Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Јас ја купив во Зегин околу 350 ден. мало пакување, но со таа од на пазар за 50 ден.иста количина поубаво се издепилирав.

(Иначе и со двете се мачев, некако тешко ми оди со шеќернава) :sweat:

На Azriel1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.936
    секогаш ми успева

Пола ќесенце лимонтус
    шеќер 2-3 филџана
    и вода 1/4 (колку 4 капачиња од сок вода колку да се наводени шеќерот)

и се варе додека се растопи и да не е сета смеса навлажнета од водата со вриењето ќе се навлажни

бојата може да биде посветла и потемна златна,кафеава - доколку не лепи,вади влакна поварете уште малку на плин или рингла можете на најјакото и се меша цело време

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    После милион обиди да ја направам сама шеќернава паста,денес купив готова,дискутирана е во темава,розево кутивче,во вид на плочка е пастата,мислам Јанкар се вика или некако така.

Малку тешко ми одеше месењето на почетокот,ама после и го фатив штосот и успеав да се издепилирам конечно сама. Ептен сум задоволна и ептен се радувам! :)

Утре уште малку да се досредам треба пошто нерационално ја користев и не ми стигна баш пакетчето. Инаку многу лесно се мие ,огромна предност и е тоа.

4. BabaRada

BabaRada Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    29
    Таа Јанкар што ја зборите..колку пакувања ми требаат за цели нозе и препони да речеме? :lol:

5. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Ако рационално ја користиш и од прва се снајдеш како да се депилираш едно мислам би било доволно.

6. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    а готовата шекерна паста (пр. Клеопатра) што се купува треба да се згрее или не треба ????

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    ^ Ако е многу цврста и не можеш да ја месиш загреј ја малку на парно пример,за да се подрастопи. Или ако е многу течна стави ја на кратко во фрижидер.

8. cucickaa

cucickaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Јас долго време се мислев да ја направам дома и ете пред една недела решив конечно да ја направам.Иако не се надевав дека ќе излезе како што треба,сепак излезе СУПЕР.Не очекував дека ќе ја погодам.
    :)

9. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    Каде можам да ја купам шеќерната паста зошто прочитав дека ја купувале и од пазар прашувам на пазар и сите се чудат ???

10. laurast

laurast Нов член

Се зачлени на:
    11 декември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Три пати се обидував да ја направам дома но не успевав, кога ја тргнете од рингла е жешка и неможам да ја нанесам а кога се олади се стврдне ствсрно нз која е финтава за да успејам ќе може ли некој да ми објасни на кој начин ја нанесува ?

11. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Не се нанесува, туку се меси како тесто и така се депилираш. Само нанесуваш во правец спротивен на растењето на влакната...

12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Сега ја правев и многу лепи , дури тоа што мешав се залепи и не се одлепуваше . Втор пат ја правам и пак ако не се погоди , аман . Ќе чекам сега да се излади па да видам што да правам :|

13. Lovely000

Lovely000 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здраво женски,

Да ли некоја од вас била на шекерна депилација во ''Alexandria Professional''?
    Да ли знаете каде со наогаат во Скопје која населба? - и како сте задоволни од нив?

Поздрав :)

14. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Ќе може ли некој да ми го пише бројот од Александрија во ЛЛ?

15. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Ваква депилација прават во еден салон во Бисер во Аеродром и е околу 700 ден за цели нозе со препони и раце (зависи од влакната) :)

16. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    403
    Influence да не се вика салонот? Задоволна ли си? Мене ми треба само за интима, ми кажаа 300ден е и таму

17. Safira26

Safira26 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    106
    Е не ми текнува, ама утре ќе проверам и ќе ти кажам како се вика..инаку немам правено јас со шеќерна ама знам дека прават и планирам да направам таква :)

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ја обожавам шеќерната паста. Го фрлив и депилатрот и се, цела се депилирам со неа, и раце и нозе и интима. Ама економична што сум, со една плочка на Јанкар сигурно можам 2 пати цела да се издепилирам, ако не и 3 :lol: демек идам со мало топче, да не ме боли, и се заиграм полека, и малку по малку отишла цела нога :D никогаш не ми било полесно, посебно за интимата, и не правам неред ич, плус многу лесно се чисти. Мераци, не ја менувам за ништо. Се сеќавам лани летото пробав и се изнервирав, во замрзнувач ја држев и ја фрлив на крај затоа што претерано многу се топеше, ама сега како да и се навикнав :)
    Инаку еднаш имам пробано да ја направам, и ми успеа од прва. ама ја оставив во бањата да се лади, и сестра ми ми го беше наполнила тенџерето со вода, ми пропадна радоста :( Ама сега, за 50 денари се тегнам месец ипол, па не се ни обидувам да ја правам веќе :)

19. moni24

moni24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    121
    Плочка Јанкар ? Каде се продаваат? :)

20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Па пишав, од Зелен пазар ја купив јас, и на Бит пазар ја има, и во Голден Роуз мислам...

На moni24 му/ѝ се допаѓа ова.