Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Се сложувам со Ливинг, јас во Guinot (дерма естетика) салонот пред неколку години правев ласерски третман на акни и имав огромно подобрување на мое изненадување. Мислам дека имаат квалитетна козметика и апаратура. (y)
    Периодов правам дермапен кај доктор Коста во Аеродром, 2 третмани досега, да направам уште некој па ќе напишам конкретно за било какви промени/подобрувања.

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Дали некоја правела дијамантска микродермоабразија кај д-р Коста од Дерма Плус, да сподели искуство? Дали лицето е црвено после третманот? Како оди целата постапка? :)

3. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Сега видов дека третманот е 2000/2500 денари, баш убаво што трае подолго време @LivingGlam ми одговара малку релакс :).
    Морам да го напраам. :)

На presiosaP и LivingGlam им се допаѓа ова.
  4. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    За надусници еден третман чини 1000 денари :)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Не сакам погрешно да ме разберат девојкиве што веќе ти одговорија, ама мислам дека е сосема непотребно да ти даваме предлози за третмани а притоа не сме ти ја ни виделе кожата.

Јас топло ти ја препорачувам Нина од Медикоз. Позтара жена е, и има доста искуство.
    Јас имав проблеми со лицето, акни, проширени пори, црвенило, лузни. Имаше и периоди кога запаѓав во депресија и не сакав да излезам во јавност само да не ми го гледаат лицето. И искрено никаогаш не мислев дека ќе го средам.
    Отидов кај неа, онака како последна надеж, немав што да изгубам.
    И случајно се појави една девојка од Куманово, Александра. Девојкава стакло лице имаше, без ниедна проширена пора, без никакви недостатоци. Прво помислев дека дошла со другарка друштво да и прави, ама ми кажа дека доаѓа на третман и се зачудив. Уствари девојччево имала покатастрофално лице од моето. Кога ми покажа слики подзинав. Значи лицето и било буквално ископано од лузни и дупки. И коа ја видов без пудра без никаква шминка не ми се веруваше. Да не ми ги покажеше сликите од претходно ќе мислев ме лаже. Муабетов ми беше ако она ууспеала од такво уништено лице да си ја поврати кожата до совршена состојба, докторкава ја сметам за најдобра. Сеа девојкава си доаѓа еднаш годишно или пак на 6 месеци, само да си направи третман да си го одржува лицето чисто.
    Затоа би ти перпорачала да отиеш до кај не, ќе те погледне и ќе ти каже што точно ти треба. Прави и најобични третмани, од типот на маски само пилинзи и слично ама ако имаш потреба од нешто друго ќе ти препорача.
    Плаќаш преглед само еднаш 300 денари и ти дава мислење. Понатаму ништо не си плаќаш, твое е дали ќе дојдеш пак или не. Третманите не се скапи. Баш правев споредба со оние во државна кај Анчевски, и цените им се тука. Најскапиот третман, што всушност се два третмана споени во еден е 900 денари.
    Јас топло ти ја препорачувам. За козметичар не сум во ниеден случај. Не верувам дека кај нас има до толку добри козметичари што знаат да препознаат што ти фали на кожата. Вообичаено ги препорачуваат оние третмани кои им се актуелни во тој период и тоа е тоа. реално и кое претходно образованиуе го имаат? Во Влахов:?

На Name, Candice.S и mims-89 им се допаѓа ова.
  6. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    за козметичар и да не сте помислиле зошто не им е стручноста да лекуваат акни....дератолог е учел за тоа за внатрешноста на кожата а додека козметичаркаа се грижи за веке чисто лице ...така да според мене најдобар е др коста дермаплус во аеродром.....3 год одев кај нина без нинкакви резултати...можеби е малку поскапо кај него но верувај ке ти помогне..кај него има повеке третмани што можат да ти помогнат а додека кај нина ми правше нон стоп еден третман кој го плакав 900 ден ...3 години одев секој месец....и никакви резултати....и поради тоа стигнав до овој степен ама сега др коста ми го среди лицето 70%..

7. Iggy.A

Iggy.A Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    79
    Вака како нов член,ќе споделам лично искуство околу темава,со кој проблем се борев ептен долго.Нема кај не отидов,посебно паметам за козметичкото студио "Жанета"-превара невидена,незнам колку пари оставив!Нема крема,пудра што не ја пробав...Во Капитол мол има приватна аптека,Ани фарм мислам се вика,има дерматолог секоја среда од 16h до 20h. Жената прави бесплатен преглед со апаратче ,нешто како на ехо,буквално се може да се види,од тип на кожа до проблем...Има креми на Bioderma,зависно каков проблем имате ,таа ви препорачува. Со користење на кремите,миење на лице само со вода и чистење шминка со Памперс влажни марамици,кожата ми се врати фала Богу во нормала :) Така да не се лажете,не фрлајте пари по козметичари и дерматолози!

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Katharina Ian

Katharina Ian Нов член

Се зачлени на:
    27 јули 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас одам во ординација SKIN SOLUTION и сум презадоволна, Во дебар маало се наоѓа ординацијата кај сладкарница апче.Правев хемиски пилинзи и микродермоабразија. Сега правам третмани за одржување , по препорака на докторката-дерматолог.

9. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.083
    Допаѓања:
    77.097
    Чекај малку...Прво викаш дека има дерматолог во Ани фарм што ти го гледа лицето и ти кажува што креми да земеш па после тоа подоле пишуваш да не фрламе пари по козметичари и дерматолози...Малку ми нема смисла пишаново ама ај.И јас бев кај таков дерматолог што прави бесплатни прегледи и ми препорача козметика која што секој месец ќе ме чини 3500 денари.Се е бизнис,само тоа можам да кажам...

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iggy.A

Iggy.A Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2015
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    79

Pardon,farmacevt bese... Kremata e 600 den

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.083
    Допаѓања:
    77.097
    Девојки,да ве прашам имате ли искуство кај дерматолог Ивана во Про медика?Имам таму закажано на 26.08 а досега не сум била на дерматолог.

12. Youlen

Youlen Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    194
    Јас веќе не знам каде да се обратам, бев и кај Нина, освен менување на кремите на секои две недели што се вика, почувствував само по џебот а не некое подобрување. Два пати ми правеше третман, тогаш лицето ми беше ОК, после пак иста песна, ме врати повторно на Далацин како демек имам жариште повторно, па после на контролата од новите креми сега на Биодерма што ги препишува и се исто пак во круг. Имам сега на ум Guinot, Коста и не знам уште кој веќе....сите изгледа бизнис си тераат. Препорака за некој ама навистина добар што нема да гледа само да си го полни неговиот џеб?

На Mila_22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    мене ми помогна др коста ....точно е дека секој си тера бизнис но ке ти кажам јас си ги најдов кремите кои ми одговараат на лицето и веќе не ги ни слушам кога ке ми понудат некоја др крема...ја користам зелената линија на еуцерин денски и нокен крем и супер ми е ...еве веке цела год не сум променила ништо...што да правиме сите тераат бизнис ....јас се изнамачив кај нина ..др коста мн ми помогна...

14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.083
    Допаѓања:
    77.097
    Јас денес конечно бев на дерматолог во Промедика и докторката ми даде Проакне крема да ставам само на активните акни и Bioclin acnelia лосион за миење на лицето и тестерчиња на кремата Биодерма за мрсно лице.Со оглед на тоа дека сум бремена неможе да ми дава ни антибиотици нити пак да правам дополнителни испитувања.Се надевам само дека од овие работи ќе имам подобрување.

15. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Дали некоја од вас има искуство со Imex (грчка крема)?
    Ме интересија инфо за цената.Оваа крема ја нема кај нас,ја има Грција и во некои други земји во ЕУ.
    Ми ја препорача Николина,да сменам оти цело време сум со Далацинот и Биодермата.Фала :)

16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    јас ја имам користено мислам дека беше околу 12 евра една...и да ти кажам јас немав никаков ефект ..тоа е тонирана крема која се става само на акната но не ми се допадна многу ..јас потрошив околу 5 такви креми но залудно верувааајјј....и не ја слушај нина зопто на секое одење ке ти препорача разни креми ....подобро користи си ги го далацинот ...

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Ti blagodaram mnogu na informacijata :)Dalacinot ima efekt kaj mene ama ona vika da smenime,dolgo si so nego i mi rece da ja zemam ovaa,tri vakvi kremi.Moze ke probam da vidam cisto kako mi odgovara,ako ne ke se vtatam na Dalacinot :)

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gorgina

Gorgina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    12
    Дали некоја има информација колку чини хемискиот пилинг?

19. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    во дерма плус од 1500 до 2000ден зависи колку проценти ти става...

На Gorgina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Јас најтопло ја препорачувам Д-р Нина. Чудна женичка,постара ама сум имала многу прилики да разговарам со неа особено за проблемите со кожата и самата кажува дека тоа е долготраен процес и дека кожата е најтешко да се излечи.Преку неа се манифестираат сите проблеми на организмот и затоа не секогаш може од старт да ти ја погоди кремата што ти треба.Жената многу знае и штета е што не секогаш има време и не секогаш е расположена да објасни како функционира кожата.Јас лично имав мн голем проблем со акни на челото и Нина значително ми ја подобри ситуацијата.Одамна немам отидено,откако се пресели и тоа само затоа што сум мрзлива.Ако нешто ви значи таа му го сееди лицето на Тоше Проески и можам да ви гарантирам дека не му помина за 2 месеци.И он се лечеше многу долг период. И меѓу другото-Нина е една од најефтините приватни дерматолози во Скопје.На др место за 300 денари нема ни да ви отворат врата од клиника.