Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Snowbell далеку од тоа дека сметам дека се апчињата толку многу штетни како што ми кажаа, никој дерматолог не би ризикувал на сметка на сите останати да ги препишува овие апчиња ако имаат штетни влијанија од типот на тоа да ти откажи џигерот (само цитирам, така ми беше соопштено).
    меѓутоа искрено откако ќе слушнеш такво мислење ќе се замислиш два пати дали да ги примаш или не.
    мене ме интересира ете бидејќи ти си ја примала терапијата, откако престана да ги примаш апчињата, што се деси со лицето? трајно е регулиран секретот, и повеќе не ти се појавуваат нови акни или?? сега си задоволна од состојбата на твоето лице?
    навистина сум на два ума со таа терапија. од една страна знам дека се штетни, ама сепак овој мој проблем како да нема друго решение :/

2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    баш така и јас ги пиев и само сува уста и сува кожа...

3. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Марија,не сакам да кажам дека треба да ги пиеш, можеш да побараш второ мислење од друг дерматолог да видиш што ке ти предложи да правиш. Јас моментално правам третмани за средување на малите лузни од акни кои ми останаа, Инаку немам акни веке подолго време и сум задоволна од состојбата на моето лице.Пиши ми од креми што користиш?

4. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    наутро лицето го мијам со обично детско сапунче, и ставам Др. Хаушка, а додека пак навечер пред спиење доколку имам акни на нив ставам Далацин Ц, а на останатиот дел Авен Триакнеал. додуша на препорака на дерматологот Авенот го заменив со Биодермата и некако мн ми се нафрли лицето, па сега само Далацин Ц ставам.

5. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Јас сакав да Ве прашам за Меа Медика..
    Ми рекоа дека цените таму биле ептен ептен солени..
    True или?

6. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    каде точно ја има преместено ординацијата д-р Николина Лазаревска во Аеродром?

7. Bella14

Bella14 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Здраво феминки, повторно се јавувам за проблем и барам помош од Вас
    Доколку се сеќавате, ве информирав пред некој месец дека СЕСТРАТА КАЈ ДЕРМАТОЛОГОТ МИ ГО УПРОПАСТИ ЛИЦЕТО, И СЕГА СЕУШТЕ НЕ СЕ СМИРУВА.
    ДЕРМАТОЛОГОТ МИ ДАДЕ ЕДЕН КУП КРЕМИ И ‘МЕ НАПРАВИ -ОД ЗДРАВА И ПРАВА= БОЛНА‘ И МИ КАЖА ОТИ МОЈА ВИНА Е ШТО ЛИЦЕТО МИ СЕ УПРОПАСТИ...ЗНАЧИ КОЛКУ СЕ ВОЗНЕМИРИВ, НЕМОЖАМ НИ ДА ВИ ОПИШАМ ОД НЕСТРУЧНОСТА НА ПЕРСОНАЛОТ И ДОКТОРОТ..ЈАВНО ВИ КАЖУВАМ =НЕ ОДЕТЕ КАЈ SKINSOLUTION- ДР. НАТАЛИЈА ЈОРДАНОВА ТРЕСКИ. ЖЕНАТА САМО САКА ПАРИ И НИШТО ПОВЕЌЕ ОД ТОА, НЕ СЕ ЗАМАРА СО ПАЦИЕНТИТЕ И ВООПШТО НЕ ИМ ОБРНУВА ВНИМАНИЕ. ОВА ВИ ГО КАЖУВАМ ЗАШТО СУМ БИЛА СВЕДОК И НА ДРУГИ СЛУЧАИ КАДЕ СЕ НАЈДОВ ПРИСУТНА.
    ПРИЈАТЕЛКИ ДРАГИ, МОЕТО ИСКУСТВО Е МНОГУ ЛОШО, ЛИЦЕТО НИКОГАШ ПОВЕЌЕ НЕМА ДА МИ БИДЕ ОК, КРЕМИТЕ НИШТО НЕ ПОМОГНАА, А ЖЕНАТА ИМА ОЧИГЛЕДНО ЦЕЛ-ЛАСЕРСКИ ДА ОТСТРАНУВА КАПИЛАРИ, БЕМКИ ИЛИ СЛИЧНО.
    МОЖАМ И СЛИКА ДА ВИ ПОКАЖАМ ДОКОЛКУ САКАТЕ, НО ВНИМАВАЈТЕ ОСОБЕНО НА ОНИЕ ТРЕТМАНИ ШТО СЕ НА ПОПУСТ...Е, ТУКА ВЕ ЧЕКА СЕСТРАТА ДА ВЕ УПРОПАСТИ. А ПОТОА ВИ ПРЕПОРАЧУВА КРЕМИ И ДОДЕКА СЕ СВЕСТИШ, ТЕ ОПЕРИРАЛЕ ЗДРАВО.
    ПОЗДРАВ ДО СИТЕ. ВНИМАВАЈТЕ И НЕ ОДЕТЕ ВО СКИН СОЛУШН.

8. Bella14

Bella14 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Имам проблем со лицето, не се смирува црвенилото, капиларите се испукани, кремите не помагаат, КАЖЕТЕ МИ ВЕ МОЛАМ ШТО ДА ПРЕВЗЕМАМ ПОНАТАМУ, НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ ТРАЕ ОВА. БИ САКАЛА НЕКОЈ СТРУЧЕН ДА МИ ПОМОГНЕ, ДОСТАПНА СУМ ЗА КОМУНИКАЦИЈА. ПОЗДРАВ.

9. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Еве сум повторно јас после 3 недели откако сменив дерматолог и повторно се разочарав.
    Немам никакво подобрување на лицето.
    Моментално сум на терапија со Diane 35, и ако сите што ги пиеле забележале подобрување со мазна кожа, чистење на лицето од акни (престануваат да се создаваат нови) јас не можам да го кажам истото и за мене. Дерматологот ми рече дека лицето целосно ќе се опорави со оваа терапија, бев и на третман каде ми правеа хемиски пилинг и искрено не знам колку сум задоволна.
    Лицето никогаш не ми било во толку лоша состојба како што е сега. На образите имам акни и дополнително црвени (модри) флеки и лузни од претходните кои ги имав и ми ги стискаа со третманите за лице.
    Иако користам аирол за кој сите што го имаат користено претходно кажаа дека мн помагал, мене само ми ја лушпи кожата, исушена ми е насекаде меѓутоа не можам да речам дека ги исуши и акните. Навечер посебно ставам на оние акни кои се активни, и нема никаква разлика наутро.Не сакам да избрзувам, меѓутоа реално 3 недели и не е мал период за да можам да воочам подобрување ако го има се разбира.
    Дерматологот ми рече дека треба да имам трпение, меѓутоа веќе не знам што да мислам. Ова ми беше последна надеж, и најверојатно и неа ќе ја изгубам.
    Од прекрасно и чисто лице, за нецели 2 години добив лице какво што никој не посакува да има.

10. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208

ако не е тајна може да кажеш кај кој дерматолог одиш...и дали имаш проблеми со хормони..

11. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    бев кај доктор Коста во Дерма Плус, и иако лично бев задоволна од неговиот пристап, не се сомневам во неговата стручност, и верувам дека терапијата е добра, не знам колку ќе успее да го реши мојот проблем.
    Diane почнав да ги пијам во скроп со неговата терапија, јас порано имав проверено дали имам дисбаланс со хормоните и иако тогаш покажа дека е ок, докторот сметаше дека мојот проблем е хормонски. овие апчиња читав дека помогнале на мн девојки, затоа се решив да ги пијам (иако на почетокот се двоумев) ама нема видливи подобрувања.

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    и јас одам кај доктор коста ама мојот проблемне е хормонски ..пиев терапија лицето ми е средено сега одам на третмани за дупчињата ...јас имам друграка која има хормонски проблем и таа мака мачи и она ги пиеше диане и пак и излегуваат..

13. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    значи голема е веројатноста и кај мене да не делуваат апчињата. ги пиеше таа подолг временски период така? и сега, не оди повеќе на терапија воопшто? доктор Коста што вели за тој случај? Бидејќи мене цврсто ме убедува дека ќе се исчисти лицето.
    а твојот проблем како се реши, со кои апчиња??

14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    вака не сакам да давам прогнози зошто кај секој е различно..кај нејзе она ги пие од 18 год диане...ама ке ги испие еден период ке нема може година дена и потоа пак се појавуваат..девојжето има 26 год..и не оди кај др коста туку оди во анчески..

15. AGIrlNamedMarija

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    па добро штом и делуваат апчињата иако е тоа извесен период, тогаш може да си го контролира лицето да и биде цело време чисто. да прави пауза од 6 месеци и после тоа пак да ги почне. баш читав по форумов дека има девојки што константно ги пијат апчињата повеќе од 10тина години и тоа како контрацептивно сретство. мене ми е страв единствено дека лицето никогаш повеќе нема да ми биде чисто како порано, да можам без пудра да излезам од дома. веќе е во фаза каде е преоштетено од третмани и разни креми што нема назад :(

16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    тоа е така но лицето не и е чисто зошто самата акна што излегува кога ке помине останува лузна или дупка..така да незнам што да кажам....

17. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Добар дерматолог во Струмица?

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    нема

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Psychen

Psychen Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    86
    Вака имам една бемка која сакам да ја проверам. И ме интересира, овде во Скопје,дали знаете приватниве клиники по колку земаат за преглед на бемка?

20. Ina Ina

Ina Ina Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    72
    Не се зафаркавајте со одење по секакви дерматолози. Одете кај нешто проверено со добра апаратура. Колку шо знам Анчевски се нај кај нас