1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    Девојки ај ве молам кажете ми (ако сте имале вакво искуство) за колку време ке ми се изгубат модринките се депилирав на раце ама направив грешка :fubar: дали до четврток ќе ми поминат за на апсолвентска .... и како да го убрзам процесот на губење на модринкиве :(

2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.279
    Ставај хепатромбин [​IMG], ама тешко дека за два дена ќе ти исчезнат модринките, знаеш дека треба време да ги снема.
    Пробај да ги покриеш со коректор, друго решение нема.
    А што направи погрешно?

3. scorpijagirl

scorpijagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    39
    најверојатно дека не ја затегнав кожата пред да тргнам ах како се преплашив и изнервирав :(

4. Elenchetoo

Elenchetoo Активен член

Се зачлени на:
    7 февруари 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки!
    Дали некоја од вас знае каде може да се најде шеќерна паста во Битола?

5. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Денес ја гледав оваа паста во Голден Роуз и скоро бев готова да ја купам и се предомислив, прво да слушнам мислење од некој што ја користел
    како се користи, и дали убаво вади, дали трае депилираното?
    Утре пак ќе одам натака па ако е добра да ја земам.. :?:

6. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Што цена е оваа ? Ако е како клеопатра тогаш би требало да е добра.

7. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    110 денари е, ја купив и сега пробав малце на раката ама некако многу ми се лепи, а немам ракавици дома.. некој совет? Успевам да намачкам ама после неможам да потегнам не се вади :|

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Треба да се растопи убаво. Ќе ја ставиш во ѓезве со врела вода, и ќе почекаш да омекне, убаво ќе ја измесиш и ќе почнеш да се депилираш. Мене ми е супер.

На Li0ness и cvetce93 им се допаѓа ова.
  9. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Ааа епа јас дирекно си зимав |(
    А треба да се растопи онака баш течна да биде? И
    Морав да се редактирам... На мојава пишува восок а мириса на прегорен шеќер... И таа продавачката ја прашав ми рече нема врска шеќерна паста е. Кај вас како е?

10. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Па можи само така ја пишат,можи си е шеќерна паста. И онака тоа восок не е восок,такво е,ко паста.

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.371
    Допаѓања:
    200.772
    Не многу течна, ама не ни многу тврда. Во раце кога ќе ја земеш, да биде топла и меси ја убаво. Инаку на неа си пишува дека е шеќерна паста (на турски), македонскиот превод е восок, не знам зошто.

На Divinebutterfly и cvetce93 им се допаѓа ова.
  12. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    И уште едно прашање, досаѓам знам :lol:
    Со едно топче колку пати се поминуваш? Јас прееска кога пробав ( со нестоплено нели, дирекно од кутивчето зимав) првиот пат успевав некако да ставам и да извадам мада не вадеше нешто многу ги кинеше повеќе и после немаше шанси се лепеше мова да ставам хартија за да извадам...Затоа решив да прашам пред да почнам нозете :D

13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Прво треба да го "измесиш",да стане како мастика и после да пробаш да го лепиш.Така со едно топче ја поминувам пола нога пример.Кога ќе почне многу да се лепи и тегни и стане многу жолто кон бело веќе е за фрлање. А и треба да собна температура да е,ако е ладно нема да лепи,ако е многу топло,многу ќе се лепи за раце.

На cvetce93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Успеав!! :clap: за мене!
    Болка - малку, скоро ич, хигиена 100%, го користам само јас.
    Искрено неможев да си верувам на очите, ко би реко чуда да се десе, никогаш не мислев дека ќе успеам сама да се издепилирам ама ете :D
    Мислам долго а можеби и никогаш нема да се дружам со восокот освен за интима, таму не пипам ( сега за сега).
    Единствено што малце ме изнервира, едвај ми стигна за двете нозе, а некаде прочитав стигало за два пати сосе интима... Но веј, јас го исцедив :D Ама ајде како за прв пат презадоволна.
    Сега уште мисија ми е сама да ја направам пастата и да ми успее секако :lol:

На Annath, Divinebutterfly и okcenzi им се допаѓа ова.
  15. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    :)))))))

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.265
    Пробав со таа од пазар, како чоколадо што е пакувана. Успеав!!! Рацете ги средив со две мали топчиња. Е сега, дали дека топличко, и почна да ми се лепи при крајот, па морав со крпче да го отстранам. Пробав и уште нешто, што ми помогна, едното топче откако почна да се топи, го ставив во фрижидер, дури се средував со другото, па со тоа после можев уште 3-4 пати да тргнам. И така наизменично дори скроз не се истопи и почна да се лепи.
    Како и да е, задоволна сум од резултатите, се што имав поткожни снема. Денес ќе експериментирам со незете, вечер поточно, нека не е жешко.
    А за кожата, да не правам муабет. Мазна, мека... лепота. :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.265
    Ајде да го споделам моето искуство од вечерва. ПРЕсреќна сум. Ова било нешто невидено.
    Открив нешто 'револуционерно' што на сите ќе ви помогне, да не ви се лепат рацете. Инспирирана од ова клипче, си зедов пластична шпатула, што ја имав од топлиот восок на Силк, и наместо со прсти, со неа си мачкав и си тргав, како на клипчето. Мора да пробате, ви гарантирам е феноменално. Значи истото како шо се мачка со рака, само со шпатулата, и со неа тргате. Со малку восок издепилирав една и пол нога. Нозеве ми се благодарни :D

http://www.youtube.com/watch?v=9_G5-vwajE4

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    5.884
    никако смесата да ја погодам...само еднаш и стварно бев препрезадоволна... а како сум ја погодила стварно немам поим

19. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    и мене истото ми се случи,еднаш ја погодив ама незнам како а послем тоа не можам никако :worried:

20. Milky.Way

Milky.Way Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    72
    Јас веќе цела година се депилирам со домашна шеќерна паста, не е тешко да се погоди, само треба трпение и вежбање. Ако од прва не бидне, пробајте пак и не се нервирајте. :)