1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    кој е од охрид на форумов? ве молам кажете некој козметички салон во охрид каде депилираат со шеќерна паста???? :/

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Феминки пастава ја има во Зегин и чини 370 ден. (скупо мајке ми), незнам колку има во едно пакетче, случајно ја ѕирнав во едно каталогче
    еве баш оваа

Ако има некој заинтересиран... :)

3. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ja има и во ДМ ама 400 ден. за 120 грама богами е многу.
    Него тука видов дека ќе има нови пасти за домашна употреба.

4. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Ја правеве јас и цела се изналепив. Се испадна како што треба. Значи пастата пожолте, ја тргнав и покафене. Арно ама ај да се издепилирам јок! Само се намачкав и ај да тргнам неќе, па после се миев со вода. Кај сум згрешила? :?:

5. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    Да ама гледаш што вика, само за салонска употреба, салони и спа центри. Инаку шеќерни пасти има во Голден роуз за 110 денари, еве ваква [​IMG] јас ја купив, уште не сум ја пробала бидјеќи немам потреба, а штом ја употребам ќе пишам. Инаку слична е на она што некои форумџики ја купиле на пазар, Чамсакизи.

Да не е евтина ама што јас гледав шеќерни пасти на интернет и во Хрв а хрватско производство премногу скапи едно 1000 денари, па оваа е да речеме и со средна цена.

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Јас ја купив оваа Клеопатра денес, па ќе се пофалам (или пожалам :wasntme: ) кога ќе ја пробам... вака убаво изгледа, слична на оваа дома што ја правам, па да видам дали ќе се покаже исто како домашната. И за да не ви се прават подливи и да не ви пукаат капилари, пастата треба убаво да ја лепите на местото кое го депилирате, значи убаво да се залепат влакненцата, за да излезат сите кога ќе повлечете, за да нема потреба од повторно поминување на истото место со пастата.

7. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Да ама подоле вика за домашна употреба ново наскоро ;)

8. Nikac212

Nikac212 Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Да ама гледаш што вика, само за салонска употреба, салони и спа центри. Инаку шеќерни пасти има во Голден роуз за 110 денари, еве ваква [​IMG] јас ја купив, уште не сум ја пробала бидјеќи немам потреба, а штом ја употребам ќе пишам. Инаку слична е на она што некои форумџики ја купиле на пазар, Чамсакизи.

каде се наоѓа Голден роуз?

9. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    Имаш во ГТЦ на местото на Сисли односно до Ким парфимерија и на Рекорд до Багат.

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Како се депилира со пастава? Се загрева ли пред употреба? Има некоја шпатула за мачкање? Со прсти се влече? Мачкам спротивно од растот на влакната,а влечам во ист правец?

11. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Ако е потврда треба да се загрее малку, а ако е мека и можеш да извадиш од неа со рака тогаш не мора. Со прсти се влече, без шпатули и се мачка така како што кажа спротивно од растот на влакната ама се вади во правец на растот, а не во ист.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    Ќе си земеш ракавици од аптека оние докторски тенки истите ги има и во некои маркети, и со нив друг начин нема.

На Waka-waka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    ima nekakvi sekerni pasta i vo jumbo ama neznam kakvi se :D ne sum gi probala ama se prodava

14. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Денес поминувам по улицана кај Католичка Црква (ул. Митрополит Теодосиј Гологанов) и на една тераса од новите згради на најгорниот кат имаше оптегнато огромно платно (како реклама) и пишуваше - шеќерна депилација :D
    Претпоставувам дека е некој од салоните што ги зборувате по темава ама немав време да отидам по уличките и да проверам :D

И ајде пишете искуства со тоа пастите што ги купувате од аптеки и парфимерии дали ги бива или јок :^)

15. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Бегај подалеку од оваа Кристал, другарка ми од Тетово во Силуете ја депилирале со оваа паста и лом ја направиле, модрици целата била, вика никад више ова чудо јас не пробувам. Сега зеле и тие од Александрија...

16. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    ^ не е до пастата, туку до искуството на луѓето што работат со неа. И јас првиот пат кога се депилирав сама си направив модринки на рацете, ама после ја сфатив финтата па лесно идеше и побезболно. Ако се подолги влакната уште повеќе ќе боли и поголеми се шансите за модринки

Сеа чекам Annath да сподели искуство од Клеопатра :)

17. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Дали е до пастата или до тие што работат..којзнае веќе секој со различно искуство. И од Александрија ми се имаат пожалено некои за модринки и болки..така да до луѓето ќе да е.

18. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722

Да не е евтина ама што јас гледав шеќерни пасти на интернет и во Хрв а хрватско производство премногу скапи едно 1000 денари, па оваа е да речеме и со средна цена.[/quote]

Како се депилира со пастава? Се загрева ли пред употреба? Има некоја шпатула за мачкање? Со прсти се влече? Мачкам спротивно од растот на влакната,а влечам во ист правец?[/quote]

Ќе си земеш ракавици од аптека оние докторски тенки истите ги има и во некои маркети, и со нив друг начин нема.[/quote]

за првата шекерна паста таа од голден роуз има некој пробано?да купувам или ич да не фрлам пари :!:

19. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722

оваа паста ефикасна е??добра е или ич да не џиткам пари ?

20. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    е*аго милион пати ми се прати мислењево.Се извинувам феминки многу...ми се испозакочи фемина ;(