1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. F.R.O.S.I.4.E

F.R.O.S.I.4.E Нов член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6

Koja e cenata za takva depilacija so sekerna pasta osle katolicka? :D

На Maree.22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HoneyAxl

HoneyAxl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2013
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    151
    Мене некако ме боли многу со шеќерна :?:
    досега 5-6 пати се имам ама на маките им нема крајот ми доаѓа да врескам :|
    последните два месеца исклучиво со восок се депилирам и вториот пат стана подобро бидејќи сум се навикнала :drunk:

3. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    досега неколку пати пробував дома сама со шеќерна паста,ама не ме бива за тоа. подобро ке отидам на козметичар,да ме средат него јас дома.. :D

4. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    јас пробав да ја направам оваа паста со рецептот на една феминка таа имаше пишано
    20 лажици шеќер
    10 лаќици вода
    и лимонутс
    пред да ја направам си реков да направам пола во случај да не ми успее и ставив 10 лажици шеќер 5 лажици вода и реков ке ставам уште две лажици шеќер и така направив ставив и ставив пола лимонутс зошто логично така доаѓа, е сега супер ми испадна смесата малце ми се подизлади и почнав да месам но пробелмот е во тоа што одма се стврднува ке го замесам и ако веднаш по првото повлекување не го ставам на кожа таа се стврднува и плус тоа не можам по два три пати да ставам зошто кога гледав една другарка таа со истото топче два три пати го искористуваше, мислам дека е до лмонтусот да не требаше цело паќетче да ставам или ??? ве молам оправете ме

На Ицолгудбејбе му/ѝ се допаѓа ова.
  5. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Пробај да го месиш со навлажнети раце, значи да не бидат многу водени за да не ти се разлее многу, туку само навлажнети да бидат и ако од првото месење не успее да омекне доволно стави пак вода на рацете се додека не го добиеш потребното.
    Колку да ти бидат водени рацете зависи од тоа колкав дел ќе земеш да обработуваш, јас зборувам за мал дел, не за цела смеса.

6. magic.girl

magic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2014
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    204
    Фала :)

7. malina24

malina24 Нов член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    девојки на групер има некоја понуда за шеќерна депилација со на александриа шеќерната паста :rofl:

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    5.885
    ја погодувам пастата ама до дека да се издепилирам :tmi: инаку ја мрси кожата,прекрасна е а и помалку боли ..но тешко ми оди депил. не толку мн. ама треба време и се размачкувам дома :tmi:

9. Maree.22

Maree.22 Нов член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Moze li nekoj da mi napishe kontakt za salonot posle katolickata crkva salonot kako se vikaa ?? :)

10. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    7.918
    Истото се случи и кај мене, еве само што пробав, ама не биваше. Убаво ја спремав, доби боја како што гледав по видеата, ја тргнав настрана да се олади и кога земав да месам топче, ги навлажнив рацете, но одма се стврдна. Не се ни измеси убаво, а само што почна да добива таква златна боја, си викам супер од прва бидна, ама ништо. Камен тврдо стана, не го ни повлеков на ногата, не биваше. Не знам што погрешив, може малку вода сум ставила при припремата не знам.

11. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    266
    A mozi da iscedam limon namesto limontus?

12. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    382
    Да ми пише некој бр од Александрија или од некој др салон што депилираат со шеќерна, од кој сте задоволни???

13. marice313

marice313 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    lady-m kaj nova zeleznika pozadi zgradata na one tel.078254366

На nadelinka и LA.DY-M им се допаѓа ова.
  14. susi

susi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    16
    Тоа е така може бидејќи многу ја држиж на оган треба точно да ја извадиш и мене така ми се правеше на почетокот кога ја праев три пати не ми успеваше но потоа бидна треба кога ќе добие светло златна боја одма да го извадиш инаку ѓабе смесата треба ја фрлиш бидејќи е цврста тоа е финтата е сеа ако ја правиш течната че знаиш по тоа до со лажица ќе пробаш на прдѕот ако лепе и ја има таа боја го вадиш а за другата каа гума со се тегне че пробаш у филѓан со ладна вода ќе капниш у него ало де напрае топче значи е готова тоа е најлесно ја мислам и ми е испробано и сеа ми се погодуе а треба и рецеотпт да е точен а не од кутара да си ставаш и тоа е важно пробај вака па кажи дали ти успеало позз .

15. natasaltd

natasaltd Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    48
    Вчера се депилирав во салон.Боли исто како и со восок ,а малите влакна не ги фаќа...Уствари пола влакна си ги вратив дома..

16. marice313

marice313 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    9
    zavisi kade si se depilirala, za ovaa depilacija mnogu e vazna obukata i iskustvoto na kozmeticarot,, a za vlaknata,, dokolku se pomali od 3mm ne izleguvaat

На LA.DY-M му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Ме интересира дали некоја од вас знае во Прилеп салон каде што депилираат со шеќерна паста?

18. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Девојки кај да ја најдам шеќерната паста на Јанкар, пред 2-3 месеца бев на зелено пазарче на 2-3 тезги ја немаше, утре пак ќе одам во Скопје па сакам пак да поминам на зелено пазарче ама ако може некој да ми објасни некако на која тезга да побарам. Фала.

19. Shortie

Shortie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2011
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    71
    Јас подолго време се депилирам со шеќерна паста,во домашни услови и сама си ја правам.И морам да признаам дека не излегуваат толку многу поткожни влакна како што ми излегуваат со восок,барем лично мене.:)

На LA.DY-M му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Ме заинтересира депилацијава, па сакав да прашам дали сеуште можам да ги најдам на Зелено пазарче или Бит Пазар оваа од пастава од Јанкар или па таа од Голден Роуз? Или ги има и во поголемите маркети во Скопје или можеби ДМ?

(Барав низ темава ама одамна нема никој спомнато дали ги има, па да си прашам за сигурно кај би можела да најдам)

Последна измена: 25 јануари 2015