, е со шеќернава паста воопшто не боцка, напротив премазно е. Црвенило ИЧ, воопшто. Поткожни со тек на време се намалуваат. И потрајна е, влакна излегуваат многу побавно. Инаку 300 денари е. Е сега малку подолго трае отколку со восок, ама затоа после резултатот....
Не ми е јасно мене Колку што видов, во рецептот Лилит има напишано чаша и пол шеќер, 1/4 вода и лимонтус . Во некои рецепти на јутуб гледам дека наместо лимонтус ставаат лимонов сок. Лимонтусот е прав , а лимонов сок е течност? Чудно ми е Со лимонтусот успева а? И уште нешто, рол-он ( на силк ) откако ќе се нанеси на кожата со што го отстранувате ?
Александрија се најдобар салон за депилација, според мене. За хигиената не треба ни да правиме муабет, таму тоа се подразбира. И навистина ептен се ретчат влакната. Нема никаква иритација на кожата после тоа и не треба да се пораснати како за депилација со восок. Единствен недостаток им е цената, 300 ден интима, 800 ден цели нозе... Мислам дека 1700 е депилација на цело тело (јас одам интима и нозе само, па не сум сигурна).
Бел шеќер треба, а тоа лимонтус и лимонов сок, нешто како исто е. Јас сум пробувала со лимонов сок, не со лимонтус и незнам дали е до мене или е до лимоновиот сок или па многу ја печам пастата па не ми испаѓа. Одма ми се стврднува камен се прави
Вака мислам дека по прв пат ја направив како што треба,но сега проблемот е во тоа што ми се топи на прстите а и ме интересира треба да се развлекува прво на прстите или ? може и вака ја земам и теглам