Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилирање со ленти

Дискусија во 'Тело' започната од Mar4u, 17 јуни 2010.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Не се депилирам со ленти. Еднаш пробав да се депилирам со ленти Силк и не можев да издржам. Многу ме болеше. Искористив само една лента. Другите и ги дадов на сестра ми.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Во едно каталогче на Голден роуз видов сесу ролон па да ве прашам, некоја го користела? Добар е?

3. majicka

majicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    1.005
    Ја дојдов да ги пофалам лентите на Strep :clap: :clap: Значи пре пре предобри се, баш вчера се депилирав и ни црвенило ми се појави после то, ни ништо :rock: Јас го депилирав мустакот :lol: и тоа со големите ленти за тело што се, само си секов колку што ми требаше. Ги имате во Кам маркет, за 180 ден и каде каде се подобри од катастрофата наречена Veet :!:

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас си купив ленити на Strep и утре планирам да се депилирам па да видиме како ќе биде, дали ќе се исплати :P
    Инаку јас ги купив од Гр.од аптека 7 евра, 20 ленти |(

5. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    5.892
    а за препони(интима) со ленти се депилирате?
    со какви?

6. Fox.1

Fox.1 Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Девојки, ве замолувам некоја од вас ако може да ми каже некое место и цена за целосна депилација? Имам проблем затоа што многу се срамам, имам многу влакна.. па ме интересира дали има некој проблем како мојот? :@

7. something

something Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2011
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.416
    Не ти препорачувам, подобро со восок депилирај се.Со ленти мислам дека нема да успееш (нема да ти ги вади), особено ако претходно имаш користено брич. ;)

8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ги проба лентиве? Како си задоволна? Во план сум да ги купувам, па да си прашам :D

9. sweetgirl92

sweetgirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    459
    Допаѓања:
    1.896
    Јас интима и надусници депилирам со вит ленти, и сум презадоволна. Со едно тегнење излегуваат сите влакна. Сум пробала и со силк меѓутоа воопшто не бев задоволна мораше да ги загревам прво со фен па потоа да ги одлепувам. И тие силк воопшто не ми се допаѓаат тоа што се пластични |(.
    Се на се никогаш не би ги сменала вит лентите.

10. sparklegirl

sparklegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    29
    Користам силк ленти буквално за секаде, нозе, надусни, интима, за обликување на веѓи, стомак и сум презадоволна :D

11. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Кои ленти би ми ги препорачале за нозеве? Да вадат да не речам баш се :rofl: ?

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Мене позитивно ме изненадија Стреп. Ги користев прв пат пред 2-3 месеци и ми беа солидни и поекономични од преценетите Вит.
    Од тогаш немам купено повторно зашто се средувам со рол-он, но секако би ги купила пак ако некогаш се депилирам со ленти. :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Би ти ги препорачала Veet лентите,конкретно јас премногу сум задоволна од нив :)

На Sw3et.Ang3l му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    А после колку време не растат ако се издепилирам со лентите на вит или стреп? :wasntme: :wasntme: си викам да почнам со ленти бидејќи неможам повеќе со кремот на вит за секои 3 дена мора да се депилирам а и грдо мириса така да си викам со ленти на нозе,или има нешто друго што би ми го препорачале а долго време да не пораснат еве да речиме на секои 2 недели да се депилирам или на една недела :wasntme: :wasntme: хм....?

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    Епа толку трае ефектот на мазни нозе на пример, со било кои ленти, па и со рол-он или восок, што и да е. :)
    Зависи кога како, ако си го поткинала влакното тегнејќи ја лентата, нормално дека ќе порасне побрзо, а ако си го извадила од корен, ќе немаш мака неколку недели. Мене ми се случувало да ми потрае и до 3-4 недели - навидум мазни се, а всушност веќе почнале да боцкаат влакненцата. :D
    Во секој случај со ленти е подолготраен ефектот. :)

16. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Ти благодарам :* значи сега ќе си почнам со ленти сега за сега за да немора на секои 3 дена да се депилирам оти ќе имаме многу за учење а и досадно е на секои 3 дена :D

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.542
    Допаѓања:
    5.892
    како ги употребувате тие Силк?..... ги потоплувате?
    за што ги користите (мислам на кој дел од тело) ;)

18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.002
    Допаѓања:
    81.342
    ^ Лентите се од специфичен материјал, како пластифицирани и не се за подгревање зашто би се истуткале и би станале неупотребливи. Протриј ги низ раце колку да примат малку топлина и тоа е тоа.
    Мене ми се идеални за нозе, за препони или раце не би ги препорачала зашто мене на пример ништо не ми извадија колку што очекував. А инаку може да се користат за целото тело, секако. :)

19. Malena85

Malena85 Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    32
    Дефинитивно Veet...

20. Anja232323

Anja232323 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    2
    Според мене е најдобро да си купиш шеќерна паста Клеопатра. Дефинитивно нема црвенила и не боли ништо. Смесата е како мастика , со едно парче се депилира цела рака.Само има обратна тактика од лентите. Шекерната паста се нанесува во спротивен смер на растот на влакненцата а се повлекува во СМЕРОТ НА НИВНИОТ РАСТ. Значи овде нема ленти и нема топлење ...вадиш смеса од кутија и се депилираш.