1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас ја купив во Зегин околу 350 ден. мало пакување, но со таа од на пазар за 50 ден.иста количина поубаво се издепилирав.

(Иначе и со двете се мачев, некако тешко ми оди со шеќернава) :sweat:

На Azriel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    секогаш ми успева

Пола ќесенце лимонтус
    шеќер 2-3 филџана
    и вода 1/4 (колку 4 капачиња од сок вода колку да се наводени шеќерот)

и се варе додека се растопи и да не е сета смеса навлажнета од водата со вриењето ќе се навлажни

бојата може да биде посветла и потемна златна,кафеава - доколку не лепи,вади влакна поварете уште малку на плин или рингла можете на најјакото и се меша цело време

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    После милион обиди да ја направам сама шеќернава паста,денес купив готова,дискутирана е во темава,розево кутивче,во вид на плочка е пастата,мислам Јанкар се вика или некако така.

Малку тешко ми одеше месењето на почетокот,ама после и го фатив штосот и успеав да се издепилирам конечно сама. Ептен сум задоволна и ептен се радувам! :)

Утре уште малку да се досредам треба пошто нерационално ја користев и не ми стигна баш пакетчето. Инаку многу лесно се мие ,огромна предност и е тоа.

4. BabaRada

BabaRada Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    29
    Таа Јанкар што ја зборите..колку пакувања ми требаат за цели нозе и препони да речеме? :lol:

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    Ако рационално ја користиш и од прва се снајдеш како да се депилираш едно мислам би било доволно.

6. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    а готовата шекерна паста (пр. Клеопатра) што се купува треба да се згрее или не треба ????

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    8.904
    ^ Ако е многу цврста и не можеш да ја месиш загреј ја малку на парно пример,за да се подрастопи. Или ако е многу течна стави ја на кратко во фрижидер.

8. cucickaa

cucickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Јас долго време се мислев да ја направам дома и ете пред една недела решив конечно да ја направам.Иако не се надевав дека ќе излезе како што треба,сепак излезе СУПЕР.Не очекував дека ќе ја погодам.
    :)

9. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    Каде можам да ја купам шеќерната паста зошто прочитав дека ја купувале и од пазар прашувам на пазар и сите се чудат ???

10. laurast

laurast Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Три пати се обидував да ја направам дома но не успевав, кога ја тргнете од рингла е жешка и неможам да ја нанесам а кога се олади се стврдне ствсрно нз која е финтава за да успејам ќе може ли некој да ми објасни на кој начин ја нанесува ?

11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Не се нанесува, туку се меси како тесто и така се депилираш. Само нанесуваш во правец спротивен на растењето на влакната...

12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Сега ја правев и многу лепи , дури тоа што мешав се залепи и не се одлепуваше . Втор пат ја правам и пак ако не се погоди , аман . Ќе чекам сега да се излади па да видам што да правам :|

13. Lovely000

Lovely000 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски,

Да ли некоја од вас била на шекерна депилација во ''Alexandria Professional''?
    Да ли знаете каде со наогаат во Скопје која населба? - и како сте задоволни од нив?

Поздрав :)

14. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    382
    Ќе може ли некој да ми го пише бројот од Александрија во ЛЛ?

15. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Ваква депилација прават во еден салон во Бисер во Аеродром и е околу 700 ден за цели нозе со препони и раце (зависи од влакната) :)

16. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    382
    Influence да не се вика салонот? Задоволна ли си? Мене ми треба само за интима, ми кажаа 300ден е и таму

17. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Е не ми текнува, ама утре ќе проверам и ќе ти кажам како се вика..инаку немам правено јас со шеќерна ама знам дека прават и планирам да направам таква :)

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ја обожавам шеќерната паста. Го фрлив и депилатрот и се, цела се депилирам со неа, и раце и нозе и интима. Ама економична што сум, со една плочка на Јанкар сигурно можам 2 пати цела да се издепилирам, ако не и 3 :lol: демек идам со мало топче, да не ме боли, и се заиграм полека, и малку по малку отишла цела нога :D никогаш не ми било полесно, посебно за интимата, и не правам неред ич, плус многу лесно се чисти. Мераци, не ја менувам за ништо. Се сеќавам лани летото пробав и се изнервирав, во замрзнувач ја држев и ја фрлив на крај затоа што претерано многу се топеше, ама сега како да и се навикнав :)
    Инаку еднаш имам пробано да ја направам, и ми успеа од прва. ама ја оставив во бањата да се лади, и сестра ми ми го беше наполнила тенџерето со вода, ми пропадна радоста :( Ама сега, за 50 денари се тегнам месец ипол, па не се ни обидувам да ја правам веќе :)

19. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Плочка Јанкар ? Каде се продаваат? :)

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Па пишав, од Зелен пазар ја купив јас, и на Бит пазар ја има, и во Голден Роуз мислам...

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.