Ако си купила од темно црвените,тие се 9.Колку што знам другите големи се по 10 Малите вит се сите различни.
Сакам да ги депилирам моите нозе со Веет ленти и интимата. Препорачајте ми кои ленти(зелени,плави,реозеви) да ги земам,цена.. Има ли посебни за интимата? Искуства?
Од кои ленти ќе земеш (зелени за сува кожа,плави за чувствителна,розеви за нормална),зависи од типот на кожата.Штом не си ги користела до сега,препорачливо е да земеш на парче за да видиш дали ќе ти одговара.Цената на една лента е 25 ден.ама може и да варира низ маркетите.Најдобро да разгледаш што ти одговара.
Депилатор А од лентите за депилирање кои се најдобри според Вас (ќе ми значи секое мислење) ....однапред фала и поздрав
Е како ги угревате лентите..никако не можам да се издепилирам со ленти Пробав на ноогата а сакам интимата... Совет?
Протриј ги меѓу рацете или дувај ги со фен неколку секунди. Можеш и со запалка, ама ова го имам практикувано само со Veet лентите, Силк на пример се топат затоа што се нешто налик на пластика. Со фен ти е најефикасно, восокот ќе се растопи и супер ќе ти бидат.
Исти се, нема разлика дали се работи за влакна кај машко или кај девојка, се вадат на ист начин. Само, кај машките влакната се малку поцврсти и ако купуваш ленти гледај да се од оние кои се наменети за мажи. Veet имаат такви. А ако работиш со восок на топење, немаш мака.
Ленти користам само за депилирање на надусниците. Последно земав силк, од зегин на парче и мислам дека ја платив 16 денари. (незнам дали беше оваа цена одамна ја земав, една летна ми трае да не претерам ама цела година )