Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    драги феминки ве молам за совет и помош... значи скоро еден месец лицето т.е. левата страна кај вилицата и дел од вратот ми е нафрлано и никако да се повлече..значи ставав и антибиотски гел и некоја крема против акни и пиев лоратадин ај да не е случајно алеригиска реакција не се повлекуваат никако..на моменти ке се намали црвенилото и да ги наречам акни иако не изгледаат како акни ...зашто се како црвени и модри топчиња само.. каќете ми дали некоја имала ваков проблем или препорачајте ми некој добар дермаатолог зашто не можам веќе да се поднесам така да се гледам...никогаш не сум имала ваков проблем ..значи акни како акни за неколку дена ќе ги снема ама ова веке месец дена... :@:@

2. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208

дали си проверувала хормони..ако не си оди провери може од нив ти е

3. Milena-111

Milena-111 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    12
    да да имам проверено и во ред ми се..ова не знам од што ми се случи ама страшно ме нервира.... :(:@

4. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
  5. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Ако има некој што има правено фореза да ми каже дали веднаш после третманот лицето станува ептен црвено (или какво и да е ) во смисла да не можеш ни во автобус да се качиш, а да не те гледаат чудно?

6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    мене лиќно после форезА ми е ептен црвено зошто имам стварно ептен нежна кожа...ама после форезата барам да ми стават нешто некој тониран крем за да ме покрие ..побарај си да те намачакт нешто...и не се грижи кој сака нека те гледа...:)

7. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19

Фала на одговорот.
    Не дека многу се грижам, ама пак незгодно е малце додека да стигнам дома :D

8. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    без гајле и јас одев од почетокот со автобус па бев како некој да ме тепал со боксови :D ама не ми беше гајле зошто с еработеше за убавина..сега одам со кола ..али не е битноо уживаајј:)

На Despinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Има некој одено кај д-р Светлана Костиќ? Искуства нешто, дали и се многу скапи третманите?

10. mari4e.19oo

mari4e.19oo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    11
    здраво, се изначитав за др. Нина и решив да одам на преглед кај неа. Колку дена однапред треба да се заказе има ли многу гужва? а и да ,треба ли со чисто лице да се оди( без пудра)? фала :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Јас закажав недела дена пред да одам, ама мислам дека нема потреба толку рано да се закаже, само да не биде од денес за утре.
    На преглед ќе одиш со чисто лице, нормално. Како инаку ќе ти ја види состојбата на лицето.

12. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Здраво, ме интересира дали некој знае или има искуство со нешто слично.
    Една моја блиска, позади на грбот има нешто како топче, со друга боја и не беше многу големо и долго време се истото. Беше на лекар хирург и тој и рече дека не е ништо страшно, се работи за нешто како масно ткиво, ама не е масно ткиво. И откога и го стискаше топчето, тоа како да порасна и ја измени бојата. Докторот и рече дека со текот на време можеби ќе исчезне самото, а доколку сака може да го извадат. Таа не отиде да и го извадат. Но сеа се мислам, зошто долго време и е, а се изначитав на страшни работи, не дај Боже... дали да отиде и кај друг лекар, дерматолог? Има ли место за паника? Сте имале ли вакво искуство?
    Многу, многу ви фала!

13. libra89

libra89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    24
    Можете да посетите дерматолог кој најдобро ќе ви каже за што се работи, сепак според описот кој го даде не е ништо страшно а променетата боја како резултат на стискањето со време би требало да исчезне

14. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Посетивме дерматолог. Тој рече дека не е страшно, не е масно ткиво, туку нешто како масно ткиво. Кажа и медицински назив, но го заборавив. Рече дека не е опасно, но мора да се извади бидејќи е на малку лошо место. Тој му направи отвори за да истече. Прочитав некаде за зелка и домата да се става на место, така и правиме. Малку е повлечено. Се надевам ќе исчезне целосно. Но многу сум испаничена. Гледате ли простор за паника? Докторот воопшто не рече дека треба да се испитува.
    Фала ви.

15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    кај кој дерматолог бевте?

На maicka 17 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Овде, во мојот град. Добар доктор е. Барем до сега така се покажал. Рече дека ќе ја прати на пластична хирургија во Скопје. Не знам... :(

17. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Ако е добар дерматолог нема да ја праќа дур до Скопје сликата, сигурно би знаел отприлика што како, јас се сомневам во нашето здравсто генерално насекаде низ земјава, најдобро ќе биде да посетите дерматолог од Скопје, барем за нијанса подобри се докторите на скопска клиника, или приватна некоја, мислам кај д-р Анчевски дека има добри дерматолози.

18. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Ne,
    Ne, toj ovde rece za sto se raboti i deka ne e strasno. No rece deka ne treba da ja vadat ovde na hirurgija, tuku na plasticna hirurgija vo Skopje, bidejki bilo na vidlivo mesto i mnogu bilo vazno kako ke go sosijat mestoto. Toa sakav da kazam. Inace toj go kaza istoto, sto kaza i prethodniot doktor. Samo ne go pametam medicinskoto ime.

19. mackica1

mackica1 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    1.721
    Аха епа да, тогаш подобро да се извади, како што објасни мислам дека се работи за хемангиом, нема простор за паника ако се работи за хемангиом но би било препорачливо да се извади, 15 минути работа, ништо страшно.

20. ViktorijaG

ViktorijaG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2014
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    243
    Fala ti mn. Jas malku sum vo panika da ne se iskomplicira nesto. No, veke koga i dvajcata doktori kazuvaat deka ne e strasno znaci da ne panicam. :) Btw ova so domata na mestoto, znae nekoj nesto ili ne ste upateni?