1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Pla4ka

Pla4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    160
    Интимна депилација

Потврдено навистина без болка фала за препораката дојде крајот на женските маки.

2. cvet85

cvet85 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Интимна депилација

И да знаеш беше крајно време... јас никогаш веќе нема да ја сменам депилацијата со оваа кандаска паста ниту пак салонот...
    Е сега, ако во меѓувреме излезе нешто подобро :lol:

3. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Интимна депилација

Колку време ве депилираат со таа паста? Претпоставувам дека е бааги подолго отколку со восок.Друга работа, неможе влакната поспоро да растат како што кажувате бидејќи и восокот и пастата ги вадат од корен, истото е и за болката :)
    Ова ми го кажа жената што ме депилира.
    И не скокајте одма ова го пишав онака само, немам за цел да разубедувам некој :)

4. Pla4ka

Pla4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    160
    Интимна депилација

Јас за мене си кажувам дека болката беше незабележлива можеби затоа што помал дел фаќа затоа што влакната на интимата не растат сите во ист правец а депилирањето е во правец на растот на влакната
    мене ме депилираше може 30 мин али за да споредиш треба само да пробаш .
    За мене ова е откритије за досегашното депилирање немам намера ни да рекламирам ни да убедувам некој јас само споделив мое искуство .

5. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Интимна депилација

30 минути и не е така долго, јас мислев подолго :)
    Али можеби кај секого различно, ќе чекаме да споделат и други феминки како им било.

6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Мене поспоро ми растат откако се депилирам со пастата.Тврдам и потпис и печат ќе ставам ако треба.Ми растеа за 2 недели со восок,сега по месец,а плус ми оретчија премногу.
    Исто и за болката гарантирам дека е помала.Претходно солзев од болка,ми одеше вунтрава да си живеам и да не се депилирам никогаш,а сега ми е песна.
    Остај ти тебе шо ти кажува таа шо те депилира,се плаши да не си ги изгуби муштериите.Не и е неа во интерес да рекламира дека е стварно добро.
    Јас немам што да добијам,искрено си кажувам.Немам салон,па да депилирам.

7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.047
    Допаѓања:
    66.666
    Интимна депилација

Јас не успеав сама да ја направам пастава. Може ли да каже некој колку пари е точно во салон и каде се наоѓа точно?

8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Интимна депилација

Девојки и мене ме интересира каде депилираат со оваа паста?Може ли некој да ми пише во ЛП да пробам и јас.
    Фала многу :*

9. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Интимна депилација

Лилит и мене ме интересира , ако можеш сподели :lol:

10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Душица јас сама се деплирам со пастава.Сама дома си ја правам и за час е се готово.
    Побарајте претходно на темава,имам пишувано и објаснето како оди процесот.

11. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Интимна депилација

Ау јас мислев одиш негде , па Лилит пробав и лом цел стан го направив и за да не види мајка ми дека и нема шеќер купив и сама дотурив :D

12. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Интимна депилација

Не ми е намера да скотоктам и да провоцирам :) ниту лично на тебе да ти докажувам, туку сакам општо да кажам мислење во врска со болката

Да, и двете депилации ги вадат од корен и си мислиш нема што да е различно. Но ги вадат во различни правци
    За да лично видиш разлика пробај со чупањето. Се чупаме на веѓи во правец на растење......е земи пробај сега во спротивен правец за искубиш влакно и ќе видиш дали има разлика ;) И нормално коа се вадат повеќе влакна наеднаш се осеќа поголема разлика

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Интимна депилација

Имам едно прашање во однос на шеќернава паста. Еве сакам наскоро дома да ја пробам, прочитав, студирав на јутјуб, се - но, зарем навистина не се потребни ленти ми е прашањето?
    Без ленти се вади ли се кога станува збор за интимна депилација?

Прашувам бидејќи, не знам на вас, но мене таму влакната ми се дефинитивно најцврсти. Не е ко на раце да се депилираш или на нозе.

Значи дали навистина има таква сила пастава да извади се? Ете тоа ме интересира пред да одам да се ушљакувам со шеќери и чуда :)

Однапред благодарна, Пирамида/овца :D

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Нема потреба од ленти.Јас имам меки,другарка ми е црна арапина,како да се бричи по нозе,иако секогаш се депилирала до сега со восок (за интима,не знам,ама ќе и верувам на кажувањата дека премногу и се цврсти и густи :D ),заедно ја правевме смесата и покажав еднаш како треба и од прва сите се извадија на ногата,а потоа си се досредила сама.Вика се случуваше од прв пат да ги извадам сите,ама на некои места се поминав по два-три пати,ама па и на козметичар така ми прават,ама во суштина е многу задоволна затоа што не ја болело и сега никнале многу поретки.
    На нозете сигурно нема да имаш потреба од ленти,а за интима ако не оди така,пробај со ленти,откако контра ќе намачкаш,исто би му дошло,но на тој начин би имало посилна поддршка и без проблем би се ваделе.Јас првиот пат не бев уште уходана во процесот,па видов не видов со ленти половина се издепилирав,потоа сфатив дека треба смесата да биде навистина изладена,а не топла,па без нив продолжив.

15. Pla4ka

Pla4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    160
    Интимна депилација

Значи за домашни услови незнам неможев да ја погодам смесата си отидов во салонот и само со шекерна паста ни ленти не употреби ,девојката си стави ракавици и рече и да сака без нив нема да може да депилира и смесата ја видов и небеше жолтеникава напротив бела и интима само депилирав еве втора недела ни поткожно нити обично влакненце сеуште немам .

16. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Интимна депилација

Ја би сакала некој да ме обавести по ЛП ако знае некој салон каде депилираат со шеќерна паста во Скопје :)

А иначе до сега секогаш сум се депилирала со топол восок.Идам кај истата козметичарка веќе со години,и секогаш со нов восок ме депилира,така да опасност од инфекции нема :)
    Е сеа си боли,ама се мора :D
    Ама па и подобро со восок него ли со брич секој ден вр-вр и пак неможе да ги исчистиш сите влакна :^)

Ама ме заинтересира ова за шеќернава паста :?: Ама ако има во салон ,ја сама дома никако.
    Не би успеала ни да ја направам,а бога ми ни да се издепилирам :D
    Како што сум си неспособна ,за мене ова е mission impossible :rofl:

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Па и домашната не е кога ќе се размеси.Не дека не може без ракавици,туку похигиенски е во однос на неа и тебе.Се лепи на ракавицата смесата.Го имам видено и тоа ја јутуб.Сега ќе го постирам видеото.
    http://www.youtube.com/watch?v=fUws4LSl ... re=related
    Буквално истото е и со дома направена,ама баш исто.
    Него кажи ми колку плати за во салон?!

18. Dushica-sk

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Интимна депилација

Лилит по последново прашање испаѓа као колку плати ? Можеш и ти дома да викаш и да делипираш и да наплаќаш , бизнис си правиш ;) :lol: Многу смешно ми падна кога праша сеа :)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Хахахаха...да бе стварно,така излегува.
    Не,ме интересира да споредам депилација со восок,паста во салон,паста дома.Зошто слушнав дека била накај 800.
    Еве го тоа Александрија кај нас што го има.
    http://www.youtube.com/watch?v=Dl4z2D_d ... re=related

20. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Интимна депилација

Лилит ајде кажуј цена и твојата адреса :D
    Не озбилно Плачка ако можеш пиши ми во ЛП кој салон ,каде е ,број ако имаш,цена :?: