Женски здраво јас си идам на депилација кај една женичка секогаш кога доагам во мк мегутоа овој пат се пага недела и женава не работи дали знаете неге некој што депилира со шекерна дома например да можам да отидам? Здраво може повеке информации за жената што депилира дома?
За гради можеш со чепкалка да ги вадиш влакненцата. Затоа што цела депилација немаш потреба, не верувам да имаш тепих од влакна како мажи 50+. Е сега јас користев шеќерна смеса од Галафарм. А ако мислиш за студио тоа немам искуство.
Има козметичко студио во Дебар маало се вика Женско катче каде што се применува само шеќерна паста и баш е онака катче каде што се чувствувам пријатно и опуштено.
Долго време веќе одам на шеќерна депилација, сум испробала сегде и од горенаведените во коментарите, на почеток бев задоволна, но некако веќе квалитетот на услугата, на самата паста како да не беше тој, или поради тоа што често се менуваа вработените паѓаше квалитетот не знам, одев и по дома кај некои тетки со крпчиња што депилираат ♀️ мислам дека буквално сегде имам испробано. Конечно пред неколку месеци најдов салон во аеродром Pro Beauty, девојчето многу професионално работи, чисто е. Прв пат со страв одев, зошто на претходното место се исфрлав, еден куп поткожни, ми растеа влакната ко бричени да се и не очекував нешто подобро, веќе мислев до мене е а може и така треба да растат, но не било така. Презадоволна сум и топло ви препорачувам
Дали има можност дома да се направи ваква паста и како? И дали делува? Имав земено од ДМ но ако ставам два пати на исто место едно по друго ми се ствара модринка. Имам гледано домашна без потреба од траки и врвеја по неколку пати без проблем. Имам strawberry кожа на нозете и рацете па некаде читав дека шеќерната депилација помагала.
Да. Јас дома со шеќерна се депилирам неколку години веќе. Затегни ја кожата со рака за да немаш модринки. Ќе се самоцитирам за рецептот од другата тема
И јас имам таква кожа па шеќерната депилација е одлична за тоа, ама јас никако не можам да ја погодам во домашни услови а ја правам баш по рецепт.Или ќе се поизгорам или излепам цела.
Користиш термометар за храна? И јас порано праев по рецепт, но не ми искачаше секој пат, ама од кога купив термометар за храна, немам утнато ниту еднаш. Секад искача исто. Види погоре, имам пишано рецепт како точно ја правам, можеби ќе ти користи.