Во Скопје, а во врска со смесата и болката разлистај ја темава сигурна сум дека ќе најдеш одговори на твоите прашања
Јас денеска ја направив и ја погодив од прв пат презадоволна сум, убаво вади и кожата е многу мека и е по безболно, поубаво од восок дефинитивно
Колкава треба да биде големината на влакната за да може да се извадат убаво со шеќерната паста? Барав низ темата и пишува среда, али колку е тоа средна? Отприлика колку мм?
Пред некој ден пробав во шеќерната паста Клеопатра. Лудница беше. Прво ми се виде многу течна,па ја ставив во фрижидер. Па беше многу цврста. Па ја топев во микро и на крај се изгорев зошто беше ептен жешка. Па пак ја замрзнував. Кога ја месев се исполепив цела. Онака почна да пука меѓу прстите. Демек знак дека е готова. Се намачкав и абер немаше. Беше многу леплива и мека. Па пробав со крпчиња да ја вадам. Само една лента убаво се извади. За останатите некако немаше доволно `сила` пастата да ги извади влакната. Знам дека не е до пастата туку до мојата лоша техника. Никогаш не ме бивало за вакви работи. А,баш се израдував дека ќе успеам да се средам сама дома.
Девојки, дали има некоја што се депелирала на интима со шекерна паста, но во домашни услови, мислам сама или со другарка? и резултати ...
Леле значи овој Марфи,или кој и да е контраш во вселенава,многу го бива... Денеска решив да ја пробам пастава што ја правите,претходно јас знаев само за шеќерен гел,задоволна,мазна,без влакна,се тоа,ама нередот после тоа ме мачеше,и цел ден се занимавам само со депилирање,кога прочитав некој за полсаат се средувал со пастава ми се идеше косата да си ја искубам И значи секогаш,ама секогаш кога претходно сум правела смеса,сум ја оставала да врие некаде до кај златна потемна боја и после да се излади. Сум ја нанесувала топла зошто многу брзо ми се стврднуваше и брзо брзо оти ако ми остане многу после не се мачка и криво ќе ми биде,па топли па прај триста магии... Сега кога сфатив дека всушност јас сум си правела смеса за паста цело време претходно,денес си направив смеса за гел. Ќе месела женската,како не бе,се исполепив целата,вака така некако ги издепилирав нозете. Утре препоните,здравје,нека ми се сите светци на помош,со која метода ќе видиме Мајкава му е изгледа повеќе време да се крчка,и пола ќесиче лимонтус а не цело ( јас си викав порано шо пола,божем многу скапо е сега ќе се правиме циции,сум си викала види ја другаркава што првенствено ми го кажа рецептот се стиснала за пакетче лимонтус,што ќе смени пола или цело) aма не ти било така. У животот,како и во пастава,less is more
Јас денес во салонот во Скопје и сум презадоволна, дефинитивно си ја знаат работата и хигиената е на максимално ниво
Ајде некој нека ми ги објасни мерките за вода и лимон не ми се јасни од ова рецептов што е на сајтот на Фемина
2 шолји шеќер ¼ шолја вода ¼ шолја сок од лимон значи ова ¼ не ти е јасно тебе нели?? ¼= една четвртина,се надевам знајш колку е една четвртина,нели?? значи ја делиш 1 шолја на 4 дела и користиш само еден дел
Ајде и јас да се пофалам дека по 3 неуспешни и хаотични обиди овојпат пастата испадна перфектна! Арно ама уште ја немам усовршено техниката, не е лошо ама ќе иде и подобро. Друго што ми иде на нерви е што е топло времето и пастата ми се топи в раце, 2 пати ќе потеглам и се раскашкува ептен. Си ја депилирав само интимата, многу помалку боли а и влакната многу поубаво излегуваат, само не се довршив, ептен е топло во купатилото нерви се наполнив, сега ќе почекам да се разлади уште малце времево па до вечер пак ќе пробам. Сума сумарум, од сите видови на депилации што ги имам испробано оваа ми е бр.1. Нема хаоси, колатерални штети нема поткожни влакна и болката скоро да ја нема.
Дечки, знам салон за шеќерна депилација во Скопје, е сега не ги разгледав сите страни па може сте напишале за салонот, се вика Alexandria Professional и се наоѓа 100 метри после католичка црква, десно од новите семафори. Не сум била никогаш во тој салон, го открив пред некое време, па решив другава недела да го посетам Сметам дека е подобра оваа депилација од онаа со восок ама не знам сеуште додека не испробам на себе Еве линк од нивната официјална веб страна, пишува се што ве интересира: http://www.alexandriaprofessional.com.mk/edukacija.html Еве линк за шеќерна депилација во домашни услови: http://www.femina.mk/убавина-и-мода/тело/шеќерна-депилација-во-домашни-услови
Џабе ставаш линкот за депилација во домашни услови, кога рецептот во статијата и финесите се буквално преземени (да не речам украдени) од оваа тема, од овој форум. Уште пред да се отвори Александрија, на форумов имаше мудри главчиња (и вешти раце ).
Јас многу пати ја имам правено смесата за шекерниот гел(8 лажици шекер, 10 лажици вода и 1 лимонтус се вари додека не се добие боја на пиво) не е иста рецептата со шекерната паста, и супер искача сум се депилирала милион пати со тоа и е многу полесно да се погоди него шекерната паста, пробав неколку пати да ја направам пастата но не ми успева никако... Ама еден ден, случајно на женски пазар, на тезгите за козметика видов еден производ што изгледа вака чини 30-50 денари и го купив незнаејки што е, ама си реков за 30 денари ке пробам, човекот што продаваше ми рече чувај го во фрижидер, а кога ке се депилираш треба како пластелин да го растегнеш во рацете ке се омекне па да направиш топче итн... Тоа е всушност шекерна паста Да знаете дека преубаво депилира и за само 30-50 ден (јас нормално си набавувам повеке и си ги чувам во фрижидер за да си имам за другпат), јас го делам на 3 дела, и успевам да си ги издепилирам цели подколеници нема неред, нема ленти, супер е, а може да се најде и во Gold маркетите по иста цена
Јас се разбирам и сакам мазни нозе итн.. Но нели е многу 1500-1700 денари за депилација со што за еден месец влакната повторно ќе нараснат?! Да ми ги вадат влакната за трајно или да ми трае некој си 2-3 месеци депилацијата ќе се подразмислам малку али вака некако лично мене ми е премногу. Ја имам правено пастата во домашни услови и втор пат се депилирав со истата. Процедурата е многу побавна додека се испраксирам, али задоволна сум од резултатот