1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Вака...Има некоја разлика помеѓу шербет и шеќерна паста? Значи да не испаднам глупава знам мн добро што е шербет а што шеќерна паста ама познавам доста луѓе и имам читано на форумот дека некои се депилирале со шербет, некои со шеќерна паста и ме интересира дали станува збор за истото нешто и доколку не како се приготвува тој шербет. :$

2. I.want.to.sleep

I.want.to.sleep Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    469

Шербетот ти е шеќер и вода, а во пастата се става лимонтус.
    Или грешка сум? :)

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    И во шербетот за депилирање се става лимонтус. 6 лажици шеќер, 3 лажици вода, 1 пакетче лимонтус.
    Ставаш на оган да добие златно жолта боја, и само што ќе ти се причини дека оди на црвенкасто, значи готов е, вади го. Малку да излади и тегнеш со крпчиња. Утка нема...

4. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    И во шербетот и во пастата се става лимонтус или лимон. Разликата е во тоа што шербетот е потечен, а пастата е густа. :)

5. Lady-in-white

Lady-in-white Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    53
    Шербетот подобро вади влакна или?

6. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Ако ја погодиш смесата, влакно не останува.
    Едит - На сосем малку подраснати влакна не знам дали добро ќе фати, мене не, затоа подобро е да се подолги. И не треба да се чека многу да излади, ставајте го на нога колку што можете жешко да трпите. Ќе научите која е правата температура откако ќе се изгорете неколку пати :D

На Lady-in-white му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lal

lal Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    23
    Дали некој ја има пробано таа нова шеќерна паста Јанкар,20,30 ден е поскапа но продавачката ми рече имало и ленти внетре во паковањето?Какви се искуствата со онаа од Голден Роуз?

На Venera.13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.086
    Допаѓања:
    155.548
    Јас само да се пофалам си дојдов. После три години (или четири) користење на пастава, секој месец, без исклучок, зиме и лете...јас можам да ви се пофалам дека влакненцата ми се изретчени за добри 70 посто. Едно време имав проблем малку со внатрешни,ама сега ни тоа повеќе го нема. Значително се помеки, па можам да ги споредам со оние на рацете што ги имаме.
    Значи пастичево, алал да им е на тоа арапките, нема подобро нешто! Ете така! Ко воли нек изволи, ми оди слика да поставам дури. :D

9. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    339
    Јас ја правам по рецептот на Лилит и од прва ми успеа , но секој нареден пат ми е утка многу ми се здрвува, па мајка ми некако си ја затоплува и си ја користи :D

10. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Се прикључувам кон тие шо успеаја да ја направат пастава :rock:
    Али... Ја направив шо ја направив туку многу некако ми се стврдна, едвај земам од тоа тенџерето, па и уште ја тегнам ја тегнам ми се лепи на ноктиве, на рацеве абе хаос се исполепив цела. И си викам ај ќе пробам со нараквици кога ми се залепи на тоа нараквиците абе не можев рацеве да ги одлепам |(
    Пробав интимна да си направам и морам да признаам ич не боли и многу е мазно ама само малку успеав да издепилирам пошо многу ова ми се лепи на рацеве. |(
    Да го претоплувам или шо да прам кажете чаре? :D

11. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    јас ја поттоплувам.... ;)

12. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Абе и јас ја поттоплив ама внатре ставив плус уште една чаша вода |( и сеа нејке ли нејке да се стврдне ене го во фрижидер. Утре ќе се мафтам со тоа неам време сеа :)

13. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Се приклучувам и јас на тие штп успешно ја направиле пастава запрв пат.Ги следев упатствата и супер излезе.Воопшто не болеше само брзо се стврднува,но ја потоплував и супер беше.

14. RainDrop

RainDrop Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    20
    Јас успешно ја правам пастата само понекогаш многу ми се лепи на кожа дури и со пудра бебешка пак модрици ми се прават кога пробувам да ја извадам.
    исто така интимна депилација не можам со шеќернава...како ви успева? ај некој совет :)

15. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    А зошто додаде вода? Мислам дека си згрешила со ова, требало само да ја оставиш да се згрее.

16. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Е ајде де |(
    Абе убава ми беше првиот пат ама многу ми се лепеше на рецете и ноктите, ја оставив и ми се стврдна. Па си викам ај вода ќе ставам ццц :fubar:
    Ај деновиве ќе ја направам пак, само сеа шо шетам со една препона депилирана :lol:

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    :@
    ја утнав ...за шеќер не можам да извадам ;) ;)

18. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    во зегин ја има или строго по пазари... :^)

19. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.968
    Допаѓања:
    9.980
    Ако сте ставиле вода растопете ја на рингла,измешајте добро да се стопи и спои смесата и после варете пак,да не е ептен течно и после ко ќе се подолади ќе видите дали може да се искористи. Мене ми успева.
    Само не гарантирам дали ќе е тоа веќе паста или па како восок за мачкање :D

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.877
    Допаѓања:
    81.139
    Јанкар ја нема низ аптеки, јас си ја купувам само од Скопје, зашто уште не знам каде на друго место ја продаваат. Од Зегин можеш да ја земеш Клеопатра, околу 300 денари беше мислам и мене ми е супер, ама повеќе се исплаќа дома да си ја приготвуваш.