Јас ја купив во Зегин околу 350 ден. мало пакување, но со таа од на пазар за 50 ден.иста количина поубаво се издепилирав. (Иначе и со двете се мачев, некако тешко ми оди со шеќернава)
секогаш ми успева Пола ќесенце лимонтус шеќер 2-3 филџана и вода 1/4 (колку 4 капачиња од сок вода колку да се наводени шеќерот) и се варе додека се растопи и да не е сета смеса навлажнета од водата со вриењето ќе се навлажни бојата може да биде посветла и потемна златна,кафеава - доколку не лепи,вади влакна поварете уште малку на плин или рингла можете на најјакото и се меша цело време
После милион обиди да ја направам сама шеќернава паста,денес купив готова,дискутирана е во темава,розево кутивче,во вид на плочка е пастата,мислам Јанкар се вика или некако така. Малку тешко ми одеше месењето на почетокот,ама после и го фатив штосот и успеав да се издепилирам конечно сама. Ептен сум задоволна и ептен се радувам! Утре уште малку да се досредам треба пошто нерационално ја користев и не ми стигна баш пакетчето. Инаку многу лесно се мие ,огромна предност и е тоа.
^ Ако е многу цврста и не можеш да ја месиш загреј ја малку на парно пример,за да се подрастопи. Или ако е многу течна стави ја на кратко во фрижидер.
Јас долго време се мислев да ја направам дома и ете пред една недела решив конечно да ја направам.Иако не се надевав дека ќе излезе како што треба,сепак излезе СУПЕР.Не очекував дека ќе ја погодам.
Каде можам да ја купам шеќерната паста зошто прочитав дека ја купувале и од пазар прашувам на пазар и сите се чудат ???
Три пати се обидував да ја направам дома но не успевав, кога ја тргнете од рингла е жешка и неможам да ја нанесам а кога се олади се стврдне ствсрно нз која е финтава за да успејам ќе може ли некој да ми објасни на кој начин ја нанесува ?
Не се нанесува, туку се меси како тесто и така се депилираш. Само нанесуваш во правец спротивен на растењето на влакната...
Сега ја правев и многу лепи , дури тоа што мешав се залепи и не се одлепуваше . Втор пат ја правам и пак ако не се погоди , аман . Ќе чекам сега да се излади па да видам што да правам
Здраво женски, Да ли некоја од вас била на шекерна депилација во ''Alexandria Professional''? Да ли знаете каде со наогаат во Скопје која населба? - и како сте задоволни од нив? Поздрав
Ваква депилација прават во еден салон во Бисер во Аеродром и е околу 700 ден за цели нозе со препони и раце (зависи од влакната)
Influence да не се вика салонот? Задоволна ли си? Мене ми треба само за интима, ми кажаа 300ден е и таму
Е не ми текнува, ама утре ќе проверам и ќе ти кажам како се вика..инаку немам правено јас со шеќерна ама знам дека прават и планирам да направам таква
Ја обожавам шеќерната паста. Го фрлив и депилатрот и се, цела се депилирам со неа, и раце и нозе и интима. Ама економична што сум, со една плочка на Јанкар сигурно можам 2 пати цела да се издепилирам, ако не и 3 демек идам со мало топче, да не ме боли, и се заиграм полека, и малку по малку отишла цела нога никогаш не ми било полесно, посебно за интимата, и не правам неред ич, плус многу лесно се чисти. Мераци, не ја менувам за ништо. Се сеќавам лани летото пробав и се изнервирав, во замрзнувач ја држев и ја фрлив на крај затоа што претерано многу се топеше, ама сега како да и се навикнав Инаку еднаш имам пробано да ја направам, и ми успеа од прва. ама ја оставив во бањата да се лади, и сестра ми ми го беше наполнила тенџерето со вода, ми пропадна радоста Ама сега, за 50 денари се тегнам месец ипол, па не се ни обидувам да ја правам веќе