1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.517
    еден совет ако може : сакам да се депилирам :D ако сум машко па што би било најпаметно со шеќер или со депилатор :)

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Мој совет ти е со шеќерна паста, јас со купечка се правев и болка скоро ич нема, со депилатор боли, незнам јас се ежам од тоа..

3. strawberry111

strawberry111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    57
    Женски а има ли во поголемите маркети, како Тинекс на пример?

4. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.265
    Има во Golden Rose, парфимеријата, и на пазар. Во супер маркетите има обичен восок, што се трга со ленти.

5. Sarasweet

Sarasweet Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    150
    ^
    На претходната страна има пишано една форумџика дека бројот и е 075 597 750.
    Само малку сомнителна ми е фалбата пошто само едно мислење има од форумџиката баш на темава, па ако некоја има лично искуство да сподели, дали е задоволна од Стефка.

6. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    Дали само јас прв пат слушам за шеќерна паста?? :o

Морам да пробам, само уште да знам каде и како да ја побарам магијава :lol:

7. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Го најдов ова видео сосем слуЧајно, девојката го подготвува на ист наЧин само го работи на друг наЧин, т.е го меси со вода, пред да го користи за депилација и ми изгледа многу полесна за користење пастата на тој наЧин.

http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM

8. Venera.13

Venera.13 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    15
    Јас пробав да го направам како девојкава на видеово, и за малку ќе ми успееше меѓутоа направив грешка што на површината не ставив доволно вода и ми се залепи и закорави шеќерот па некако едвај успеав да го отргнам. И потоа малку за месење е лошо затоа што е премногу жешко и се испогорев по прстите. Со среќа на тој што ќе проба да го направи, па нека сподели искуство :)

9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.279
    Meне ми стана жал за тавчето, како мешаше со лажицата- го изгреба целиот тефлон. :worried:

10. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Јас планирам денес да го правам, ако не се испогорам ке ви писам како поминало :D

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.517
    Допаѓања:
    5.884
    ооф некоја нека ми пише лп или овде (што и се погодува смесата)

колку време се подговува
    кои и по колку од состојките
    во што ја чувате.
    колку птаи ја употребуват
    пред употреба ја месите или не ...со што ја месите...
    како ја употребувате-нанесувате во спротивен правец од растот на влакната или..?

12. devil-angel

devil-angel Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    5
    абе грлс како тоа ја денес гледам едно видео на ју тјуб и вика дека мозе и со јаболков оцет мозе?

13. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469
    На зелен пазар, 60 денари :D

14. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Состојките се:
    - шеќер - јас ставам една голема шолја од тие за чај;
    - лимонтус(или сок од лимон) - половина кесичка лимонтус или сок од лимон доколку го цедиш лимонот, тогаш половина, а доколку е од купечките сокови, тогаш 1/4 шолја.
    - вода - колку само да ја покрие смесата;

Сето тоа се става во тенџере, па се става на оган. Се вари околу 2 минути додека почне да врие, откако ќе почне да врие смесата, тогаш се намалува огнот. Инаку, сето тоа се меша постојано, за да не загори. Следната фаза е „варење“ кое трае 5 минути. За тоа време се воочува како се менува бојата на смесата, полека почнува да добива златножолта боја. Откако ќе поминат тие 5 минути тогаш тенџерето се вади од оган и ќе провериш дали смесата е доволно густа (не треба да биде многу течна) и дали има боја на мед. Доколку не е така, тогаш ја враќаш назад пастата на оган уште 1-2 минути.
    Пастата е готова кога ќе добие медова боја. Доколку не си сигурна дали е готова тогаш земи чаша со ладна вода и капни малку во смесата, доколку се стопи и не се формира топче продолжи да вариш.

Откако ќе биде готова пастата остави ја неколку минути да се залади, и потоа префрли ја во друг сад. Откако целосно ќе се излади земи едно топче и меси го со раката.
    Потоа, земаш дел од пастата, месиш, ја нанесуваш во спротивен правец од растењето на влакната и тегнеш во правец на растење на влакната.

Инаку, јас ја употребувам смесата за една депилација, а потоа ја фрлам. :)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.265
    Купете си од пазар, не се мачете дома. Со 40 денари можеш цело тело да го издепилираш. Тие што се уходани, секоја чест, ама јас како што сум несмасна, ќе го изгрешам цело. Вака се навикнав со ова од пазар, и супер ми е. Ем ефтино - ем ефикасно :D

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.866
    Допаѓања:
    81.116
    Јас одамна го барам ова од пазарче тука кај нас. Само во Скопје го имам забележано и од таму си се снабдувам, но во другите градови го нема, се убив од барање насекаде. :sweat:
    Го видела ли некоја на други места? :?:

17. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Dобар салон за шекерна депилација во Kуманово ? каде што работат добро и во врска со поткожните влакна , зашто нејкам после недела дена да биде како да не сум се депилирала... ве молам некој ако знае да ми пише лп или овде.
    благодарам

18. Mar4u

Mar4u Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    21
    Вчера и јас успеав да ја направам шеќерната паста (и тоа од прва). По овој рецепт одев: 1 чаша шеќер, пола лимон, 1 кафена лажица сол и малце вода (околу четврина од чашата). Го варев на прво на појак потоа на послаб оган, одвреме навреме го тргав од оган за да видам до каде е. Ја добив токму потребната боја, го истурив во процеланска чинија прдходно полиена со вода. И супер испадна. Само направив неколку грешки.
    Грешка бр 1. Чекав скрос да се излади пастата , дури ја ставив во фриждер и потоа мн ми се беше стврднала па не можев да ја изгребам од чинијата.
    Грешка бр 2. Мн беше жешко и после два потези пастата почна да ми се растопува и веќе не ја биваше.
    Битно од грешки се уче. Сега чекам да залади и правам пак :D :D :D Еве видео:
    http://www.youtube.com/watch?v=WoS1uuddqcM

19. jacqueline.s

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.265
    Бај д веј, тоа од Голден Роуз не го бива. Го пробав, се лепи премногу. Ќе си го користам тоа од пазар што е пакувано како чоколадо. Нема утка со него, и не експериментирам веќе :)

20. SweetY65

SweetY65 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    I sekernata pasta boli poveke od vosokot ili kakooo????