Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилирање со ленти

Дискусија во 'Тело' започната од Mar4u, 17 јуни 2010.

1. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    8.166
    Значи овие ленти се прекрасни. Досега ги користев Силк, ама за никаде се. Ниту ми ги вадат сите влакненца, ем восокот останува едвај се вади после тоа, ем на места кожата ми беше лом. Од Strep само една лентичка искористив и се ми извади, а убаво е што има и мрсни марамчиња за восокот. Дефинитивно нема да ги сменам.

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Колку се?
    Јас баталив ленти, се депилирам со рол-онот Силк, ама би пробала и со овие.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Многу се поефтини лентиве отколку оние на Вит , јас ги земам околу 120-5 денари :) и навистина се добри :angel:

4. simona.7

simona.7 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2013
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    11
    девојки имам еден проблем...проблемот е во тоа што еднаш бев да ги депилирам нозете на козметичар цели и препоните но бидејки имам многу црни и густи влакна тогаш монгу, многу ме болеше дури и подзаплакав малце :lol: и од тогаш ми беше страв да одам на козметичар и дома ги бричев со брич и сега ми се многу многу погусти како машко сум и сега мајка ми ми рече повеќе да не се бричам и да одам на козметичар да ми ги отстрани со восок но мене ми е многу страв бидејќи знам дека многу ќе ме боли...што мислите вие да одам или не ??? :(

5. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Многу време не сум активна, па не се сеќавам дали имаше тема за рол-он восок или само беше спомнато некаде.. не ја сретнав како тема, па си реков тука да си прашам.
    Јас мојот го купив во ДМ Маркет и читнав некаде тука дека лентите можат да се исчистат со топла вода. Или водата не била доволно топла или така не се чистат. Баш тешко беше да го исчистам остатокот од восокот на нозете.
    И да не можат така да се чистат, знае можеби некој каде се купуваат такви ленти? Значи, ленти за депилирање, ама без восок :D . Бидејќи сега имам восок колку сакам, а ленти немам, а со ткаенина не можело...

6. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ленти за депилирање имаш во Џамбо, во козметичкиот дел, до восоците. Имам земано порано од таму, пред некој ден го земав последното парче, па не знам сега дали имаат донесено. Внатре има 30, за 80 и кусур денари. А восокот што ти останува на кожата, најубаво ќе го отстраниш со мрсна крема. Павловичева на салфетка и мака немаш. :)

На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ги земав јас оние Стреп , за лице и првиот впечаток не ми е воодушевувачки. Незнам дали е до мене ама ништо не ми извадија :tmi:

8. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Леле само што сакав да ги купам, и Свит Ејнџл ме задвоуми сега. А ве читам дека биле добри. :D
    Или е до лентите, или сме се фанале у рацете. :wasntme:
    Јас последниот пат кога се депилирав со Вит, вака некако изгледаше целиот процес:

:D

9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    оди и напиј се аспирин 2 саати пред да одиш ја намалувало болката :) подобро него ли со брич.

10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ќе се самоцитирам, и воедно ќе си го повлечам зборот :D . Вториот пат беше супер, па да не ве предомислувам тие што сакавте, купете си ги. Незнам колку ќе трае ама тоа додатно ќе видиме.

11. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.073
    јас купувам само veet ленти,со други не можам .најлошо ги паметам лентите на силк,се залепив целата со нив а ништо не извадија :tmi:

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
    девојки какви се вие што ги рекламираат на веет новиве што се? за кратки влакна :?: неможам да ги најдам. ми треба точно име, утре треба да одам да си купам.

13. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    До сега не сум пробала, затоа што имам фобија некако, една другарка се правеше со veet и цела со модрици беше |( Јас на козметичар со топол восок одам или евентуално на брзање ако сум со депилатор.. Ама кога ви ги читам мислењава некако ме предомислувате да пробам еднаш :D

14. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    Општи прашања

Дали некој ги има пробано лентите за депилација стреп и ако има ве молам ЛП дали се добри ?

15. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.688
    Допаѓања:
    12.612
    Па вака сакам да пробам да се депилирам со ленти (на виит) па би ве замолила ако можете да споделите искуства дали сте задовони, ги одстрануваат ли целосно влакната,колку ленти има во едно пакетче,доволни ли ви се и сл. можеби звучат глупаво но сакам да се информирам пред да ги користам :)

16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Прв пат купувам ленти од veet и никогаш повеќе. Многу ми останаа неизвадени влакна па се чудам сеа што да им правам :?: (иначе сега во моментов се депилирам :lol: ). Ќе си продолжам јас со шеќерната поубаво здравје, само што ме мрзеше сега да ја правам па ај реков да пробам со лентиве. Ама не ми се допаѓаат! И плус со едно пакување тешко дека се ќе издепилираш.

17. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    960
    Допаѓања:
    4.031
    Како сте задоволни од овие ленти, ама за нозе

Прикачени фајлови:

• 236_mare.png
      236_mare.png
      Големина на фајлот:
      190,1 KB
      Прегледи:
      148
  18. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Јас сум задоволна. Со едно тргање речиси сите влакненца се тргаат . Вториот пат кога повторив над колената ми остана како црвенко малку. Бев за излегување и го поминав со бебешка пудра . Се покри веднаш. Не ги имам многу пати користено ( рол-он од Вит ми е поефикасен и побрзо се средувам).

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  19. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Како што пишав предходно, немам порбано со ленти никогаш, ама еве сега сакам овие Стреп да ги пробам, гледам позитивни коментари за нив тука :)
    Е сега едно прашање, може малку глупаво, ама кога си имате работа со неискусни :tmi: :D Со една лента може повеќе пати да се помине? Затоа што гледам 20 има, а јас со 20 нема шанси мислам дека цели нозе да ги направам..

20. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    а после колку време не растат ако се поминат со лентите на вит ? :?: :wasntme: