1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.866
    Допаѓања:
    81.116
    Нема низ Тинекс, се утепав од барање и зјапање по рафтовите. :D
    Се сомневам дека имаат донесено тука, во Грција сигурно има.
    Инаку, и да донесат, нема да биде испод 500че, Veet обично претеруваат со цените. |(

2. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Алал нека ми е. Го усовршив рецептот и сека и по другарки одам на гости и ги депилирам :emo: :geek:

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    8.405
    Женски сакам и јас да ја пробам оваа домашната, ама како за прв пат дома депилација, сакам само на рацете да пробам, е сеа гледам лилит пишала една ипол шоља за чај, шеќер и еден лимонтус ама мене ке ми биде многу ова за само за раце, колку да земам?

Гледам сеа и некоја феминка пишала две шољи шеќер

4. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.279
    ^^
    Јас си правам цела доза, ја претурам во пластично кутивче од павловичева и потоа си земам по потреба ;)

5. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.622
    Допаѓања:
    8.405
    Јас сакав да пробам со помала количина само за рацете и да ја утнам ке ја направам од почеток пошто ова ми е прв пат да се депилирам во домашни услови.

Е сеа мислам дека ја погодив смесата, одев по рецепт на лакримоса и спанко на 21 страна, кога беше изладена смесата одпрлика иста температура како телото, пробав да ја размесам ама многу леплива е, се растега и не можам само така да ја мачкам, пробав со крпчиња и каде фати каде не, а рацете ми се вцрвија.

вие коа ја месите смесата ја местие поладна или одприлика температура на тело?

6. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Сакав да прашам дали количината на шеќерна паста по рецептот што е објавен на Фемина ќе ми стигне за депилација на цели нозе? :?: :?:

7. jagotka123

jagotka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    1.757
    Допаѓања:
    305

Koлку е ¼ шолја вода и ¼ шолја сок од лимон во милилитри?

8. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Па ако земеме дека чашата е 200 мл. тогаш четвртинка е 50 мл :)

Туку јас неубаво го правам ова чудово ]:) Пробав и според Лилит ( еднаш ми се погоде да речам ) и според рецептов на Фемина објавен и што да кажам. За неколку минути ми се прави камен. Каде грешам ? Може да ми посочите ? :wasntme: Се уморив веќе :yawn:

9. the-dark-angel

the-dark-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    38
    Девојки не се мачете со топла депилација па дали смесата ќе се погоди па дали ќе биде топло или не..идете напазар купете ја таа шекерната готова што е и нема веќе проблеми..јас со сестрами на тепка ја земавме незнаевме што како треба и глеавме од youtube еднаш ја утнав втор пат више знаев што како треба..башка сеа на фемина имаат објавено како полесно да се направите. Поекономочно е и ги штеди живците.За 30 ден добивате мазна кожа, а башка смесата што ќе ја купите имате да се правите повеќе пати бидејќи едно топче е доволно за една нога..така да останува смеса...
    јас од коа почнав со тоа неам посетено козметичар а богами ни ленти не купувам :D

10. Darya

Darya Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    51
    еве и јас да ви помогнам за тие од ск ја има по пазариве таму каде што има ‘ориЃинал шминки‘ :) се вика АГДА и мислам дека пишува нешто како Агда сак‘зи ...јас ја топлев во микробранова и таман беше :)

11. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    2.706
    Сакам да Ве прашам , дали некоја од Вас може да ми посочи салон во Скопје кој работи со шеќерна паста, ама нешто поефтинко, бидејки одам во Александрија Професионал, но брате мили го претераа со цените, се загубија.Нозе 800ден раце 400?????? Многу ми се скапи во последно време, па барам некој со поприкладни цени.

12. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Мене не ми се даваат пари за пасти од пазар,ко истата за 30 денари си ја правам дома,по рецептот на Лилит и помош од youtube,ми стига за цела да се направам,а и кога сакам можам да ја загреам и да ја користам.Не е голема филозофија,раобтата е да му ја фатиш цаката при тргањето. Ете си ја правев,болеше малце,т.е. пецкаше,подруго е одколку кога ќе тргнат обратно во салон и ме испотегнат,па цела кожа со крвави точки да ми е. САмо јас ставам 1 шоља шеќер,2 мене ми изгледаат многу (можи поќе ќе се стврднува така,незнам) а ми излегува смесата. Оваа од Јанкар одамна ја знам,ама треба неколу парчиња да купиш,а дома можиш истата да ја направиш да имаш многу повеќе.Ама ок,кој како сака ;)

13. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.608
    Допаѓања:
    2.469
    луѓе кај да најдам готова шеќерна паста во Велес или Штип? :?:

14. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    јас најчесто се депилирам со депилатор...но шекерната паста ми е подобра , од неа ми се изречија и влакната ги немам толку како порано... :D

15. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Да ве прашам во лето што правите? :^)
    Мене ми се топи пастата од што е топло и не ми вади ни пола од влакната. Така да за во лето кога најмногу ми треба со восок се депилирам, а сакам со шеќер поприроден материјал е и поубава ми е кожата после. :)

16. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    3.789
    МОра ли лимон да се става во неа?Сега ми текна да се депилирам а дома немам никаков лимон, ни сок, ни лимонтус..Кажете побрзо, ако не со восок да се депилирам..:D

17. treehh

treehh Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Браво што си ставила слика, ќе пробам да ја најдам. Поздрав

18. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Му пишав на овај профил да прашам каде се наоѓа салонот и не добив одговор |(
    Знаеш ли каде се наоѓа и колку чини депилацијата за цело тело??

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.866
    Допаѓања:
    81.116
    Мора да има лимон, инаку нема да ти излезе смесата.

20. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Е оваа е супер шеќерна. Јас еднаш се зезнав земав во едно буренце. Луѓе не можев да ја извадам од буренцето, сум сечела пластики, сум топела, ноктите партал. Оваа ја препорачувам и јас, ја имам земено и на зелено пазарче и на бит пазар.