Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Депилирање со ленти

Дискусија во 'Тело' започната од Mar4u, 17 јуни 2010.

1. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    а дали се појавуваат црни точки кога почнуваат да растат влакненцата сакам да кажам дали влакненцата се гледаат како црни точки и како да се справам со нив ? :) А и уште едно прашање што би ми препорачале вит или стреп,силк? :)

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.588
    Допаѓања:
    106.408
    Јас денес ке одам да си купам вит ленти , досега брич користев па викам да сменам малку. Како инаку се користат лентиве, се загреваат помеѓу рацете или кско? И која лента од тие две се користи?

3. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Да се загреваат помеѓу раце малку да се затоплат,и двете се користат кога ќе си ги одлепиш... :hai:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481
    Veet лентите според мене се најдобри.Инаку подобро е да ги затоплеш,или со рацете или со,на пример запалка.Ама онака,млаки да бидат,не премногу топли :)
    Инаку се користат и двете ленти.

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    И колку е потечно кога ќе го одлепиш, помалку боли. Барем кај мене така се покажало, а и е поефективно во отстранување на влакненцата. Со запалка подобро, малку само помини одоздола.

6. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Девојки, јас да си прашам за искуство со Сесу лентите за депилација... Денес купив, цена супер (115 ден.), ама поужасно нешто во живот не сум купила за депилирање... :( . Отварам дома, лентите ТВРДИ (не знам дали секогаш се вакви, ако пробал некој, нека каже искуство). Се обидувам како што е ред да ги стоплам со дланките, омекнаа некако, ја одлепувам првата, остана цел восок на едната страна... Ај си викам, вака ќе ја користам, што е, тоа е... Ставам на нога, да потегнам, ЦЕЛ восок ми остана на ногата :sweat: и нормално, ништо не се издепилира. И така уништив уште три ленти без успех, едната успеав убаво да ја одлепам, ама ми се лепи цел восок на ногата и не се вади ништо, само беља си правам. А си викам, денес супер ден за депилирање, таман не е топло, услови идеални :P . Има некој вакво или било какво искуство со лентиве? Продавачката ми ги испофали, очекував барем да се просечни (сите други ленти кои сум ги пробала наспрема овие се супер), ама вакво нешто никогаш не ми се случило. Не знам дали се премногу стари, па се упропастил восокот, или такви си се сами по себе т.е. никакви.
    Инаку, вакви земав

7. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    Стреп се катастрофа, кога ќе ги одлепиш целот восок излегува, плус не вади убаво се како што треба. Порано ги користев Силк, добри беа, сега користам Вит и подобри се од другиве, само и доста скапи ми се.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.967
    Допаѓања:
    81.300
    А зошто не проба да го згрееш восокот со запалка?
    Само стави ја лентата над пламенчето и полека загревај ја по целата површина, не подолго од 4-5 секунди.
    Мислам секако, доколку материјалот од кој е изработена лентата го дозволува тоа. Ете на пример оние Силк беа како пластични и никако не палеше финтата, ама за останатите кои сум ги користела се покажала супер. :D

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Или со фен за коса.

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    После првата лента, другите ги греев со фен... Тогаш се одлепуваа убаво, остануваше восок од двете страни, ама како ќе ја залепев лентата на нога, така восокот цел на нога... Ужас. Сум користела секакви ленти, имало и подобри и полоши, ама како ова чудо :x . А најмногу ми е мака што си останав неиздепилирана. И арно ми вика мм- купувај тоа што ти е проверено, ама се подлажав заради цената, многу се поевтини од другите-а сега знам и зошто :D

11. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Силк се за никаде, најужасни ленти. Од Вит и Стреп сум задоволна.

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Јас па обратно :D Од силк сум задоволна, а од Вит не сум. Секој со свое искуство :)

На bumbi му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Мене Стреп ми се мн подобри од Вит.

14. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.993
    Надусниците ги депилирам сама со ленти.

Купував Veet, арно ама почнав да приметувам дека по депилирање дел од местото кое е третирано ми се вцрвенува, пече, боли ко кожа да си имам откорнато. И ми останува лузна која трае до една недела.
    Последно купив Strep, мислев да сменам малку ама од овие бетер ми се направи. :worried:

Дали тоа јас негде грешам при депилирањето ? :?:

15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.481

Истото и јас го поминувам со Veet лентите :)
    Баш денеска ги депилирав надусниците,и сега местото ми е како изгорено..премногу пече.
    Имам користено Silk ленти,со тие никогаш немав црвенило.

На Inhume и senza.parole им се допаѓа ова.
  16. Cholipam

Cholipam Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    445
    Ете јас ке ви кажам дека сум многу задоволна од овие ленти (бидејки и јас имам некакви реакции од Вит морав да пробам нешто друго) :D

Прикачени фајлови:

• SAM_3192.JPG
      SAM_3192.JPG
      Големина на фајлот:
      233,3 KB
      Прегледи:
      270
    На pavlinapale и senza.parole им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.092
    Ги депилирам со Вит и сум задоволна.

18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Грешката е во вас а не во Veet лентите. Веројатно погрешно ги вадите лентите т.е. премногу нагло, или премногу ги загревате... Јас користам Veet ленти, мајка ми ја депилирам со нив (а таа има нежна кожа и светол тен), и скоро сите другарки со кои сум правела муабет ги користат нив- никој не се пожалил на вакво нешто.
    Инаку Silk ми доаѓаат како селотејп- ништо не вадат... :)

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    3.479
    Понекогаш ги депилирам надусниците со ленти, само ако предходно не сум ги средила на козметичар.
    Најубави ми се Вит лентите, меки се, нежни со кожата, лесно се загреваат, убаво одстрануваат. Најубави ми се розевите Вит, имам пробано зелени така нешто но не одстрануваа убаво беа некако тврди. Имам користено и Силк, но тие се многу потврди и погруби со кожата иако и тие добро одстрануваат. :)

20. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Дефинитивно најзадоволна сум од лентите на Балеа, исти онакви како девојката што ги постирала погоре.