Девојки ај ве молам кажете ми (ако сте имале вакво искуство) за колку време ке ми се изгубат модринките се депилирав на раце ама направив грешка дали до четврток ќе ми поминат за на апсолвентска .... и како да го убрзам процесот на губење на модринкиве
Ставај хепатромбин , ама тешко дека за два дена ќе ти исчезнат модринките, знаеш дека треба време да ги снема. Пробај да ги покриеш со коректор, друго решение нема. А што направи погрешно?
Денес ја гледав оваа паста во Голден Роуз и скоро бев готова да ја купам и се предомислив, прво да слушнам мислење од некој што ја користел како се користи, и дали убаво вади, дали трае депилираното? Утре пак ќе одам натака па ако е добра да ја земам..
110 денари е, ја купив и сега пробав малце на раката ама некако многу ми се лепи, а немам ракавици дома.. некој совет? Успевам да намачкам ама после неможам да потегнам не се вади
Треба да се растопи убаво. Ќе ја ставиш во ѓезве со врела вода, и ќе почекаш да омекне, убаво ќе ја измесиш и ќе почнеш да се депилираш. Мене ми е супер.
Ааа епа јас дирекно си зимав А треба да се растопи онака баш течна да биде? И Морав да се редактирам... На мојава пишува восок а мириса на прегорен шеќер... И таа продавачката ја прашав ми рече нема врска шеќерна паста е. Кај вас како е?
Не многу течна, ама не ни многу тврда. Во раце кога ќе ја земеш, да биде топла и меси ја убаво. Инаку на неа си пишува дека е шеќерна паста (на турски), македонскиот превод е восок, не знам зошто.
И уште едно прашање, досаѓам знам Со едно топче колку пати се поминуваш? Јас прееска кога пробав ( со нестоплено нели, дирекно од кутивчето зимав) првиот пат успевав некако да ставам и да извадам мада не вадеше нешто многу ги кинеше повеќе и после немаше шанси се лепеше мова да ставам хартија за да извадам...Затоа решив да прашам пред да почнам нозете
Прво треба да го "измесиш",да стане како мастика и после да пробаш да го лепиш.Така со едно топче ја поминувам пола нога пример.Кога ќе почне многу да се лепи и тегни и стане многу жолто кон бело веќе е за фрлање. А и треба да собна температура да е,ако е ладно нема да лепи,ако е многу топло,многу ќе се лепи за раце.
Успеав!! за мене! Болка - малку, скоро ич, хигиена 100%, го користам само јас. Искрено неможев да си верувам на очите, ко би реко чуда да се десе, никогаш не мислев дека ќе успеам сама да се издепилирам ама ете Мислам долго а можеби и никогаш нема да се дружам со восокот освен за интима, таму не пипам ( сега за сега). Единствено што малце ме изнервира, едвај ми стигна за двете нозе, а некаде прочитав стигало за два пати сосе интима... Но веј, јас го исцедив Ама ајде како за прв пат презадоволна. Сега уште мисија ми е сама да ја направам пастата и да ми успее секако
Пробав со таа од пазар, како чоколадо што е пакувана. Успеав!!! Рацете ги средив со две мали топчиња. Е сега, дали дека топличко, и почна да ми се лепи при крајот, па морав со крпче да го отстранам. Пробав и уште нешто, што ми помогна, едното топче откако почна да се топи, го ставив во фрижидер, дури се средував со другото, па со тоа после можев уште 3-4 пати да тргнам. И така наизменично дори скроз не се истопи и почна да се лепи. Како и да е, задоволна сум од резултатите, се што имав поткожни снема. Денес ќе експериментирам со незете, вечер поточно, нека не е жешко. А за кожата, да не правам муабет. Мазна, мека... лепота.
Ајде да го споделам моето искуство од вечерва. ПРЕсреќна сум. Ова било нешто невидено. Открив нешто 'револуционерно' што на сите ќе ви помогне, да не ви се лепат рацете. Инспирирана од ова клипче, си зедов пластична шпатула, што ја имав од топлиот восок на Силк, и наместо со прсти, со неа си мачкав и си тргав, како на клипчето. Мора да пробате, ви гарантирам е феноменално. Значи истото како шо се мачка со рака, само со шпатулата, и со неа тргате. Со малку восок издепилирав една и пол нога. Нозеве ми се благодарни http://www.youtube.com/watch?v=9_G5-vwajE4
никако смесата да ја погодам...само еднаш и стварно бев препрезадоволна... а како сум ја погодила стварно немам поим
Јас веќе цела година се депилирам со домашна шеќерна паста, не е тешко да се погоди, само треба трпение и вежбање. Ако од прва не бидне, пробајте пак и не се нервирајте.