1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилација со шеќерна паста

Дискусија во 'Тело' започната од zver, 21 март 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Тоа можете по лп,а цена можеш и тука да споделиш.

2. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Интимна депилација

А зашто јас не можам да го најдам видеото како се прави оваа пастава ... :?: Лилит од прилика кај која страница да шуркам ??? :D

3. Pla4ka

Pla4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    160
    Интимна депилација

300 ден интима , 800 мислам беше целосно .
    И мислам дека не е само до хигиената за ракавиците што ги носат наводно поспоро се загрева така шекерната паста.

4. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Интимна депилација

Видии од 24-5-6 тука некаде беше

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Интимна депилација

Во секој случај топ изгледа, па ајде ќе пробам. Ако зезнам работа може да мијам со вода како што разбрав така?
    Да не се исполепам тамо доле па да трчам ко каубоец низ станов со болки :D

Фала за советите, тоа најмногу ме плашеше воглавно, дали тегне и посилни влакна, како овија доле шо се. Нели има еден мал предел каде што се баш, баш тврдоглави и тешко се тегнат, знаете ;)
    Е за тоа ме интересираше највеќе.

Патем како фаќате во оние недостапни предели? :tmi: Ако не е глупо прашањево. Се извинувам ако е глупо, ама ете и тоа ме замисли.
    Ако не сакате за ова, не одговарајте, мене ете тоа ми се врти во глава :sweat:

6. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Интимна депилација

Пирамитке незнам од искуство ,не сум се депилирала сама,ама пробај со огледало би требало да ти заврши работа ;) :)

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Интимна депилација

Пирамидке, ме насмеа со каубоецот :D

Абе не ја мозгај толку, ќе видиш колку е лесно, земи мало делче од смесата, размеси го и мачкај контра, тегни во насока на растење ;)

За недостапните предели, седнуваш онака турски пред огледало и го правиш истото, ако заглавиш под туш и пак одново ;)

8. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Интимна депилација

Знам Сеси, абе сум праела ја пози џанам у циркус да ме ставиш, нога позади глава и чупааај. Кај офкам ради вратот, кај ради болката од депилирање.
    А не ми иде морам да признаам, и тој таму предел после со брич го фаќам :tmi: ме разбирате де, нели кога правиш бразилски фриз, такозвана праска без ич влакна :lol:

А каубоец ми е ти се молам копирајт, особено после депилирање. Или ко комшичињата мои после сунет да ми простат, знам дека ги боли, ама и јас така трчкарам со чаршав по дома :worried:

Инаку на спотов Лилит што го стави, прибидејќи не разумем немачки, ама ко што гледам, прво пудра се става па после пастата?

Леле извинете, знам дека удавив, ама ете уште тој дел го забележав. Како и да е, спремна сум, неделава праам харикири со шеќерна паста, па што сака нека е!

Фала уште еднаш за советите ;)

На magic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Интимна депилација

Земаш нежно ја расцветуваш пупката ;) :lol: , мачкаш и тегнеш- нема потреба од брич ;)

Едит- додека го правиш тоа ти препорачувам да слушаш Охридска хаику поезија :D

На Phyramide и ludoto19 им се допаѓа ова.
  10. pa.ki

pa.ki Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Интимна депилација

Се тоа е убаво по дома,ама јас како што сум со 2 леви раце не верувам дека ќе излези нешто од тоа,затоа најсигурно ми е кај козметичар одам кај истата веќе 10 години и се уште си пискам кога ќе стаса до препони иако понекогаш знае да се затрескаме глупости и да не сетам многу многу болка, а од како почнав на козметичар заборавив и бричови и кремови,брич користам само за пазуви.
    А порано се имам правено и со шербет додуша братучетка ми ме праеше ,го мачкаше шербетот и после над него клаваше крпчиња заради тие крпчиња сите шамивчиња ги исеков дома и после не можев да ја слушам мајка ми кај вика цел месец.
    Сума сумарум најсигурно ми е на козметичар со топол восок

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Ма човече каков брич,еднаш пробав да го средам тој недостапен дел на тој начин...сврби не се трпи после!Не обавував никакви обврски неколку дена,бев како мајмун на она место!Седев дома и се драпав...сериозна сум!

Него да,правиш позиција *поздрав на сонцето* :D .Нема начин како да ти објаснам,а да не е смешно или вулгарно.Не хаику поезија,туку ќе пуштиш нешто за јога и медитација,зошто такви се позициите и мора да се фокусираш! :D
    Седнуваш во лотус позиција и застануваш на колена така.После си цвета божурот,нежно го поддоотвараш,мачкаш контра и тегнеш. :D

На LoOnyD и Phyramide им се допаѓа ова.
  12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Интимна депилација

Ма паметна е Пирамидка наша, се разбравме ние, сега уште да реши да ја спроведе акцијата и готово :)

Јас сум задоволна, ми се појави само едно поткожно влако кое секој ден го мачкам со Хлорамфеникол и уште не се дава :devil:
    Дефинитивно пак ќе се депилирам со пастава :rock:

13. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Интимна депилација

Ц ц ц значи мозоков ми вришти од визуелизирање, се замислувам во зен состојба, полека, мор полека, не се правит шопска со катана, и јас ставена у лотус позиција, расцветана, тегнам ли тегнам.

Ме пресмеавте жими вуната шо ја раснам :D

Како и да е, разбрав се, решена сум одамна, само викам некои финеси да дотерам со прашања, за да не трчам во денот Д и моментот М на компјутер ако настане некој проблем па да прашувам и чекам цела шеќерна тамо доле :lol:

А Сеси поткожното со пилинг пробај, самото ќе си излезе. Барем мене тоа ми помага обично и сега немам ништо од последната депилација ;)

На creshicka и figgiMK им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Интимна депилација

И јас решив денес да првам. Бјагодарејќи на прашашања на Пирамитка, сега се ми е јасно :D
    саму уште нешто...пишува еден лимонтус. Е сеа, јас дома иам лимонтус во ќесичка мала, и едно шишенце така поголемо и на него пишува лимонов сок. Не ми се смејте ама појма неам дали е ова исто :) и што да употребам, колку треба...

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.084
    Допаѓања:
    155.522
    Интимна депилација

Стави една кесичка лимонтус,доволно е и никако повеќе на шоља и пол шеќер.

А околу пудрата во прав...јас не ставам,зошто сакам паралелно да ми направи пилинг депилацијата,а вака не би можело.Става дури потоа.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Интимна депилација

Лилит овие твои информации пари вредат :D
    Ако отвараш салон, пиши ме одма на список

17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.047
    Допаѓања:
    66.667
    Интимна депилација

Успеав да ја направам пастава :) Ама една нога до коленица депилирам еден саат. Набилдав мускули на рацеве обидувајќи се да го ископам шеќеров :^) Ај валљда следниот пат боље ќе ми иде. Па првиот пат ни пастата не ја погодив :rofl:

18. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Интимна депилација

Ми успеа шеќерната паста, да се пофалам. :$ И првите неколку потези ми беа безвезателни, нормално нели, ама подоцна се испраксав и двете раце си ги издепилирав. Ама направив една глупост, а не знам ни јас зошто |( . Фатив го стоплив малку шеќеров (кога дојде ред за другата рака), а знаев дека не смеев... И стана камен, ама успеав некако, набилдав и јас мускули како што вика Виножитка, па затоа отпосле кога вежбав ја прескокнав таа вежба за бицепс, трицепс. :D
    Инаку бавно ми одеше, морам да кажам. Ама за препони, ваму таму... измислена е работава.

19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.047
    Допаѓања:
    66.667
    Интимна депилација

И колку не боли еј. Ова ми е откровение, само ми треба вежба малку. И благодарност до Лилит :bow:

На Lilit му/ѝ се допаѓа ова.
  20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Интимна депилација

Некои од разликите помеѓу депилација со Шеќерна паста и восок

Сите восоци содржат смола, дури и тие што се нарекуваат “Шеќерни Восоци”
    Шеќерната паста се нанесува спротивно од насока на растење на влакна со што пастата продира до самите фоликули.
    Восокот секогаш се нанесува во насока на растење на влакната, но поради својот состав не може да пројде до коренот.
    Шеќерната паста се вади со брзи движења во насока на растење на влакна, со што се избегнува кинење на влакната на површината на кожата, кое пак кинење е главена причина за појава на подкожни влакна.
    Восокот се влече спротивно од насоката на растење на влакната, што доведува до кинење на влакната, а подоцна и до појава на поткожни влакна.
    Шеќерната паста без проблеми ги вади влакната со големина од 2 милиметри.
    Восокот не може да се залепи за екстремно кратки влакна.
    Без шанси за изгореници, Шеќерната паста се загрева на 37 степени.
    Може да предизвика изгореници
    100% хигиенски, се работи со ракавици за една употреба, а пастата се фрла веднаш после употреба
    Восокот Се претопува, со што претставува огромен ризик за пренос на бактерии и вируси.
    Шеќерот не се лепи за живите клетки туку само за мртвите, така да во исто време со епилација правите и одличен пилинг на кожата.
    Восокот се лепи за живи клетки.
    Поради природниот состав, во најголем број случаи кај шеќерот не се појавува црвенило после епилација, а и доколку се појави исчезнува за многу краток период.
    Поради вештачкиот состав восокот скоро секогаш предизвикува црвенило кое може да трае со денови.
    Шеќерната паста е 100% растворлива во вода, со што лесно се отстранува
    Многу тежок за чистење, дури и со специјални средства.
    Третманот со Шеќерна паста е нежен, а кожата после епилација е хидратизирана, мека и нежна.
    Третманите со восок скоро секогаш се трауматични за клиентот.

Знете цена за шеќерна,изгледа бааги поскапа доаѓа,а и незнам кој ја прават,вака привлечно изгледа :P

На Angela12345 му/ѝ се допаѓа ова.