Можеби ова не за тука ама итнооо ми треба помоош, во вторникот решив прв пат да употребам лента на лицето и повеке лента на лице не ставам... Па ова е ужасно , очекував дека ке има рекација , црвенило ама дека ке се повлече , еве веке два дена поминаа а на лицето имам црвенило и тоа убаво се познава и не е баш така мало т.е повеќе ми личи на изгореница што уште повеќе и ме плаши . Ве молам кажувајте како побрзо да исчезне и како привремено да го скријам ...
@VictoriaSan i've been there Пред две години мислам беше истиот проблем си го направив и ми стоеше како црвена плочка на лицето, си пукнав од мака ама мислам нема друго чаре освен да се мачкаш со крема од невен или пак со малку хидроциклин маст и плус малку трпение и ќе помине Моја препорака е да не ставаш многу пудра на лицето и слично затоа што само ќе ја влошиш состојбата, Спојлер
Ги имате ли некаде видено Стреп лентите за депилација на надусници? Ги барав во Веро и во Дм,ама ги нема. За овие станува збор.
@Waka-waka , ги имам видено во Тинекс, од таму и ги купував подолго време. Сега зедов едни други од ДМ, Victoria мислам дека се викаат и речиси исти се со Strep лентичките, само разликата е што има две пакетчиња со марамици за после депилација. Мене не ми менува нешто многу, зашто и онака се поминувам со масло и бебешка пудра потоа. Види во Тинекс, голема е веројатноста да ги најдеш таму Strep-от.
@Mishela ,фала,бев во Тинекс ,успеав да најдам некој друг тип на Стреп ленти ,со арганово масло. Се надевам дека се исто добри како другите. Еве вака изгледаат.
@Waka-waka , ги проба ли лентите, ти се допаднаа ли? Моите се потрошија, па се мислам дали да земам од овие, баш би сакала да ги пробам.
Задоволна сум од лентите,малку се појаки од претходните и повеќе ми ја зацрвенуваат кожата, ама освен тоа супер се. Мислам дека ќе ти се допаднат.
Probaj so kremot na vitt najdobar e jas veke 2 godini lenta ne sum upotrebila da se kornam uzaas so ova samo stavi si za 3-4 min. izbrisi so so paloma potoa izmij se so ladna vodaa na mestoto kadee sto si se depilirala i tolku nema ni pecenje ni drugo nesto
Veet лентите со розов восок, се наменети за чувствителна кожа, а зелените за нормална. Од лично искуство ти ги препорачувам само розевите.
Не препорачувам ленти. Мене воопшто не ми биле од корист. Еднаш дури и лузна имав на лицето и не можев да излезам од дома додека не ми помина, недела дена.
Овие ленти се добри за депилација на нозете и рацете. За депилација на интимната зона не баш. Внимавајте да не биде прегреан восокот зошто така само ќе се залепи и ништо нема да одлепи. На ова време не ги тријте толку, загревање со фен во никој случај.
За веѓи користам силк ленти, одлични се, не ја иритираат кожата и за половина час го нема црвенилото.
Moze li da mi kazes koja im e cenata na ovie lenti,jas podolgo vreme koristam veet rozovi ama bi sakala da gi probam i ovie gledam deka ste zadovolni od niv