Депилирање со ленти

Дискусија во 'Тело' започната од Mar4u, 17 јуни 2010.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.668
    Допаѓања:
    38.266
    Не се депилирам со ленти. Еднаш пробав да се депилирам со ленти Силк и не можев да издржам. Многу ме болеше. Искористив само една лента. Другите и ги дадов на сестра ми.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Во едно каталогче на Голден роуз видов сесу ролон па да ве прашам, некоја го користела? Добар е?

3. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.011
    Ја дојдов да ги пофалам лентите на Strep :clap: :clap: Значи пре пре предобри се, баш вчера се депилирав и ни црвенило ми се појави после то, ни ништо :rock: Јас го депилирав мустакот :lol: и тоа со големите ленти за тело што се, само си секов колку што ми требаше. Ги имате во Кам маркет, за 180 ден и каде каде се подобри од катастрофата наречена Veet :!:

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    И јас си купив ленити на Strep и утре планирам да се депилирам па да видиме како ќе биде, дали ќе се исплати :P
    Инаку јас ги купив од Гр.од аптека 7 евра, 20 ленти |(

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    а за препони(интима) со ленти се депилирате?
    со какви?

6. Fox.1

Fox.1 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Девојки, ве замолувам некоја од вас ако може да ми каже некое место и цена за целосна депилација? Имам проблем затоа што многу се срамам, имам многу влакна.. па ме интересира дали има некој проблем како мојот? :@

7. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Не ти препорачувам, подобро со восок депилирај се.Со ленти мислам дека нема да успееш (нема да ти ги вади), особено ако претходно имаш користено брич. ;)

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ги проба лентиве? Како си задоволна? Во план сум да ги купувам, па да си прашам :D

9. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    1.929
    Јас интима и надусници депилирам со вит ленти, и сум презадоволна. Со едно тегнење излегуваат сите влакна. Сум пробала и со силк меѓутоа воопшто не бев задоволна мораше да ги загревам прво со фен па потоа да ги одлепувам. И тие силк воопшто не ми се допаѓаат тоа што се пластични |(.
    Се на се никогаш не би ги сменала вит лентите.

10. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    29
    Користам силк ленти буквално за секаде, нозе, надусни, интима, за обликување на веѓи, стомак и сум презадоволна :D

11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Кои ленти би ми ги препорачале за нозеве? Да вадат да не речам баш се :rofl: ?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Мене позитивно ме изненадија Стреп. Ги користев прв пат пред 2-3 месеци и ми беа солидни и поекономични од преценетите Вит.
    Од тогаш немам купено повторно зашто се средувам со рол-он, но секако би ги купила пак ако некогаш се депилирам со ленти. :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Би ти ги препорачала Veet лентите,конкретно јас премногу сум задоволна од нив :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    А после колку време не растат ако се издепилирам со лентите на вит или стреп? :wasntme: :wasntme: си викам да почнам со ленти бидејќи неможам повеќе со кремот на вит за секои 3 дена мора да се депилирам а и грдо мириса така да си викам со ленти на нозе,или има нешто друго што би ми го препорачале а долго време да не пораснат еве да речиме на секои 2 недели да се депилирам или на една недела :wasntme: :wasntme: хм....?

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    Епа толку трае ефектот на мазни нозе на пример, со било кои ленти, па и со рол-он или восок, што и да е. :)
    Зависи кога како, ако си го поткинала влакното тегнејќи ја лентата, нормално дека ќе порасне побрзо, а ако си го извадила од корен, ќе немаш мака неколку недели. Мене ми се случувало да ми потрае и до 3-4 недели - навидум мазни се, а всушност веќе почнале да боцкаат влакненцата. :D
    Во секој случај со ленти е подолготраен ефектот. :)

16. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Ти благодарам :* значи сега ќе си почнам со ленти сега за сега за да немора на секои 3 дена да се депилирам оти ќе имаме многу за учење а и досадно е на секои 3 дена :D

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    како ги употребувате тие Силк?..... ги потоплувате?
    за што ги користите (мислам на кој дел од тело) ;)

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.211
    Допаѓања:
    81.751
    ^ Лентите се од специфичен материјал, како пластифицирани и не се за подгревање зашто би се истуткале и би станале неупотребливи. Протриј ги низ раце колку да примат малку топлина и тоа е тоа.
    Мене ми се идеални за нозе, за препони или раце не би ги препорачала зашто мене на пример ништо не ми извадија колку што очекував. А инаку може да се користат за целото тело, секако. :)

19. Malena85

Malena85 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    32
    Дефинитивно Veet...

20. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Според мене е најдобро да си купиш шеќерна паста Клеопатра. Дефинитивно нема црвенила и не боли ништо. Смесата е како мастика , со едно парче се депилира цела рака.Само има обратна тактика од лентите. Шекерната паста се нанесува во спротивен смер на растот на влакненцата а се повлекува во СМЕРОТ НА НИВНИОТ РАСТ. Значи овде нема ленти и нема топлење ...вадиш смеса од кутија и се депилираш.