Депилација со шеќерна паста

Discussion in 'Тело' started by zver, Mar 21, 2010.

1. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Можеби е глупо прашањето ама пак да си прашам :D Можам ли шекерната паста да ја направам и да ја ставам во ролон за ладна депилација и после ролонот да го греам со електричен апарат за греење и со ленти да се депилирам (нешто као замена за ладен восок) или не може така?

2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

I don't think so :^) . Незнам зошто ќе ја грееш кога таа треба да се олади, а за полесно нанесување може ќе ти биде океј со ролонот незнам, пробај само без греење.

DjinTonik likes this.
  3. Calla

Calla Популарен член

Може ама ако шеќерната ти е погодена, затоа што има два вида, една потечна за со ленти, и една погуста за месење и работење со раце... треба да ја погодиш количината на состојките, веројатно за таа со ленти треба да има повеќе течност... побарај на јутуб за рецепти некои... :)

DjinTonik likes this.
  4. ChocoLoco

ChocoLoco Активен член

Колку пари е само интима со шеќерна во Александрија? Значи не ми кажувајте за цело тело, знам колку е. Само интима ме интересира.

5. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Ја имам правено пред неколку години но не ми успеа смесата. Денеска пак ја правев и испадна полудобро. Но не ми излегуваат сите влакненца а и плус направив лоооом по дома :(

6. Tenkai

Tenkai Популарен член

300 денари

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Можеш, кога ќе го топиш ќе се растопува одново и одново, нема некоја разлика, јас користам рол он со шеќерна паста купечки, си пишува на него, дека е шеќерна паста, не е восок.

DjinTonik and luvS2 like this.
  8. luvS2

luvS2 Истакнат член

Ви ја имам читано темава и претходно, едно време многу се интересирав за депилација со шеќерна паста, имам слушнато дека за ова има салон во Драчево, но не знам каде е, а имам слушнато и дека се продава готова шеќерна паста.

9. ChocoLoco

ChocoLoco Активен член

Фала многу, ке ти пишам ЛП за подетални прашања...

10. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Си ја купив шеќерната паста од Бит Пазар, ја измесив убаво, но пак не ми ги вадеше убаво влакната. Да не сум правила нешто погрешно?

11. lal

lal Истакнат член

I jas isto taka :lol: Ne mi vadese ama bas nisto,neznam vo sto e problemot,ako znae nekoj neka ni kaze? :)

12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Девојки не знаев каде да прашам па ајде тука, знае некоја да ми препорача некој добар салон за депилација во Битола? :^)

13. Calla

Calla Популарен член

da ne vi se epten tenki vlaknata?

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

како се вика таа шеќерна паста и колку чини?

15. lal

lal Истакнат член

Jankar se vika i e 30 den.Inaku konecno uspeav,si gi izdepilirav racete,navistina polovina ja frliv dodeka da se naucam, :lol: no uspeav

16. innamylove

innamylove Истакнат член

А кој знае да ми кажи колкава е точната мерка на шеќер и лимон да си напрам дома оти досега ми нема баш убаво излезено или премногу течно или густо :|

17. LittleChili

LittleChili Популарен член

Ја праев ова дома и ништо не ми излезе , цел шеќер го истрошив за џабе. :tmi: Се како што беше напишано си турив по мера , премногу ми беше течно пробав првин не вадеше го ставив пак на оган и пак ништо :|

18. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Оооо пубаво нешто моите ножиња немаат видено. Вредеше трудот. Се изнамачив дома додека успеам да ја направам ама за тоа сеа ножињата ми се мазни и меки. Вечер пак ќе си правам :emo: за раце, меше... конечно нешто безболно за отстранување на влакната

19. Daydream

Daydream Популарен член

Порано пред да го купам депилаторот постојано се депилирав со шеќерна паста. И да, стварно е убаво, стварно е побезболно, кожата после е помазна и мека ама поголема нервоза не сум имала кога ќе дојдеше ред да се депилирам. :@ Толку време се депилирав со ова чудо и што се вика веќе требаше да стекнам некое искуство и рутина ама џабе е се. Колку и да се трудев никогаш не научив да ја погодам смесата од прв пат, па по сто пати ја ставав на оган и така додека не дојде до потребната густина. Па некогаш нема да сака да ги вади и на крај како јагодка на шлагот ем јас ќе се исполепев ЦЕЛА, ем се што е околу мене ќе исполепев и плус ќе изгубев добри два саати ако не и повеќе. Буквално маки си мачев со тоа депилирање и ми стана веќе дури одвратно и одбивно.

Така што смеса како смеса е стварно супер и ја препорачувам ама ако си стекнеш навика и ако научиш да си ја правиш како што треба, инаку само нерви ќе си кинеш како мене. И всушност јас заради тоа најмногу покренав иницијатива за да купам депилатор, ми дојде преку глава од лепеници, тракатанци, смеси итн. :)

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

во аптеки ја има ли онаа шеќерна паста - јанкар... ????