Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Dali nekoj ima leceno infekcii na noktite kaj dermatolog?

2. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    DALI SI ZADOVOLNA OD SKIN SOLUTION

3. bunny19

bunny19 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    171

Dr. Gorica se naoga kaj simpo , tretman kaj nea cini 2500 denari broj 071234235. Imam praveno kaj nea 3 tretmani i nemozam da se pozalam liceto za razlika od toa sto mi bese e podobreno. Posledniot tretman go pravev vo maj mesec lani sega sum vo plan pak da idam. Edinstveno nesto e sto realno tretmanite se skapi isto i kremite sto ke ti gi dade

4. confussed :(

confussed :( Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2014
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    9
    Dali odevte za akni ???

5. agirl17

agirl17 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    165
    Дали некој правел PRP третман (Platelet Rich Plasma) за третман на лузни и флеки? И која е цената? Пред неколку години кај д-р Коста во ДермаПлус беше 5000 денари, ама сигурна сум дека сега е поскапо. Не мора во ДермаПлус, во било која друга ординација цените како се движат знае некој?

6. Lovely000

Lovely000 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Здрaвo женски
    Дa ли некoј имa искуствa вo ре медикa зa-дермaтoлoгијa? И дa ли сте зaдoвoлни дa ли вреди дa се иде.
    Имaм прoблеми сo лицетo веке некoлку гoд слишнaв зa ре медикa декa се прoфесиoнaлци. Пoздрaв се нaјубaвo се нaдевaм некoј ке ми oдг.

7. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.082
    Дали знае некој дали воопшто постои добар дерматолог во Битола?
    Мака мачам со акните веќе со години, имав период минатата година кога престанаа да ми се прават за некое чудо неколку месеци но еве веќе од септември се активираа повторно и нема престан, секое утро се будам цела опсипана. Пробав секакви креми, Биодерма, Авен, Ла Рош, А дерма.. ништо не помогна само полошо ми го направи.
    Досега правев третмани многу пати и со стискање и хемиски пилинзи, ништо не помогна само полошо ми стана лицето имам и лузни.
    Не ми треба дерматолог што ќе ме мавта со такви некои третмани само да ме лупи од пари, ми треба некој што ќе знае да ми препише терапија - некои апчиња пошто очигледно проблемот не е однадвор туку одвнатре.
    Ја прелситав темава цела, не најдов предлози..
    Сум слушнала за др. Дочка, дали е добра?
    Очајна сум веќе не знам што да правам ;(

8. Teya.

Teya. Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Јас одев на дерматолог кај др.Ризова ,искрено многу ги одолговлекува третманите ,препишува скапи козметики со кои таа има некој договор и ти кажува од која аптека да ги купиш, згора на се ми препиша да пијам колаген а имам само 20 години ,што читајки доволно литература за тоа моето тело на 20 години доволно синтетизира колаген.Ме заинтересираа вашите коментари за др.Коста па ако може да ми кажите нешто повеќе околу цените и начинот на работа?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Јас никако не би ти го препорачала Др. Коста. Моја познаничка има ужасно искуство со него. Жената (има 44 години) отишла кај него со цел да го реши проблемот со комедони и митисери. Со изговор дека има прекумерна тежина, ја пратиле во ординација со која имаат договор за соработка да испита работа на бубрези, пропратни трошоци околу 3000 и плус лекови. Е интересен дел е што дозата што неа и ја препишале е дупло појака од онаа што ја даваат на стари луѓе на кои бубрезите им откажуваат. Од тука натаму оставам на тебе да одлучиш.
    Јас би ти ја препорачала Николина, имам пишувано за неа.

10. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Би ти ја препорачала др. Марга мене доста ми помогнала, но кај секој различно.. исто така имам другарка како твојот случај и што се не пробала од скапи третмани и препарати лицето си го среди сама на некој начин има една доста добра аптека каде што изработуваат кремови и лосиони кои што ги сушат мозолчињата.. а и со ок цени .. моментално лицето и е многу подобрено и таа беше цела со лузни..
    Пиши ми лп ќе ти објаснам повеќе..

Поздрав..

11. Calla

Calla Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    1.518
    И јас не го препорачувам др. примариус Коста, затоа што си гледа само бизнис, а не викам дека нема да те излечи, ама тоа ќе биде потешкиот и реално непотребен пат, со пропратни нус појави. Само преглед е 1000 ден. Соленко нели? И преценето.

12. Zenski Svet

Zenski Svet Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.199
    Од сите кожни доктори знам само каде да НЕ ви препорачам да одите....Доктор Анчевски и целиот нивни персонал....Ме унакажаа и ме одраа ! Толку од мене

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.926
    Пред недела дена бев на дерматолог во ПЗУ Примадерма, Струмица, ме виде за 5 минути и ми даде некои креми и гелови. Ми рече користи ја терапијата, прави пауза од тој крем за да не те пече лицето. Јас не правев пауза и лицето си го чуствував до вчера ужасно, ме печеше. Направив пауза 1 ден и се смири. Ми рече дојди после 3 недели на контрола да одредиме третман. Ми понуди хемиски пилинг, дермаабразија и уште нешто незнам како беше. Инаку проблемот е акни, црнки, мрсно лице и некои ептен ситни брчки под очите. Кога ќе се заврши се ќе пишам за крајните резултати.
    btw: Дали некоја од вас правела хемиски пилинг или дермаабразија? Кои производи најчесто ви ги даваат за домашна терапија?

Oва е мојата терапија:
    http://hr.img.kominoi.net/images/2/7e4340653f69b410e247b0b4ae088204.jpg

http://smg.photobucket.com/user/yongwei318/media/EucerinDermopurifyercleanser.jpg.html

http://www.zegin.com.mk/.imaging/stk/myapp/product/dms/proizvodi/Bunjakovec-so-sifri/bunjakovec-so-sifri/178-New/document/178-New.jpg

http://www.lifeandlooks.com/user/Images/Models/Full/18305.jpg

Последна измена: 23 февруари 2017
  14. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    како Николина не ми е јасно. жената е изгубена. за сува кожа што од сувост ствара пришти она ми дава крем за мрсна кожа дека сум имала митисери. ја послушав ајде реше долг ќе биде процесот. одев на две недели ништо ново истиот крем за црнки од био дерма. МИ попукаа капилари од сувост и се збрчкав на сонце без заштитен деневен крем. 3 мсеци кај неа се опоравувам 3 години.

15. Teya.

Teya. Нов член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Јас имам искуство со хемиски пилинг ,прво почна со послаба киселина а потоа ја зголеми концентрацијата,кожата се лупи и се намалуваат акните и црвенилото ,но кога ќе прекинеш да ги правиш се враќаат ,сум фрлила буквално околу 300 евра на такви работи и искрено ЖАЛАМ зошто пак се појавуваат и со појак интензитет .

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  16. @lex

@lex Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki, dali nekoja od vas bila na pregled kaj dr. Agron Starova? Ve molam za komentari

17. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Jas piev terapija Roakutan prepisena od Dr.Kosta.Gi piev 6 meseci vo 2014 god i sum prezadovolna.Fala bogu do sega mi nemaat izlezeno akni tuku samo imam luznicki sto i tie gledam deka pocnuvaat da se poplnuvaat sami od sebe nekako :) Bev na tertmani i za niv ..

На IamSexyAndIKnowIt и Mari* им се допаѓа ова.
  18. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Да, јас. Подобар дерматолог нема. Од пробани козметичари до дерматолози само он успеа да ми ги исчисти акните. Ако ти е конкретно за акни, нема грешка :)

19. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Според моето искуство нема подобра од Др. Горица. Се наоѓа на Симпо.
    Толку посредна, а сепак професионална. Во првите 30 сек. знае точно што ти е.
    Не е скапа ни на приватно, преглед со дијагноза со препишана терапија 600 ден.
    Секоја пофалба.

20. @lex

@lex Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Колку пари е прегледот?