1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Интимна депилација

Битер ја имаш на 25та или 26та страна од темата, да не се повторувам ;)

А можеш да напишеш how to make sugar wax на youtube и да видиш како изгледа целиот процес. ;)

Ајде види, па да чекаме и од тебе позитивни коментари кога ќе ја направиш :)

На m.dejzi и bitter-girl им се допаѓа ова.
  2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Епа изгледа дека на сите маки конечно им дојде крајот, вчера бев во салон после Католичка црква каде што депилираат со канадаска шеќерна паста, инаку тоа се истите тие што имаат и салон во Куманово, и можам да кажам дека беше прекрасно, не е само депилацијата, туку ти ставаат и други средства и пред и после депилација, а кожата после тоа мазна - ѓоа ми ти ка на бебе - :D
    За да не ги рекламирам, сите заинтересирани нека ми пишат на привате и ќе им дадам и телефон.

На F.R.O.S.I.4.E и Bebe57 им се допаѓа ова.
  3. kikaskp

kikaskp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Интимна депилација

Абе цвету, дај не ја тупи, кажи на сите каде е тоа, дај и ние да бидеме среќни, јас од таа канадската паста сум пробала одамна у сплит, и беше фантазија, дај кажувај и ние да се спасиме :call:

4. ivaa

ivaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Интимна депилација

здраво девојки.. :))
    ме мачи еден проблем... уффф
    јас се депилирам веке долг период.. и супер е.. иако боли...
    со топол восок.. и е само за една употреба.. во козметички салон..
    ме мачат поткожните влакненца.. мн ме нервираат.. и ми се птават како брунчинја...
    хелллпппп... :((
    п.с. дали и после депилацијата со канадаската шеќерна паста се појавуваат поткожни..??
    фалаа однапреддд (А) :))) :*

5. m.dejzi

m.dejzi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Интимна депилација

Има ли врска шеќерната паста ако ја правиш со шеќер во прав или обичен шеќер? Утре ќе пробам, веќе стварно мака ми стана од бричење, за восок се немам осмелено дека боли, а ова ми изгледа топ од муабетиве, нека даде господ да ми успее утре :D

6. m.dejzi

m.dejzi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Интимна депилација

па не би рекла баш дека е погодно за интимна депилација, за веѓите може, ама сепак ништо не ја заменува чупалицата, и + треба да се изнамачиш дру ги навикнеш рацете да го движат конецот :tmi: :)

7. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Јас и порано кажав, јас бев целата со поткожни влакна порано. Веќе година дена се депилирам со канадскава шеќерна паста и од тогаш мислам дека само еднаш ми се има појавено едно поткожно. Инаку дома што се прави пастата тоа е ок, кој сака нека прави, меѓутоа најбитна е техниката на работа, да не се скинат влакната, затоа што тоа доведува до појава на поткожни влакна. Исто така ваму ти ставаат еден куп средства од истата линија и пред и после депилација. А влаканата толку ми се проретчија да сега можам комотно 5 недели да чекам до наредна депилација, додека со восок немаше шанси повеќе од 3 недели да издржам. Како и да е, кој сака да проба оваму во салонот нека ми пише на привате ќе му го дадам бројот, да не испадне дека рекламирам сега некого...

8. ivaa

ivaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Интимна депилација

аха значи помага.. епа ајде.. те молам пиши ми го бројот и каде се наога салонот.. поточно..
    во порака..? може..? :))
    а на пр ако правам дома и ако отидам во салонов исто е или има некоја разлика.?
    п.с. фалаа највеќеее..

9. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Има голема разлика. Разликата е и во смесата, а најповеќе во техниката. Дококлку не се вади смесата правилно, влакната пак ќе се искинат како со восок, и пак ќе имаш поткожни влакна...

10. kikaskp

kikaskp Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Интимна депилација

Голема благодарност до Цвет85 што ми го спаси животот и не извести дека и тука кај нас во Скопје депилираат со . Бев вчера се депилирав со канадската шеќерна паста во Капиштец, прекрасно... искрено на сите им препорачувам...

11. spanko

spanko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    522
    Интимна депилација

Kе може да ми ја кажеш цената или тука или во лп! благодарам однапред!

12. swatki4kaa

swatki4kaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Интимна депилација

aj ke ve molam koj znae br da mi dade i kakva e taa depil i kolku cini vi blagodaram odnapred :)
    [mod-kirilica:1n9hxl1n][/mod-kirilica:1n9hxl1n]

13. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Интимна депилација

Не сум упатена...исто боли како бразилската? :)

14. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Нема шанси, ниту приближно, оваа ти доаѓа како масажа во споредба со восок...

15. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Интимна депилација

Спасител на живот си. Какво лишување од болка ќе е тоа..
    Би ценела доколку некој ми пише каде има во Скопје, во кои салони, цена, итн.... :)

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.380
    Допаѓања:
    200.808
    Интимна депилација

Па веќе е напишано, две-три страни поназад ;)

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.115
    Допаѓања:
    2.706
    Интимна депилација

За шекерна депилација можам да кажам дека боли исто како и со топол восок.Само разликата е во тоа што хигената е на високо ниво, и пастата не е топла туку скроз ладна така да не осеќаш додатна нелагодност.А што се однесува до поткожни влакна мене пак ми никнуваат само значително помалку.Али сепак сум најзадоволна со таква депилација на интимна зона.

18. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Оваму јас кај што одам пастата не е ладна туку е иста температура како телото, а ме болеше малку само првиот пат, сега ептен малку на интимна зона, на нозе воопшто немам болка. Кај мене поткожните влакна се изгубија до негде 3-та 4-та депилација, сега многу ретко, што е ништо во споредба каква бев порано кога се депилирав со восок. Во секој случај мислам дека е многу подобро од восок во секој случај.

19. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

Затоа јас си идам на депилација со канадска шеќерна паста и ги немам сите тие проблеми... во превод - нема болка...

20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Интимна депилација

A каква е таа канадска шеќерна паста ?