1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Можеби е глупо прашањето ама пак да си прашам :D Можам ли шекерната паста да ја направам и да ја ставам во ролон за ладна депилација и после ролонот да го греам со електричен апарат за греење и со ленти да се депилирам (нешто као замена за ладен восок) или не може така?

2. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    I don't think so :^) . Незнам зошто ќе ја грееш кога таа треба да се олади, а за полесно нанесување може ќе ти биде океј со ролонот незнам, пробај само без греење.

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Може ама ако шеќерната ти е погодена, затоа што има два вида, една потечна за со ленти, и една погуста за месење и работење со раце... треба да ја погодиш количината на состојките, веројатно за таа со ленти треба да има повеќе течност... побарај на јутуб за рецепти некои... :)

На DjinTonik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ChocoLoco

ChocoLoco Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Колку пари е само интима со шеќерна во Александрија? Значи не ми кажувајте за цело тело, знам колку е. Само интима ме интересира.

5. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    29
    Ја имам правено пред неколку години но не ми успеа смесата. Денеска пак ја правев и испадна полудобро. Но не ми излегуваат сите влакненца а и плус направив лоооом по дома :(

6. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    300 денари

7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.031
    Допаѓања:
    101.536
    Можеш, кога ќе го топиш ќе се растопува одново и одново, нема некоја разлика, јас користам рол он со шеќерна паста купечки, си пишува на него, дека е шеќерна паста, не е восок.

На DjinTonik и luvS2 им се допаѓа ова.
  8. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Ви ја имам читано темава и претходно, едно време многу се интересирав за депилација со шеќерна паста, имам слушнато дека за ова има салон во Драчево, но не знам каде е, а имам слушнато и дека се продава готова шеќерна паста.

9. ChocoLoco

ChocoLoco Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Фала многу, ке ти пишам ЛП за подетални прашања...

10. aquamarine-123.4

aquamarine-123.4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    22
    Си ја купив шеќерната паста од Бит Пазар, ја измесив убаво, но пак не ми ги вадеше убаво влакната. Да не сум правила нешто погрешно?

11. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    23
    I jas isto taka :lol: Ne mi vadese ama bas nisto,neznam vo sto e problemot,ako znae nekoj neka ni kaze? :)

12. DreamAngel

DreamAngel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    353
    Девојки не знаев каде да прашам па ајде тука, знае некоја да ми препорача некој добар салон за депилација во Битола? :^)

13. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    da ne vi se epten tenki vlaknata?

14. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    како се вика таа шеќерна паста и колку чини?

15. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    23
    Jankar se vika i e 30 den.Inaku konecno uspeav,si gi izdepilirav racete,navistina polovina ja frliv dodeka da se naucam, :lol: no uspeav

16. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    226
    А кој знае да ми кажи колкава е точната мерка на шеќер и лимон да си напрам дома оти досега ми нема баш убаво излезено или премногу течно или густо :|

17. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Ја праев ова дома и ништо не ми излезе , цел шеќер го истрошив за џабе. :tmi: Се како што беше напишано си турив по мера , премногу ми беше течно пробав првин не вадеше го ставив пак на оган и пак ништо :|

18. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Оооо пубаво нешто моите ножиња немаат видено. Вредеше трудот. Се изнамачив дома додека успеам да ја направам ама за тоа сеа ножињата ми се мазни и меки. Вечер пак ќе си правам :emo: за раце, меше... конечно нешто безболно за отстранување на влакната

19. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Порано пред да го купам депилаторот постојано се депилирав со шеќерна паста. И да, стварно е убаво, стварно е побезболно, кожата после е помазна и мека ама поголема нервоза не сум имала кога ќе дојдеше ред да се депилирам. :@ Толку време се депилирав со ова чудо и што се вика веќе требаше да стекнам некое искуство и рутина ама џабе е се. Колку и да се трудев никогаш не научив да ја погодам смесата од прв пат, па по сто пати ја ставав на оган и така додека не дојде до потребната густина. Па некогаш нема да сака да ги вади и на крај како јагодка на шлагот ем јас ќе се исполепев ЦЕЛА, ем се што е околу мене ќе исполепев и плус ќе изгубев добри два саати ако не и повеќе. Буквално маки си мачев со тоа депилирање и ми стана веќе дури одвратно и одбивно.

Така што смеса како смеса е стварно супер и ја препорачувам ама ако си стекнеш навика и ако научиш да си ја правиш како што треба, инаку само нерви ќе си кинеш како мене. И всушност јас заради тоа најмногу покренав иницијатива за да купам депилатор, ми дојде преку глава од лепеници, тракатанци, смеси итн. :)

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    во аптеки ја има ли онаа шеќерна паста - јанкар... ????