Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    И јас сум кај Нина и коментариве ме изненадија искрено,овие негативните.Моето лице беше катастрофално со акни и тоа гнојаници,поткожни,големи,болни.Откако сум кај неа, 2-3 месеци лицето значително ми се подобри,сега е веќе пристојно и без пудра што претходно не можев да го замислам..сеуште сум на креми,фореза наскоро ќе правам,се одолжуваше некако тоа па ќе видиме дали уште ќе биде подобро од ова.Јас и со ова сум задоволна но би било добро скроз да исчезнат.И добро е што ретко ми излегуваат нови и истите се помали од тоа на што бев навикната.Но ете вероојатно секоја кожа не е иста и секој различно го поднесува тоа.Никој не сакам да навредам само дадов свое мислење како оваа жена на некој начин ме препороди и верувам ќе успееме,крајниот резултат ќе биде чисто лице.Сепак повторно ќе кажам не значи дека кај сите ќе го има истиот ефект и секој има право да го го избере најдоброто за себе.

2. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Не, не одам повеќе кај неа.Подобрување нема и не може да има од еден третман, и една крема, нормално. Едноставно одлучив да го сменам дерматологот, споменуван е и тука низ темава, меѓутоа не значи дека ако јас не сум задоволна од неа, дека и другите не се, секоја кожа е различна.

3. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    494
    имам проблеми со влкана на лицето некој дерматолог да ми препорачате за решавање на овој проблем ?

4. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    145
    Штом имаш влакна на лицето или имаш полицистични јајници и хормонален дисбаланс или проблем со шеќерот.Најди добар гинеколог и ендокринолог за да испитаат од каде се појавуваат влакната.Ако се утврди проблем ке ти дадат соодветна терапија и во меѓувреме ке почнеш со ласерски третмани за влакна.Не сакам да кажам каде одев пошто јас со моите полицистични јајници имав многу проблеми( акни,влакна по лице итн.) Мој совет е да не ги чупаш со пинцета пошто така ги шириш и зајакнуваш. Најдобро да ги кратиш со ножичка или да ги белееш со бланш се додека не почнеш со ласер зашто трајно друго нема.;)

На kelly.r му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sonce555

sonce555 Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2014
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    58
    Добар дерматолог во Битола некој да препорача со искуство ? фала ;)

6. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    zenski Cela tema ja procitav... i um nemam.
    Licevo vo zivot ne mi bilo polosho bukvalno se raspagam.
    mi se napravija milion akni i fleki i dupcinja na celo lice a plus mi se lupi kozata po stranite na bradata...
    neznam kaj da odam kako da si pomognam.
    Dali na dermatolog dali na kozen lekar... odev kaj Nina pred dve tri godini i Nishto!!! Krajno sum nezadovolna.
    Lani bev kaj Samonikova na tretmani so ovoshni kiselini i na cistenja ama posle toa ushte 100 akni mi izlegoja pa posle mi se podsredi liceto I toa traese samo dva meseci i pak pocna da se nafrla ama sega kulminacija dozivuvam.

Pomognete mi dajte mi sovet.

7. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.951
    Допаѓања:
    34.462
    Zdr sakam da ve prasam za dobar dermatolog koj nema da e odgovorot gorenje so tecen azot :P tuku nekakva krema ili nesto dr zs mi se pojavuvaat nesto kako "virusni tockicki koj posle gorenje so azot mi ostanaa i fleki i pak se pojavuvaat poveke???

8. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Дерма Плус, кај др. Коста, ласерски го третира и ништо не останува после тоа. Повели контакт:

http://zk.mk/derma-plus?choice=dG

На Snowbell и Х а ј д и им се допаѓа ова.
  9. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Би ти го препорачала др. Коста, ординацијата се вика Дермаплус, во населба Аеродром :)

На Х а ј д и му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Vi blagodaram najmnogu

11. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Сакам да ве прашам за искуство кај др. Коста од Дермаплус? Каков му е пристапот со пациент? Дали е само за да земе пари од преглед или третман, (бидејќи ми се чини дека многу вакви дерматолошки ординации ги интересира само ова или пак ќе препишат крема од која имаат процент) или навистина навлегува во сржта на проблемот?

12. AGIrlNamedMarija

AGIrlNamedMarija Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    214
    Најтопло ти го препорачувам др. Коста, пред се затоа што неговиот пристап а воедно и однос спрема пациентите е најкоректен. Нормално дека прегледите и третманите си имаат солидна цена, меѓутоа во никој случај тоа не се џабе фрлени пари. Докторот знае стварно да се посвети на пациентите, до тој степен што со мене често комунициравме и на вибер, и бараше да му испраќам слики од лицето како напредува ситуацијата, како реагира лицето на креми и слично.
    Дефинитивно нема да згрешиш ако го посетиш.

На Ana.brojka, Mila_22, presiosaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Х а ј д и

Х а ј д и Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    28
    Definitivno naaaaajdobriot dermatolog na svet.
    Odev i kaj Nina i kaj Samonikova... dzabe
    dr. Kosta e VRV liceto mi go svetna mi sredi dupcinja fleki, akni...
    Liceto mi bese za nikade od doma ne sakav da izlezam.
    Samo dr. Kosta go priznavam i najtoplo ti go preporacuvam.

На Mila_22, Abeja и MissDaisy им се допаѓа ова.
  14. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Незнам дали сум во соодветна тема...
    Сакам да посетам дерматолог или козметичар, онака, не сум била до сега никогаш.
    Немам некои проблеми со лицето, чисто ми е, кожата ми е сува само и околу носот имам проширени пори но малку и црвенило на носот, по некоја црнка одвреме навреме.
    Е сеа би сакала да отидам на преглед, чисто онака да ми ја види кожата во каква состојба ми е, да ми препорача препарати за нега или да ми напраи некое третманче нешто незнам...
    Затоа незнам кај да се обратам, кај дерматолог да не одат само проблематични случаи зашто јас стварно немам никаков проблем со кожата и знам како да се грижам за лицето. Никогаш не се стиснам, не се чепкам, неам лузни, онака чисто ми е ептен со некоја бубуличка пред циклус. Или да идам на кзометичар да ми препорачаат некое третманче, ама не ни знам за што третман :D.
    Ај хелп и препораки, ама квалитетни и испробани препораки, цената не е битна, само ако знаете може да наведе колку од прилика чини еден преглед за да знам сепак... :)

15. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    моја препорака е никако козметичар ..тоа е лице најнежниот дел од нашето тело...посети дерматолог тој ке ти ја види кожата и ке ти препорача некаква крема...за третмнаи тоа е идивидуално...ке те прегледа доктор и ако имаш црнки на лицето ке ти препорача нели да ги извади со стискање...ако немаш сериозни проблеми со лицето мое искуство е да не ти го стискаат лицето ако не е потребно ЗОШТО од стискањето се прават лузни и дупчиња и нивното лекување е долг процес.....

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.082
    Од искуство ти кажувам немој никакво стискање или третмани. За џабе ќе дадеш пари а може и да ја влошиш состојбата. Доколку немаш поголеми проблеми со кожата само проширени пори околу носот можеш комотно сама да си правиш третмани дома природни со парење на лицето еднаш во 15 дена и убава маска од глина само на местата каде имаш по некоја црнка. Верувак ми негата е најважна на лицето. Не знам колку ќе ти помогне дерматологот затоа што кремите се индивидуална работа и можеби таа што тој ќе ти ја препорача и да не ти одговара на лицето. Ти доколку сакаш сепак отиди не е проблем убаво е да знаеш каква кожа имаш, само околу изборот на кремата и останатите препарати имај на ум дека природнотот е најдобро. Како број еден најважно нешто е секојдневното чистење на лицето и тоа два пати дневно наутро и навечер со соодветен нежен препарат кој не е агресивен за кожата. Ако имаш сува кожа одбери убава богата крема за чистење на лице, благ тоник и секако убава хидратантна крема за нега. Ете тоа е се што ти треба без претерување. При изборот на кремата внимавај во неа да нема течен прафин или останати нафтени деривати и никако силикони, затоа што ќе ти ја запушат кожата и тек тигаш ќе ти се појават проблеми кои потоа ќе треба да ги лечиш. Најдобро е некоја убава органска козметика како Gamarde, Dr. Hauschka, Vivo Oleo, Fleurance, нешто на природна база што ќе негува и храни. Се надевам ти помогнав барем малку. Ако сакаш помош при избор на крема кажи. Поздрав

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.858
    @mims-89 ти препорачувам Guinot третман хидрадермија. Нема стискање, геловите навлегуваат во длабоките слоеви на кожата и многу ја освежуваат. Имав земено купон за ваков третман минатото лето и бев презадоволна, веднаш се гледа разлика во квалитетот на кожата. И многу е пријатно, само трае прилично долго (над еден час колку што се сеќавам).

На mims-89 и blueberry93 им се допаѓа ова.
  18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    каде го праваше третманот и колку чини?

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.213
    Допаѓања:
    56.858
    Во повеќе градови има салони кои работат со ваков сертификат. Обично се специјализирани, значи барај точно Guinot салон што работи само со такви апарати и козметика. Пример, еве салон во Скопје.

Јас платив околу 900 денари, ама беше купон зделка. Редовно не знам колку чини.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Некој што бил кај д-р Коста во Дерма плус ако може да сподели колку чини еден третман ласерска епилација (на пример лицева регија)?