1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Marta98

Marta98 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    А каде тоа во кој град??

2. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    Во Скопје, а во врска со смесата и болката разлистај ја темава сигурна сум дека ќе најдеш одговори на твоите прашања ;)

3. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Јас денеска ја направив и ја погодив од прв пат презадоволна сум, убаво вади и кожата е многу мека и е по безболно, поубаво од восок дефинитивно ;)

4. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Колкава треба да биде големината на влакната за да може да се извадат убаво со шеќерната паста?
    Барав низ темата и пишува среда, али колку е тоа средна? Отприлика колку мм?

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Пред некој ден пробав во шеќерната паста Клеопатра. Лудница беше. Прво ми се виде многу течна,па ја ставив во фрижидер. Па беше многу цврста. Па ја топев во микро и на крај се изгорев зошто беше ептен жешка. Па пак ја замрзнував. Кога ја месев се исполепив цела. Онака почна да пука меѓу прстите. Демек знак дека е готова. Се намачкав и абер немаше. Беше многу леплива и мека. Па пробав со крпчиња да ја вадам. Само една лента убаво се извади. За останатите некако немаше доволно `сила` пастата да ги извади влакната.

Знам дека не е до пастата туку до мојата лоша техника. Никогаш не ме бивало за вакви работи. А,баш се израдував дека ќе успеам да се средам сама дома.

6. n.a.t.y

n.a.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    Девојки, дали има некоја што се депелирала на интима со шекерна паста, но во домашни услови, мислам сама или со другарка? и резултати ...

7. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Леле значи овој Марфи,или кој и да е контраш во вселенава,многу го бива...

Денеска решив да ја пробам пастава што ја правите,претходно јас знаев само за шеќерен гел,задоволна,мазна,без влакна,се тоа,ама нередот после тоа ме мачеше,и цел ден се занимавам само со депилирање,кога прочитав некој за полсаат се средувал со пастава ми се идеше косата да си ја искубам :D

И значи секогаш,ама секогаш кога претходно сум правела смеса,сум ја оставала да врие некаде до кај златна потемна боја и после да се излади. Сум ја нанесувала топла зошто многу брзо ми се стврднуваше и брзо брзо оти ако ми остане многу после не се мачка и криво ќе ми биде,па топли па прај триста магии...

Сега кога сфатив дека всушност јас сум си правела смеса за паста цело време претходно,денес си направив смеса за гел. Ќе месела женската,како не бе,се исполепив целата,вака така некако ги издепилирав нозете. Утре препоните,здравје,нека ми се сите светци на помош,со која метода ќе видиме :D

Мајкава му е изгледа повеќе време да се крчка,и пола ќесиче лимонтус а не цело ( јас си викав порано шо пола,божем многу скапо е сега ќе се правиме циции,сум си викала види ја другаркава што првенствено ми го кажа рецептот се стиснала за пакетче лимонтус,што ќе смени пола или цело) :D aма не ти било така. У животот,како и во пастава,less is more :D

На n.a.t.y му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MerrySunshine

MerrySunshine Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас денес во салонот во Скопје и сум презадоволна, дефинитивно си ја знаат работата и хигиената е на максимално ниво :)

9. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Уште не сум пробала ама планирам да пробам па ке видам ефект :D :) :lol:

10. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
  11. Monicaa

Monicaa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    13
    Ајде некој нека ми ги објасни мерките за вода и лимон не ми се јасни од ова рецептов што е на сајтот на Фемина

12. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Да не има некој сретнато ваков восок [​IMG] :?: ??

13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.778
    2 шолји шеќер
    ¼ шолја вода
    ¼ шолја сок од лимон

значи ова ¼ не ти е јасно тебе нели??
    ¼= една четвртина,се надевам знајш колку е една четвртина,нели?? значи ја делиш 1 шолја на 4 дела и користиш само еден дел :)

14. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Ајде и јас да се пофалам дека по 3 неуспешни и хаотични обиди овојпат пастата испадна перфектна! :)
    Арно ама уште ја немам усовршено техниката, не е лошо ама ќе иде и подобро.
    Друго што ми иде на нерви е што е топло времето и пастата ми се топи в раце, 2 пати ќе потеглам и се раскашкува ептен. :sweat:
    Си ја депилирав само интимата, многу помалку боли а и влакната многу поубаво излегуваат, само не се довршив, ептен е топло во купатилото нерви се наполнив, сега ќе почекам да се разлади уште малце времево па до вечер пак ќе пробам.
    Сума сумарум, од сите видови на депилации што ги имам испробано оваа ми е бр.1.
    Нема хаоси, колатерални штети :rofl: нема поткожни влакна и болката скоро да ја нема.

15. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Девојки тие што сте правеле дома отприлика колку време му доаѓа да вари додека да биде таман?! :?:

16. Black.Beauty

Black.Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    213
    Дечки, знам салон за шеќерна депилација во Скопје, е сега не ги разгледав сите страни па може сте напишале за салонот, се вика Alexandria Professional и се наоѓа 100 метри после католичка црква, десно од новите семафори. Не сум била никогаш во тој салон, го открив пред некое време, па решив другава недела да го посетам :) Сметам дека е подобра оваа депилација од онаа со восок ама не знам сеуште додека не испробам на себе :)

Еве линк од нивната официјална веб страна, пишува се што ве интересира:
    http://www.alexandriaprofessional.com.mk/edukacija.html

Еве линк за шеќерна депилација во домашни услови:
    http://www.femina.mk/убавина-и-мода/тело/шеќерна-депилација-во-домашни-услови

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Џабе ставаш линкот за депилација во домашни услови, кога рецептот во статијата и финесите се буквално преземени (да не речам украдени) од оваа тема, од овој форум. Уште пред да се отвори Александрија, на форумов имаше мудри главчиња ;) (и вешти раце :wasntme: ).

На Ema.Sk, Divinebutterfly, Butterfly..7 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. MartinaSim

MartinaSim Активен член

Се зачлени на:
    16 мај 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    13
    Јас многу пати ја имам правено смесата за шекерниот гел(8 лажици шекер, 10 лажици вода и 1 лимонтус се вари додека не се добие боја на пиво) не е иста рецептата со шекерната паста, и супер искача сум се депилирала милион пати со тоа и е многу полесно да се погоди него шекерната паста, пробав неколку пати да ја направам пастата но не ми успева никако...
    Ама еден ден, случајно на женски пазар, на тезгите за козметика видов еден производ што изгледа вака [​IMG] чини 30-50 денари и го купив незнаејки што е, ама си реков за 30 денари ке пробам, човекот што продаваше ми рече чувај го во фрижидер, а кога ке се депилираш треба како пластелин да го растегнеш во рацете ке се омекне па да направиш топче итн... Тоа е всушност шекерна паста :)
    Да знаете дека преубаво депилира и за само 30-50 ден (јас нормално си набавувам повеке и си ги чувам во фрижидер за да си имам за другпат), јас го делам на 3 дела, и успевам да си ги издепилирам цели подколеници :) нема неред, нема ленти, супер е, а може да се најде и во Gold маркетите по иста цена

На simoncelicius и treehh им се допаѓа ова.
  19. Marta98

Marta98 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Kade potocno?? Kolku pari e??

20. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    762
    Јас се разбирам и сакам мазни нозе итн.. Но нели е многу 1500-1700 денари за депилација со што за еден месец влакната повторно ќе нараснат?! Да ми ги вадат влакната за трајно или да ми трае некој си 2-3 месеци депилацијата ќе се подразмислам малку али вака некако лично мене ми е премногу. Ја имам правено пастата во домашни услови и втор пат се депилирав со истата. Процедурата е многу побавна додека се испраксирам, али задоволна сум од резултатот :)