Ја купила мајка ми оваа Клеопатра,ќе ја пробам после и ќе ви кажам. Многу ми се гледа течна,ќе видиме што ќе испадне.
Мене ми успеа од прва, јуху! Ептен е добро, депилирав надусници, а утре и раце. Прво си ставив 1/4 помалце лимонтус и вода од шеќерот, ама после додавав. Инаку користев и крпчиња, не можев поинаку никако.
Мало,не ти успеала штом ти требаат крпчиња! Ете збор ил два за Клеопатра. Многу ми беше течна,ја измешав,ја ставив во фрижидер да се стегне. Слична е како домашната,ама на топлово побрзо се растопуваше,за што и немав многу нерви,па ја лупнав да ја допечам,да ми стане поцврста за да има сила да тегне и така. Зошто ми е исто,а ја имам уходано домашнава,ќе си продолжам дома да си ја правам,зошто си ја печам колку што ми треба, за поцврсти влакна,за понежни,више ја имам устручено,па 400 за нешто ама буквално исто,не ми се фрлаат. Кој не може да ја погоди по дома,нека си ја зима оваа. Ама еден совет, стопете ја прво во сад со жешка вода,измешајте ја убаво,па оставете ја да се стегне,зошто забележав и кај оваа,како на површина испливува тоа лимонтусот,па лепи и е течно. А инаку, иста ми е како домашната,не увидов значителни разлики,дури и е таква,кога нема да ми се погоди шеќерот,леплива,ама врши работа. Само што сум глупа,со ноктишта фатив да се депилирам,па си ги упропастив,ама па немам алтернатива.
Јас не можам да ја пробам сега (имам мензис, а прилично сум осетлива во овој период), ама брцнав малку во тегличката и го добив истиот впечаток дека многу се топи кога ја месиш, па си реков ќе ја загреам и измешам малку. И ете, Лилит одма со истиот совет Слична е на домашната, ама не ми се седи до шпорет на жешково. Ќе ја пробам и таа турската во Голден Роуз што сте ја купиле (ја има и во Рамстор), па ќе видам. Ако се покаже добра, нема зошто дома да си ја правам кога е толку ефтина. И онака само за интима ја користам, нозете нема шанси да ги депилирам со пастава, сите влакна во различен правец ми растат (ги немам многу де )
Чекајте малку, на сликата од „пастата“ што ја има во Голден Роуз пишува дека е восок. Да не ја утнеме работата. И уште нешто, за домашната паста, знаете ли точно лимонтусот која улога ја игра? Гледам дека рецептите малку варираат во делот на лимонтусот. Што е разиката доколку се стави помалку од потребноти и обратно што се случува ако ставиме повеќе?
Да и на интернет ја пишува под Sugar wax, види во составот на производот има, гликоза(шеќер), цитрик ацид(лимонтус) и екстракт од лимон(сок од лимон) зарем од овие состојки не се правеше шеќерната паста? Една од девојките во Голден роуз ми кажа дека ја пробала, била супер иста како таа на пазар што ја зимаат и се тегнела како мастика, класичен восок од истата фирма има и иде заедно со ленти.
Ако немате пуштено клима или ладна соба, шеќерна паста во лето, не. Бар не за мене. Ме мрзеше да правам, еднаш ја погодувам еднаш не и си земав од пазар од тие парчињата од по 40 денари (типот кога ми рече ааа од чоколадите, само еден поглед му упатив). Ја турив во замрзнувач и синојка во 12 почна операцијата. Абре одвај го замесив тоа чудото кога почна да се топи, буквално блага вода течеше. Ај почнав што почнав ама не стигнав со никаде. Воопшто не можев да ја издавам ни од нозе, ни од други места (кхм, кхм) и така си останав исполепена. Па барам крпчиња за да не ја гребам, бар нешто да се извади најдов што најдов и си се направив цела со модрици. Ми пукна филм, се бањав во 1 и пол вечерта и сакав да утепам некого. Така да земете совет од мене, само во ладна соба да не изгледате како да сте паднале во мед.
Ја вчера се тегнев,се мачев 100 саати,ептен заебана работа е шеќернава во лето....и сеа на едно место кај што сум се тегнела така малце посилно,имам како црвени/модри точки,што да им ставам за да ми поминат?
^ Јас ги оставив така, само малку маргарин им ставив затоа што ми помага за модрици и еве после два дена се ОК.
И јас пробав... и баталив... леле, на ова жешково нема шанси со шеќерна паста, барем не во ова Скопјево... ќе пробам за некој ден пак, кога ќе одиме во Охрид, а дотогаш
^со ништо не треба да ги мачкам,самите ќе си поминат така? оти мама ме преплаши,она има испукани капилари на нозете уште од кога била трудна,ја депилирале и многу бил жежок воскот па и испукале,и ене уште си ги има,не и поминуваат.
Девојки, а зошто си ја мачите душичката сами да ја правите пастата дома? Кога можете да ја купите во сите аптеки на зегин.Клеопатра мислам се викаше. И евтин беше колку што се сеќавам.
Па и не е баш ефтина, 400 за еднаш или два пати депилирање, а и некои од девојќите што веќе ја користеле викаат дека не се нешто задоволни, искрени да бидеме не е некоја мака да замешаш на шпорет 5 минути, со 400 денари ќе се депилираш цела година вака
рецепт за шеќерна паста Читав дека шеќекната паста е мн поефикасна и побезболна од восокот и сеа ве замолувам да ми го кажете рецептот за шеќерна паста пошто ми треба итноо а во близина немам такви продавници каде што има такви козметички препарати а немам време да одам да барам
рецепт за шеќерна паста 2 чаши за чај шеќер 1 лимонтус и вода колку да го покрие шеќерот. вариш дури да добие златно жолта боја. за посигурно во чаша со вода капни од смесата ако се прави топче е готова. атер ти е итно иначе имаш тема депилација со шеќерна паста