Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Баш вчера ја пробав и мене камен ми се направи. Премногу ја печев јас...

Денес ја пробав пак и ми излезе . Само малку ја оставив кога почнаа да се појавуваат меурчиња , околу пола минута. Пред да ја „препечеш“, ако не си сигурна дали е доволно подобра извади ја побрзо и види со лажица каква е густината. Ако сметаш дека треба погуста врати ја пак на шпорет :)

И јас првпат ја направив како што треба. Не сум некоја со којзнае како искуство за ова, ама мислам дека не треба да се топи на прстите. Треба да можеш да го држиш во прстите. Изгледа можеби малку порано си го извадила :?:

2. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Како го правите тоа во домашни услови? Каков е тој рецепт? :$

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    47.851
    Гледам зборувате за Александрија ја фалите, имам мислам пишано ама пак ќе кажам. Полошо и поболно искуство амин, доказ е тоа што си отидов со пола депилирани нозе :tmi: и што одев по улица и плачев, најискрено, ако сте видела девојка што плаче кај Католичка јас сум била тоа :lol: три саати заглавив, болка огромна, за прв пат од интимата крв ми течеше, и ми беше отечена :( моја нога не стапнува веќе таму , па и колку е скапо само... :x

4. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.858
    девојки ја има ли пастата во аптека или на друго место од кај може да се купи

На kitty.m му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Jaс немам појма како така ви испаѓа да ја месите,и јас ја правам според рецептот на Лилит,ама откако ќе ја извадам ја мешам да се излади малце,додека температурата не и стане таман за на телото да ја мачкам без да се изгорам,и си зимам дрвена лажица и си мачкам,лепам партали и тегнам.
    Вие ја оставате подолго време да се вари,пече,пржи (или како и да е) или пак ја оставате подолго време да се лади? :?:

6. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Тебе ти успева??...
    Јас пробав денес и мене камен тврда ми се направи (изгледа премногу ја пржев). Ќе ја вадев од оган по 5-6 минути, ми се виде многу течно и го оставив уште некоја минута и кога го извадив добро беше, но додека стинееше и ја мешав, почна да стврднува и не бидна ништо. :|

7. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Јас депилирам со шеќерна паста не домашна-купечка,не е болно доколу влкната не до долги , ако се долги е болно затоа што се мачкаат во обратна насока од растот а се вадат во насока на раст на влакната, колку се пократки поубаво излагаат и е помалку болно , а е многу ефикасна.

8. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Депилирај се со шеќерна паста нема нешто подобро за тој предел.

9. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Ти се погодиле девојки што немаат појма од депилирање и одвај чекале да станеш,таа процедура е долга ако убаво ти вадат се, јас земав обука таму и си депилирам зошто не бев задоволна како со две ленти и ај готова си а после се е искинато, ако сакаш се да е извадено трае долго депилирањето,ама верувај ми е многу ефикасно влакната се ретчат премногу , јас на интима имам сега трчи трчи влакно :D а предходно муабет да неправам :)

10. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Јас сум била , т.е. идам година ипол на депилација со шеќерна паста не постои нешто похигиенски и подобро од тоа , се ретчат многу а спрелува појавување на нови подкожни влакна, додека постоечките ке ти исчезнат со тек на време. - Иначе земав обука и сертификат за депилирање со шеќерна паста и сега депилирам сама :)

11. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Ти искочиле модринки затоа што девојката што те депилирала стискала премногу со таа паста се правам многу нежни потези, исто како да те галат .

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Mucca, не е дозволено да се пишува пост врз пост, имај предвид за другпат - спои ги сите цитати во едно мислење.

А да прашам, ти се депилираш со пастата со која депилираат во Александрија? Дали може да се купи приватно?

13. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Девојки,гледам дека спомнувате некој рецепт домашен на Lilit,вртев наназад,но не го најдов,па би ве замолила ако можете да ми го кажете.
    Благодарам однапред :*

14. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Да со таа паста депилирам, а приватно неможе да се купи

15. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Јас додека ја правам имам настрана еден шол со ладна вода,и кога мислам дека е готова,зимам една капка од шеќернава и капнувам во шолот.
    Ако падне капката на дното,значи готова е,а ако ти се раствори,значи уште треба да ја вариш или како и да е :D

На anneyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    И јас не чекам да се излади па да правам топчиња, туку жешка (онолку колку што можам да поднесам) ја ставам на нога и тегнам со крпчиња...Само да прашам-дали јас сум единствена на која уште петтиот или шестиот ден почнуваат да и растат влакна? Без разлика дали е на козметичар, дома со шеќер или депилатор, никогаш не сум била мазна скрос повеќе од 5-6 дена...З'ш?

17. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Затоа што влакната ги вадиш во спротивна насока од нивниот раст, и восокот , домашниот шеќер неможе да допре до фоликулите. А кога ке допре до фолукилути ги слабееш со секое наредно ( редовно) вадење на влакна и или ќе ти бидат премногу слаби па ќе можеш да ги извадиш со два прста, или нема да е способна фоликулата да создаде влакно- со што доаѓа до ретчење - познато под името колапс на фоликулата и слабеење на матичните клетки.

На interesna и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
  19. Pocahontas.93

Pocahontas.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    601
    Ај стварно нека го каже некоја. Листав и јас, ама не најдов ништо |(

20. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    47.851
    Ма колку сака нека е ефикасно, се препотив, ми се слоши, мислам 3 саати да трпиш болка е претерано :| сега и без пари да ме викнат не идам :D идам дома кај една жена што работи со крпчиња и шербет за пола саат нозете ми се цакум пакум, ефикасно и безболно :) а ова пастава тегне , малце по малце, ауу не сакам да помислам :worried: Интимата сега за сега не ја депилирам си имам проблеми со неа :lol: и уште сум во потрага по нешто ефикасно, безболно , и хигиенско :P