драги феминки ве молам за совет и помош... значи скоро еден месец лицето т.е. левата страна кај вилицата и дел од вратот ми е нафрлано и никако да се повлече..значи ставав и антибиотски гел и некоја крема против акни и пиев лоратадин ај да не е случајно алеригиска реакција не се повлекуваат никако..на моменти ке се намали црвенилото и да ги наречам акни иако не изгледаат како акни ...зашто се како црвени и модри топчиња само.. каќете ми дали некоја имала ваков проблем или препорачајте ми некој добар дермаатолог зашто не можам веќе да се поднесам така да се гледам...никогаш не сум имала ваков проблем ..значи акни како акни за неколку дена ќе ги снема ама ова веке месец дена...
Ако има некој што има правено фореза да ми каже дали веднаш после третманот лицето станува ептен црвено (или какво и да е ) во смисла да не можеш ни во автобус да се качиш, а да не те гледаат чудно?
мене лиќно после форезА ми е ептен црвено зошто имам стварно ептен нежна кожа...ама после форезата барам да ми стават нешто некој тониран крем за да ме покрие ..побарај си да те намачакт нешто...и не се грижи кој сака нека те гледа...
без гајле и јас одев од почетокот со автобус па бев како некој да ме тепал со боксови ама не ми беше гајле зошто с еработеше за убавина..сега одам со кола ..али не е битноо уживаајј
здраво, се изначитав за др. Нина и решив да одам на преглед кај неа. Колку дена однапред треба да се заказе има ли многу гужва? а и да ,треба ли со чисто лице да се оди( без пудра)? фала
Јас закажав недела дена пред да одам, ама мислам дека нема потреба толку рано да се закаже, само да не биде од денес за утре. На преглед ќе одиш со чисто лице, нормално. Како инаку ќе ти ја види состојбата на лицето.
Здраво, ме интересира дали некој знае или има искуство со нешто слично. Една моја блиска, позади на грбот има нешто како топче, со друга боја и не беше многу големо и долго време се истото. Беше на лекар хирург и тој и рече дека не е ништо страшно, се работи за нешто како масно ткиво, ама не е масно ткиво. И откога и го стискаше топчето, тоа како да порасна и ја измени бојата. Докторот и рече дека со текот на време можеби ќе исчезне самото, а доколку сака може да го извадат. Таа не отиде да и го извадат. Но сеа се мислам, зошто долго време и е, а се изначитав на страшни работи, не дај Боже... дали да отиде и кај друг лекар, дерматолог? Има ли место за паника? Сте имале ли вакво искуство? Многу, многу ви фала!
Можете да посетите дерматолог кој најдобро ќе ви каже за што се работи, сепак според описот кој го даде не е ништо страшно а променетата боја како резултат на стискањето со време би требало да исчезне
Посетивме дерматолог. Тој рече дека не е страшно, не е масно ткиво, туку нешто како масно ткиво. Кажа и медицински назив, но го заборавив. Рече дека не е опасно, но мора да се извади бидејќи е на малку лошо место. Тој му направи отвори за да истече. Прочитав некаде за зелка и домата да се става на место, така и правиме. Малку е повлечено. Се надевам ќе исчезне целосно. Но многу сум испаничена. Гледате ли простор за паника? Докторот воопшто не рече дека треба да се испитува. Фала ви.
Овде, во мојот град. Добар доктор е. Барем до сега така се покажал. Рече дека ќе ја прати на пластична хирургија во Скопје. Не знам...
Ако е добар дерматолог нема да ја праќа дур до Скопје сликата, сигурно би знаел отприлика што како, јас се сомневам во нашето здравсто генерално насекаде низ земјава, најдобро ќе биде да посетите дерматолог од Скопје, барем за нијанса подобри се докторите на скопска клиника, или приватна некоја, мислам кај д-р Анчевски дека има добри дерматолози.
Ne, Ne, toj ovde rece za sto se raboti i deka ne e strasno. No rece deka ne treba da ja vadat ovde na hirurgija, tuku na plasticna hirurgija vo Skopje, bidejki bilo na vidlivo mesto i mnogu bilo vazno kako ke go sosijat mestoto. Toa sakav da kazam. Inace toj go kaza istoto, sto kaza i prethodniot doktor. Samo ne go pametam medicinskoto ime.
Аха епа да, тогаш подобро да се извади, како што објасни мислам дека се работи за хемангиом, нема простор за паника ако се работи за хемангиом но би било препорачливо да се извади, 15 минути работа, ништо страшно.
Fala ti mn. Jas malku sum vo panika da ne se iskomplicira nesto. No, veke koga i dvajcata doktori kazuvaat deka ne e strasno znaci da ne panicam. Btw ova so domata na mestoto, znae nekoj nesto ili ne ste upateni?