девојки денес бев на зелен пазар и видов шекерна паста во тубичка со ленти(значи мачкаш од шекерната паста со лажичка и врз неа ставаш лента и одлепуваш)за 60 ден ама се мислам дали да си купам ај малце помош...!!
Јас со оваа денес си се издепилирав супер. Оваа повеќе ми се погоди за разлика од Клеопатрата. Значи, отсега наместо да правам дома, јас вакво ќе си купам. Топ. Не е скапа, количината е доволна за два пати да се депилираш (и нозе и интима), барем за мене.
Од каде ,колку чини ? Јас да кажам дека со големото пакување на Клеопатра(1200 денари во Космо) се издепилирав комплетно 4 пати,што му доѓа 300 денари депилација на цело тело ,ама па ако има нешто поефтинко ,зошто да не
Ете, санфемина ти кажа. Толку е, 110 ден. Имаше уште една, во портокалово пакување, не прашав што е, ова си го зедов, да не експериментирам. Ја растопив во топла вода малку и почнав со депилација. За половина час бев тип-топ
Ја ваквото се заебав и зедов мислејќи дека тоа е таа паста за деп. Арно ама и ова е шекер ама се депилира спротивно од самата депилација со шекерна паста ... А кажи ми, со ленти или ист е процес како и шекерната ? Она го влечеш растегнуваш па тек после се депилираш ?
Колку многу боли со шекерна паста да се депилире еј, посебно долу на вагината. До пред 2 години одев кај една албанка стара жена да ме депилира, значи не дозволував ни да ме доправи. Сега рај е во козметички салон со восок.
Вечерва не искочив, правев шеќерна паста и да ви кажам што ми се деси. На тивко ја варев и се беше океј, ја сварив ја оставив да се олади АМА кога почнав да месам цела се излепив. Се измив и пробав пак, но пак се излепив целата. И така неколку пати. После ставив на парче хартија и пробав некако тегни туркај, успеав, но не се издепилирав цела, само дел од ногата Ја оставив за утре ќе ја стоплам. Кажете ми што да правам со рацеве како да ја месам.
И еве ме пак ... Ама у ново издање овој пат Денес си го купив вистинското од Бит Пазар, тоа шекерната ... И све ок, првин го пробав на (не ми се смејте ) ама на Спојлер баба ми на лице де и доброоо, видов дека стварно е окау нели, арно ама да ве прашам, ја дојдов до еден проблем, значи по неколку тргања нели мене ми се лепеше едноставно на нозе посебно ... Ви се дешавало вам тоа ? Некаде грешам ? А све остало првин правам нели со прсти го растегнувам додека не биде ко мастика и после почнувам со депилација .. ама нз мн брзо онака ми се лепи за кожа и онака си стои , дали малку земемам , нз што е работа.
Лепи на почетокот кога е уште топла, ама пробај прво кога ќе ја земеш да ја направиш топче, вртејќи ја низ прстите и за кратко ќе ти се одлепи од прстите и после почни да ја месиш и ќе немаш гајле.
Една другарка работеше во еден салон каде што прават шекерна депилација. Салонот е позади Универзална сала. Може во ЛП да ти пишам податоци ако сакаш!
Моето искуство со alexandria proffesional не беше баш најсјајно, така си фрлив 800 ден. ама ај... пастата на таа и леташе на сите страни. но не поминаа ни 10 дена, влакната почнаа да ми растат, а имаше и доста скинати, ама не знам каде е грешката. пастата е супер за оние со подебели влакна, и малце ке бидам оф топик пошо нема посебна тема за општо `депилација`. нема шо не сум пробала, и никад не сум била скроз мазна или депил. да ми трае поише од 10 дена.. салони, ленти, депилатори, пасти ((не)домашни), креми, брич..влакната ми се руси и тенки, може некој ке реце не се глеа нема потреба од деп. ама не е тоа тоа, се познаваат и на сонце и на вештачка светлина. може ли некој што е како мене, да сподели искуство како се депилира?