Ајде ја да споделам мое искуство со пастава Прв пат коа ја правев згрешив шо ставив малку ама малку де појше вода дека го праев со лимонов сок плус. Што се деси, Се згусна шо се згусна ама ми изглеаше пак течно онака, и од незнаење де стаив уше еедна мин да врие е тука е бељава зашо поцрне пастава шо е грешка и нормално се згусна, почна брзо да се стврднува. Ок некако у микро топев вака така усеав да видам како изгледа депилацијава. И задоволна бев од прв пат. Вториот пат се деси денес Спојлер (небаре за односи кажувам како и кога сум имала ) Е овој пат 2 чаши за кафе шекер еден лимонтус и 1/4 вода коа почна да врие оставив 2 до 3 мин на појак оган, по 3 мин намалив топлина и варев усше 1 мин па тргнав од оган за да видам густина, си беше течно ама се глеаше дека згуснува така оставив уште 1 и негде 20 сек Спојлер (на штоперица си рав де прецизност ) доби жолтеникава боја арно ама не беше густина ко од видеово шо го глеав, Е сега биен момент , Го тргнав од огин и оставив да се олади и ја доби потребната густина . Ова е моето искуство, и сум премногу задоволна, сеа малку се изнамачив околу депилирањето па на која страна како беше ова она али битно се снајдов. Сепак прв пат ми беше вака со излезена паста и вака сама да се депилирам битно знам како више. Се надевам помогнав некому
Правев и јас за прв пат пред 2 дена. Според рецептот на Сесилија. Ставив чаша шеќер (чашата да е 10 цм), сок од цеден лимон 2,5 цм (1/4) и вода 2,5 цм ( 1/4 ). Кога почна да врие го оставив 6-7 минути, во меѓувреме проверував дали е готово, ставајќи неколку капки од смесата во чаша со вода, и кога почнаа да се прават " топчиња" во чашата го тргнав од оган. Бојата беше потемна, кафеаво златна. Го сипав во пластично канче од еурокрем , оставив да се излади 20 минути и започнав. Сеуште бе топло, но можеше да се држи во рака. Мислам дека смесата ми беше погодена, не се лепеше за рацете, не се растекуваше, само беше малку топла. Кинев мали парчиња, и ги вртев во раката, ги " месев", и додека го правев тоа се слушаше пукање во раката (баш како што прочитав дека треба да пука, во некој од постовите). Го оставив едното парче, искинав друго и по некое време преостанатата смеса во канчето се стврдна, како и измесените парчиња. И се откажав. Кај згрешив? Спојлер Мислам дека направив грешка при месењето, затоа што првото парче кое што го месев подолго време, откако го оставив неколку минути доби боја на карамела, а останатите кои ги месев помалку останаа со истата боја. Но, важно се се стврдна и немаше никаква можност за понатамошно работење со тврдата смеса.
^ Во пластично канче од еурокрем ја сипав, и кога се стврдна немаше никави шанси од таму да ја одлепам и извадам, за да ја преместам во друг сад и да ја затоплам. А да го затоплував канчето попрво канчето ќе се стопеше
Си можела на пример канчето да го ставиш во сад со топла вода. Иначе девојки слушајте мене што ми се задеси. Ја правев два-три пати пастава пред некое време, ама не ми успеваше и последниов пат, пред месец дена пак се обидов. Најдов дома мерач на капс по дома, и ја правев по еден рецепт од едно видео од овде, беше мислам 2капс шеќер, и по 1/4 вода и лимонов сок. И ми успеа, ја печев/пржев исто толку време ко на видеото и се беше во ред. Значи се тегнеше, се месеше, земав топче и го месев, пукаше, смени боја све ко што треба. И таман си реков успеав, ми се деси следново имено откако пастата ми смени боја и се направи ко мастика реков ај да пробам да се депилирам. Првиот пат тегнењето беше успешно, арно ама вториот пат кога ја намачкав, ми се улепи и нејќеше да се одлепи сама, туку штом фатев да ја одлепувам ми се кинеше и рацете уште толку ми се улепуваа. На крајот видов, невидов земав парталче и така ја извадив, зошто никако другачие не ми успеваше. Е сега ме интересира кај сум згрешила или што бил проблемот, да знам да се исправам.
Па, си можела да ставиш тенџере поголемо што би го собрало канчето, да го наполниш со вода и да ја зовриеш, па да го потопиш канчето во врелата вода и смесата ќе била океј. Едит- леле, Најубава Петковна, каква коинциденција!
Јас мислам дека си ја преварила,можело да ја тргниш ко не била толку кафеава,пошто таа отпосле згуснува. А и друг пат пробувај со вода во филџанче.
Епа тогаш јас стоплив вода од болјер, ја сипав во тенџере и го ставив канчето ама не се опушти воопшто. Ја чувам сеуште смесата ќе пробам во тенџере на оган да ја зoвријам како што кажа Мишела, ако сеуште може нешто да направам со неа а значи може и во топла вода да се потопи одозгора (вантре во канчето, во смесата), нема ништо да и биде на смасата, освен што ќе се расопти? Дивајн, пробував со филџанче и вода, и го тргнав веднаш штом почнаа да се прават топчиња Ќе видам сега ако можам да направам и да ја искористам таа смеса, а ако не ќе правам друга
Ау да,ме воодушевува оваа депилација.Многу е добра,ако не и една од најдобрите.Кожата потоа е мека и мазна,не е иритирана и што е најважно нема поткожни влакна.
Мушки нозе се депилираат со пастава. Проверено! Е за препон и гради поим немам и нејќам да имам! Да ми пишти ко девојчица,нејќу тој бол и скршен понос да го гледам!
Ау,скраја било! Јас си сакам рунтави,плишани мечиња,мајка природа! Кикици да му плетам пред спиење, да го кубам кога не ги мие садовите. Од еротски желанија,до садо-мазохистички игри! Оно као Самсон,е не косата,длаката на груди,нозе и раце! Ја нема ли,нема моќ над мене! Другар си е другар,негова желба. Му реков,педерче едно,сигурен си?! Да,дааа,епа сега ќе ти ебем матер! Да ми беше симпатија одма ќе го разубедев!
Таман се израдував дека имаме нов член во клубот Епа ништо- тогаш прати го кај мене да го досредам Инаку да не сум офф, сега на жештиниве се распаѓа смесата, не можам убаво да ја земам од садот, а не пак да ја месам. За жал утре ќе морам да одам во салон да се депилирам, Лилит е зафатена за да одам кај неа, депилира машки веќе
Абе што ќе се депилираш,лулај се на влакната. Епа под клима. Инаку се топи,стварно. Ама шала на страна,не знам колку време откако ја откривме тука,откако ја направив,се со неа се депилирам,друга алтернатива на моја нога,препон,све тоа,нема допрено. Ми оди ногата да си ја сликам сега да ви презентирам колку ми се светли и ретки,мајке ми! Колабрирал фолекулот* само со онаа купенана од Александрија,домашнава не продирала до него. Абе ај! Ко лек за рак,еден молекул цијанид,два јаглени хидрати и цгау цгау,се движат и напаѓаат точно во фолекулот! Како не бе! Реклама,бетер од герилата на канал 5! *колабриран фолекул, стрип ќе напраам!
Девојки ја земав пастата што ја имаше марама постирано напретходните постови и се спремам за депилирање но едно нешто ме буни.. Како треба да ја ставам? Во насока на растот или обратно? Некои велат да ја ставам во спротивна насока, ама па нема ли да ми се кинат така влакната???
Спротивно мачкај ја ама пополека не стискај и не тегни за да се скинат исто како да се галиш и нека не ти бидат многу долги за да не се скинат.
Самошто се депилирав со купечкава паста и не е ова за мене! Се издепилирав до пола и ја фрлив, ми испопукаа капилари и ми се модри Кажувајте со што да ги намачкам капилариве, м? Едит: купив хепатромбинче ...инаку стварно е многу мазна и мека кожата