1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Каде се наоѓа? Некој добар салон што работи со шеќерна паста во Ново Лисиче/Аеродром.

2. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    Се наоѓа после католичка не првата,втората уличка иначе ако ти е полесно улицата се вика христо смирненски

На Малечка Маша му/ѝ се допаѓа ова.
  3. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Јас поинаку ја правам...мислам исто но со други дози :)
    2 ипол ќесички лимонтус, 200гр шеќер, и ќесичката од лимонтусот (убаво што сте ја отвориле само горниот дел) ја полните со вода.. Исто ве ипол ќесички од лимонтусот ги полните со вода.
    Се вари сето тоа до златно жолта/медова боја. Внимавајте да не се згусне (преврие) бидејќи тешко за нанесување ќе биде, а и додека се лади дополнително се згуснува и се потемнува бојата.

На Acka22 и ADOKI им се допаѓа ова.
  4. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Sto recept e ova dali i ova se koristi za depilacija? KAKO SE PODGOTVUVa i dali e stetno po kozata ....

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.563
    Допаѓања:
    78.835
    Никогаш не сум била на козметичар, сама отсекогаш се справувам, но ова некако ми е примамливо :D

6. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.599
    Допаѓања:
    48.966
    Јас еднаш ја пробав ко детиште и се изгорев. Од тогаш ни на крај памет не ми паѓа пак да ескпериментирам.

7. BojanaLegija

BojanaLegija Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    66
    Во АУРА правеше? Колку денари е? За раце, нозе како е ? Не боли?

8. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    577
    Во Аеродром позади Капитол има салон Инфлуенс. Пре пре нај задоволна од депилацијата со шеќерна паста. А имало и салон Lady - M се наоѓа позади Скопјанка ама не сум била да ти кажам како работата. Можеби некоја од другите девојки ќе пише :)

9. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    4.896
    Добро ја вака да ве праша вие дома што приготвувате сами,абе девојки како не се горите?
    Значит пробав направив...и нормално ако го оставиш да се оладит се згуснуват,јас пробав дур е топло значи нормално ко со восокот што се прави...
    Абе девојки се изгорев,лом се направив по нозе :'(

10. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    здраво феминки.. сакам да ве прашам нешто.. бев во продавница која ми ја препорачи мојата козметичарка за восок, бидејки од нејзините восоци таму кај што она депилира мене не ми одговараат.. и бев во продавницата и ми го предложија восокот Traditional Azulene Wax на Depilive, но рокот таму не го пишуваше... имаше рок втиснат на амбалажата, но го немаше нигде и затоа сум сега во голема дилема и незнам што да правам и затоа ве прашувам вас дали восокот има рок на траење или нема... мојата козметичарка кажа дека си немало врска рокот, но јас вас ве прашувам за совет???? се плашам бидејки кожата ми е многу осетлива и одма исфрлам мозолчиња што многу тешко се лечат.. позз и чекам одговор во најскоро време :hug:

11. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    1.512
    Поразлично е од восокот, треба пастата да се излади скроз, па тогаш да се употреби.
    Сега зависи ти како си ја правела оти има два вида, едната можеш да ја мачкаш и да ја вадиш со ленти, a другата ти е погуста и се меси со прстите знаеш.... и многу е битно да се погоди точна густина, зашто ако се вари повеќе од што треба, после ко ќе се олади скроз, ќе се стврдне многу и џабе, не може да се користи....
    ти како ја правеше колку шеќер, вода, лимон/лимонтус ставаше и колку ја вареше....
    сигурно имаш гледано клипчиња на youtube,

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.890
    Допаѓања:
    4.896
    Прочитав тука некој рецепт со три лажици шеќер,3 лажици вода и едно пакетче лимунтус.
    И ептен се згусти,инаку ако сакаш цела постапка како треба за со ленти пиши ми ја тука или ЛП :)
    Фала многу ^^

На Acka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Малечка Маша

Малечка Маша Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2015
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    91
    Фала за инфо. Во Lady M имам одено ама малце подалеку ми е мене пошо јас сум во Ново Лисиче. Капитол веќе одговара. Колку чини депилацијата со шеќерна паста на интима во Инфлуенс? Број за контакт?
    Инаку во Lady - M жената убаво работи, малку коментира во стил да сака да си изрекламира третмани ама океј си работи. Депилација со шеќерна на интима таму е 300.

14. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    577

Интима и тамуе 300.
    Еве ти фб па имаш таму и број и мапа. https://www.facebook.com/pages/INFLUENCE-studio-za-ubavina/309148019107502?fref=ts

15. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Како се движат цените во Александрија раце,нозе?

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    800 нозе, 390 раце, 300 интима претерано скапо според мене

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мхм...не е баш ефтино.Фала ќе размислам дали да одам:D

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    јас правам рецепта со 6 лажици шеќер и 6 вода и пола лимонтус и да дојде ко шербет течно од почеток малце е топло ама не претерано еве така депилирам раце со години веке и надусници исто :) откако ке го направиш ке го оставиш да се олади максмум 10 мин и после со лажичка ке нанесуваш и со крпче ке вадиш :) a ako ти стврдне во мегувреме ке го ставиш пак на шпорет да пушти малку

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    воопшто не е ас раце сама депилирам а за нозе и се друго идам кај една жена во пинтија депилира со шербет, 300 денари цели нозе, стомак, грб , препони, ми фаќа и од кај задникот. Интима не депилирам , иначе е 100 денари, и раце исто 100. ако сакаш бројче ке ти кажам :)

На jagodka.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    579
    За раце незнам ама за цели нозе е 800. :)

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.