еден совет ако може : сакам да се депилирам ако сум машко па што би било најпаметно со шеќер или со депилатор
Мој совет ти е со шеќерна паста, јас со купечка се правев и болка скоро ич нема, со депилатор боли, незнам јас се ежам од тоа..
Има во Golden Rose, парфимеријата, и на пазар. Во супер маркетите има обичен восок, што се трга со ленти.
^ На претходната страна има пишано една форумџика дека бројот и е 075 597 750. Само малку сомнителна ми е фалбата пошто само едно мислење има од форумџиката баш на темава, па ако некоја има лично искуство да сподели, дали е задоволна од Стефка.
Дали само јас прв пат слушам за шеќерна паста?? Морам да пробам, само уште да знам каде и како да ја побарам магијава
Го најдов ова видео сосем слуЧајно, девојката го подготвува на ист наЧин само го работи на друг наЧин, т.е го меси со вода, пред да го користи за депилација и ми изгледа многу полесна за користење пастата на тој наЧин. http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM
Јас пробав да го направам како девојкава на видеово, и за малку ќе ми успееше меѓутоа направив грешка што на површината не ставив доволно вода и ми се залепи и закорави шеќерот па некако едвај успеав да го отргнам. И потоа малку за месење е лошо затоа што е премногу жешко и се испогорев по прстите. Со среќа на тој што ќе проба да го направи, па нека сподели искуство
ооф некоја нека ми пише лп или овде (што и се погодува смесата) колку време се подговува кои и по колку од состојките во што ја чувате. колку птаи ја употребуват пред употреба ја месите или не ...со што ја месите... како ја употребувате-нанесувате во спротивен правец од растот на влакната или..?
Состојките се: - шеќер - јас ставам една голема шолја од тие за чај; - лимонтус(или сок од лимон) - половина кесичка лимонтус или сок од лимон доколку го цедиш лимонот, тогаш половина, а доколку е од купечките сокови, тогаш 1/4 шолја. - вода - колку само да ја покрие смесата; Сето тоа се става во тенџере, па се става на оган. Се вари околу 2 минути додека почне да врие, откако ќе почне да врие смесата, тогаш се намалува огнот. Инаку, сето тоа се меша постојано, за да не загори. Следната фаза е „варење“ кое трае 5 минути. За тоа време се воочува како се менува бојата на смесата, полека почнува да добива златножолта боја. Откако ќе поминат тие 5 минути тогаш тенџерето се вади од оган и ќе провериш дали смесата е доволно густа (не треба да биде многу течна) и дали има боја на мед. Доколку не е така, тогаш ја враќаш назад пастата на оган уште 1-2 минути. Пастата е готова кога ќе добие медова боја. Доколку не си сигурна дали е готова тогаш земи чаша со ладна вода и капни малку во смесата, доколку се стопи и не се формира топче продолжи да вариш. Откако ќе биде готова пастата остави ја неколку минути да се залади, и потоа префрли ја во друг сад. Откако целосно ќе се излади земи едно топче и меси го со раката. Потоа, земаш дел од пастата, месиш, ја нанесуваш во спротивен правец од растењето на влакната и тегнеш во правец на растење на влакната. Инаку, јас ја употребувам смесата за една депилација, а потоа ја фрлам.
Купете си од пазар, не се мачете дома. Со 40 денари можеш цело тело да го издепилираш. Тие што се уходани, секоја чест, ама јас како што сум несмасна, ќе го изгрешам цело. Вака се навикнав со ова од пазар, и супер ми е. Ем ефтино - ем ефикасно
Јас одамна го барам ова од пазарче тука кај нас. Само во Скопје го имам забележано и од таму си се снабдувам, но во другите градови го нема, се убив од барање насекаде. Го видела ли некоја на други места?
Dобар салон за шекерна депилација во Kуманово ? каде што работат добро и во врска со поткожните влакна , зашто нејкам после недела дена да биде како да не сум се депилирала... ве молам некој ако знае да ми пише лп или овде. благодарам
Вчера и јас успеав да ја направам шеќерната паста (и тоа од прва). По овој рецепт одев: 1 чаша шеќер, пола лимон, 1 кафена лажица сол и малце вода (околу четврина од чашата). Го варев на прво на појак потоа на послаб оган, одвреме навреме го тргав од оган за да видам до каде е. Ја добив токму потребната боја, го истурив во процеланска чинија прдходно полиена со вода. И супер испадна. Само направив неколку грешки. Грешка бр 1. Чекав скрос да се излади пастата , дури ја ставив во фриждер и потоа мн ми се беше стврднала па не можев да ја изгребам од чинијата. Грешка бр 2. Мн беше жешко и после два потези пастата почна да ми се растопува и веќе не ја биваше. Битно од грешки се уче. Сега чекам да залади и правам пак Еве видео: http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM
Бај д веј, тоа од Голден Роуз не го бива. Го пробав, се лепи премногу. Ќе си го користам тоа од пазар што е пакувано како чоколадо. Нема утка со него, и не експериментирам веќе