1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    рецепт за шеќерна паста

Јас мислам да остане темата, и некој нека ја напише убаво рецептата. Вака и да ја бараш во другата тема треба 50 страница да ги вртиш.

На sicilija192 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Зошто да се мачиме? Јас пред некој ден за 20 мин. си ја направив и тоа баш убаво излезе.А шо плаќаш,за шеќерот и лимонот :) Струја секако се користи секој ден за се и сешто.Кожата сега мн си ја сакам :D Пробав прво со крпчиња,тргаше,ама се изнервирав со тоа мачкање,тргање,па се подолади па си правев топчиња и си се направив скоро цела,малце маткање е ама резултатот си вреди за времето :)

3. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Секоја кожа е различна сечии влакна се различни , и секоја паста не вади на секого влакна така да секој со својата срека, кој може со таа дома алал да му е кој неможе , да си купи

4. caci.caci

caci.caci Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    15
    Јас имам некои влакна на лицето, покрај ушите, поради кои се чувствував непријатно и депилацијата со восок ги дозапусти, станаа потврди. Кога почнав да се депилирам со шеќерна паста, многу се изретчија и омекнаа. Ја препорачувам оваа метода на депилирање. Не знам во што е финтата, ама успева. Се надевам ќе се изретчат уште повеќе, влакна на лице е ужасна работа. Ако имате некој совет, пишете. Поздрав до сите феминки :) :clap:

5. mucca

mucca Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    7
    Па нема совет на правилен пат си ќе ти се изретчат ич да не се секираш ;)

6. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    88
    Да ги информирам оние што не сакаат или немаат време да прават шекерна паста. Истата само со додаток на невен и алое се продава во зегин... се вика клеопатра и е малку скапичка во однос на количината што ја добиваш... 120гр е 370ден а има поголемо пакување од 400гр и е 1000 и повеке (кога слушнав 1000 реков добро добро малото ке го земам :D ) инаку е потполно иста со таа домашната, бидејки претходно ја имав правено, но ми се потроши а сега немав време да правам нова. :* peace out

7. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Девојки се депилирав денеска (ама не со шеќерна паста туку со обичен восок во рол-он), но на делови од нозете ми се појавија црвени (модри) точки.
    Ќе поминат ли? ;( Навистина страшно изгледаат. :( :( :(

8. Look

Look Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    884
    Има ли некоја одговор?

Се извинувам што пишувам две мислења едно по друго, ама навистина паника ме фаќа. :sweat:

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    101.272
    Ете јас да ти одговорам пошто те мрзи да прочиташ во другите постови :rofl: Другите девојки кои имале проблем велат дека не е опасно, не е ништо страшно, само испукани капилари и за десетина дена ќе поминат, некој спомна хепатромбин, обиди се не е ништо страшно ;)

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  10. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    672
    Mоже и ракија, јас така излечив една огромна модрица, голема колку цела нога, така си земав од домашната ракија таман и ладна беше и секој ден пред спиење го масирав местото и во рок од една недела се се повлече и немав ни трага од неа, е сега ако е на интимен дел тогаш маст, а на нозе може и со ракија.

Јас како што знам модрицата претставува група испукани капилари, а ракијата и плус ако ладна ги собира, ако има некој постручен и повеќе знае нека ме поправи, ако некаде грешам. ;)

На Look му/ѝ се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    101.272
    У право си за ракијата, само внимавај може да биде опасно, баба ми се мачкаше со ракија па сеа и коа не се мачка ика и пее, а предтоа мислевме дека од мирисот и е :lol: Шала на страна, и ракијата е избор, ама недела дена е прилично долг период ако сакаш да го скратиш трк у аптеката на баба ти, гарант има хепатромбин, ако не у комшиската аптека, од искуство модрица за два дена снемува ;)

На interesna и Look им се допаѓа ова.
  12. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    На mv131993 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Фала богу трета среќа и ми успеа... Конечно и ја сфатив цаката.. Е има мал проблем, лакненцава ми се ептен мали ама ја ставив во фрижидер и немам гајле 8)

14. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Се извинувам за пост врз пост неможам да редактирам, ама со овоа пастава бреее... Се кубеле влакната, за три дена повторно имам, освен на едно место, во што ми е пороблемот, каде ли грешам? Е само на тоа место и ми е мазнаа убава кожата. Сакам цели нозе да ми бидат вакви :D

15. Marmalade

Marmalade Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    43
    Може да ми кажеш каде се наоѓа точно салонов?Јас сум моментално на одмор во Охрид па сакам да одам,ќе треба да ми обајсниш по некои покрупни знаци да се снајдам :lol: и колку парички е? :lol:

16. milinna

milinna Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    27
    салоно е кај пожарната, ги има и на фб,1500 денари е цело тело. ај одите и кажете како е 8)

17. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    56
    Конечно ми успеа јееееееееееее :) :) :)

18. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    6.452
    А знае некој дали во Александрија прават целосна депилација со шеќерна паста (мислам на цело тело) и колку чини? :)

19. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Прават на цело тело и 1700 ден. е цената.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marta98

Marta98 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да пробам ама некако ми е страв од болката па би прашала дали ви успева со правњето на смесата ии дали е мн голема болката??