@alisijad и јас сум заинтересирана, а и блиску ми е , може да ми дадеш бројче и да ми кажеш каде поточно се наоѓа во пинтија ?И секако дали добро работи , и од аспект на хигиена како е бидејќи тоа ми е најбитно ? Фала ти многу
Postov e malku star, no ke spodelam iskustvo Jas za prvata depilacija na race i noze otidov na kozmeticar. Taa me depilirase so topol vosok. Problemot bese vo toa sto otkako me izdepilira vosokot namesto da go frli go vrati vo kanceto. Togas mi se zgadi i vise neotidov tamu. Znam deka na drugi kozmeticari ne pravat taka, no veke ne odam na kozmeticar. Na net najdov recept za sekerna pasta i od togas doma se depiliram. Mnogu e lesno da se napravi i ima efekt gi retci vlaknata i site gi vadi so isklucok na onie so se dolgi 2-3 milimetri. I + e po evtina varijanta so namirnici sto gi ima vo sekoj dom. RECEPT> 1casa seker, 1/3 od casata voda zaedno so limonov sok, 1lazicka med. Seto toa se vari okolu 10 min da dobie zlatnikava boja. Togas se trga od ogan i se ceka malku da se oladi. E sega za nanesuvanje zemam krpcinja i dur e zesko mackam na niv i toa izpaga kako lenta za depilacija
Луѓе купив од битпазар 40 денари агда (барем така ми кажа другаркава дека го викале). Шеќерна депилација е,ама демек ладна.Паковањето е црвено и изгледа како плочка. Дај објаснете ми како да го користам чудово а да не се залепам цела
Прв пат кога пробав не ми успеа смесата, ама вториот пат успеа и многу ми е поубаво со шеќерна депилација одколку со восок, повеќе ги ретчи влакната и похигиенски е, и плус не е нешто скапа, 100 денари ако потрошиш за намирниците а ќе се издепилираш и раце и нозе
Јас пробав дома и смесата ми испадна но лом ср направам дофека се намачкам и ногу бавно оде и некако не можам сите влакна да ги издпилирам
Ако не можете да ја погодите смесата топло ви го препорачувам ролонот Силк, со години се депилирам со него и сум презадоволна. Го има во ДМ околку 230 денари е и трае за 2-3 депилирања
Сакам да прашам дали шеќерната паста треба малку да ја стоплам пред да почнам со депилацијата или ладна треба фа е?
И јас сама користев шеќерна паста долго време ама ја дознав и полошата страна. Шеќерната паста на ги уништува бактериите и тие се пренесуваат од еден дел на телото на друг дел. Одвај се спасив од инфекција.
Може. Има мислам на интернет рецепт за ладна депилација јас знам како се прави и го правев додека не останав бремена. Се прави со вода, шеќер и лимон. Лесно се наоѓа на нет, пиши на гугл, јас така научив, убаво е објаснето.
http://www.femina.mk/убавина-и-мода/тело/шеќерна-депилација-во-домашни-услови еве најдов од тука имам научено