Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. nearMe

nearMe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    38
    Дечки ве молам највеќе секој да остави искуство за добар дерматолог.
    Бев кај Коста, и не сум задоволна од односот кон пациентите па највеќе ве молам да ми помогнете за друга опција

2. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Вака девојки.. не знаев каде да го поставам прашањево па се надевам тука ке се најде некој што знае конкретно за она што ми треба. Околу односно под очите ми се појавија вдлабнати линии кои изгледаат како брчки во пределот на подочниците, млада сум.. имам 24год и ме интересира како би влијаела крема против стареење и измазнување на брчки која е наменета за 30+ годишни.

Дали би имало некакви последици ако почнам да користам на толку рана возраст?
    И порано ги имав, ама сега почнаа многу да ми сметаат, значи буквално во очи ми дупат кога и да се погледнам во огледало, ниедна пудра не ги покрива напротив само уште толку ги изразува. :|

Хелп??

3. Margaritta123

Margaritta123 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, baram preporaka za dobar dermatolog za bradavici. Ja imam goreno so tecen azot kaj lekar, no se vlosi situacijata i mi se pojavija uste 5 novi vo okolina. Nekoi iskustva ili predlozi?

4. hubabuba

hubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    4
    Здраво!
    Ќе може бројот на др.Николина (Медикуз)?
    И дали уште е во Аеродром?

5. Sara Temelkovska

Sara Temelkovska Нов член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Zdravo devojki
    Denes bev kaj Dr.Nikolina vo Aerodrom na kontrola i mi rece deka e podobroliceto i deka ostanalo uste malku da se docisti.Prvo mi ja prepisa dalacin kremata a sega eden fluid na bioderma i mi kaza deka za 3 nedeli kje sledi tretman.E sega sakam ako nekoja od vas znae da mi kaze nesto povekje za toj tretman dali e klasicen kako na kozmeticar ili se raboti za nesto sosem drugo?

6. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Буквално ќе ти го стиска лицето и ќе ти стави некоја ампула -.-

7. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Јас бев на третман кај Др.Николина, ми го стискаше лицето...Инаку ми даваше антибиотици (маст) кои ги нарачував од Бугарија, тука ги немаше. Поради некои сопствени причини не можам пак да отидам кај неа, а требаше да ми даде нешто за белезите од акни. Може ли од вас девојки некој да ми каже некој лек што му го има кажано др. Николина за пигментирана кожа, односно мали лузни што останале од акните?

8. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Прочитав и добри и лоши работи за др. Коста. Дали може некој подетално да ми каже за него?
    Колку е преглед, дали работи со плави картони, колку пари му е хидродермијата, дали прави PRP третмани и т.н. И дали го препорачувате или не.
    Очајно ми е потребен добар дерматолог. Фала однапред :)

9. nearMe

nearMe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    38

мене лично негативен впечаток ми остави. 3 пати бев. од кои првиот беше муабет од 3 мин кој чинеше 800 денари.
    некако незаинтересиран ми се виде сите 3 пати.
    а кремите што ми ги препиша не ми помогнаа.
    додека бев таму. наместо на кожата со митесери, беше концентриран да ме убеди филер да ми ставам за некоја брчка
    па што понатаму да зборувам??

10. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19

Тотално незаинтересиран, без никаква историја за пациентот. Ниту знае која си, ниту на што терапија си, ни до каде си. Само: "Доброо е, има подобрување".
    Очигледно повеќе внимание посветува на оние за филери и ботокси.
    А, пак, Роакутан како ги препишува....ама тоа не е тема.

11. SleepyBeauty

SleepyBeauty Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    И јас да го кажам моето мислење за др. Коста од Дерма Плус. Ме прегледа што ме прегледа, исто како и сите вас, кратко и ми кажа дека треба да правам третмани. Дека еден кошта 1500, а ако ми е скапо може да се отфрли парење или не знам што и да биде 1000. Прегледот ми го наплати 800. Ми препиша сона и нормално мислам бетер ми беше лицето. Со третмани не почнав одма бидејќи искрено немав пари тогаш и закажав по неколку месеци. Направив мислам 3 третмани со хемиски пилинг, микродермоабразија и се што вклучува тоа. Со него за време на тие третмани се видов само еднаш и ме ѕирна накратко и повеќе правевме безвезе муабети него за лицето мое. Потоа една од вработените ми рече дека лицето е добро за чекор напред, односно дерма пен. Многу се плашев али океј издржав се тоа, си платив 2000. Ми препорачаа да си купам колекција Ла Роше. Гелот е ок, кремите не, од кои повеќе едната не ми одговара воопшто. Ми ја мрси кожата повеќе и џабе ги земав. И направив 5 дерма пен и кога имаше потреба напоредно и обичен третман, со надеж дека ќе ми помогне ама ништо. Докторот ниеднаш не дојде да ме види, лицето не ми беше скроз чисто за да ми прават дерма пен. Која е поентата да третираш флеки и по некоја лузна кога излегуваат нови бубулички, и првенствено тој проблем не е тргнат. (хормоните ми се ок, на храна пазам многу, тој не предложи никаква терапија со апчиња или слично). Одев претежно наутро пошто попладне имале многу работа и немало да може вработената да ми посвети доволно внимание. Извини, за мои пари треба да се посветиш кога и да е. Приватно е, јас плаќам и треба да имам опција да бирам мислам. Дадов повеќе од 15.000 ден а резултати по 9-10 месеци или колку и да беа, скоро и да немам. Пари се да бидеме реални. И не ги жалам да има резултати, а нема нешто посебно. На почетокот имав надеж, ќе одев се уште мислам ама џабе фрлање пари ми излегува. Алал да му е за тие што им помогнал. Имам читано позитивни работи, ама изгледа незадоволните луѓе се побројни.
    Неколку месеци како не одам повеќе, дома си правам природни маски, со мед, сода, вит. Ц и слично и искрено посвежо го чувствувам лицето сега, отколку кога правев третмани.
    Познаничка моја има дерма ролер со едни од најмалите иглички и сама си го користи дома, лицето и е супер. Размислувам да си купам и јас, освен ако во меѓувреме не најдам доктор кој стварно нема да гледа само како да извлече пари туку и ќе се заложи малку повеќе да помогне.
    П. С да се надоврзам на мислењето над мене, исто место да се фокусира на мојот актуелен проблем тој ми рече косата ми била ретка, проретчена горе. Кога му кажав на мојот фризер ми вика тој знае што збори воопшто, каква густа коса имаш ти... Сума сумарум многу сум незадоволна.

На SexyGirl2 и sorbet им се допаѓа ова.
  12. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Ти предложувам да отидеш кај докторка Николина во Аеродром. Жената пред да почне да ти прави нешто на лицето, најпрво ти држи предавање од пола саат. На првата средба плаќаш само 300 денари. Другите прегледи не ги плаќаш, ќе ти препише антибиотици или зависно од тоа што ти е потребно на лицето, одиш на секои 2-3 недели на преглед. Третманите ги наплаќа 900 денари. Јас бев задоволна од кај неа, но поради некои други причини не продолжив. Направив само 1 третман и значително од кај неа имав подобрување. Мака ми е што не продолжив, но јас не сум од Скопје и малку ми е проблем тоа. :*

13. nearMe

nearMe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    38

јас после коста.. отидов кај Агрон Старова.
    многу љубезен човек.. ведар и насмеан.
    ми даде ла рош , сона и уште една крема која е раствор и се прави во некоја аптека.
    1000 денари е преглед.
    мислам од кремиве дека имам подпбрување, ама никакви трермани не ми даде

ако уште некој бил кај старова, нека пише.
    мене ми остави убав впечаток,

На kikica99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Не би се согласила.
    Исто без историја за пациент, на сите Далацин и како се викаше она другото?, Па третмани со стискање и ампули и милион креми Биодерма. -.-
    Мене не ме ни праша за јајници и хормони.

15. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    E da i toa so go kazuvas si vo pravo, malku i mene me nervirase toa so ne mi kaza nesto za hormoni i takvi raboti. Kaj mene pojavata na akni e okolu periodot koga treba da imam menstruacija...odnosno pred da mi dojde i posle zavrsuvanjeto...I dodeka da gi iscistam jas tie akni, mi doaga slednata data XD I na ginekologot mu spomnav za aknite, deka me nerviraat i taa ne mi dade nekoj dobar odgovor. Pa ajde ako go najdes lekot, ako e i kaj tebe istiot slucaj pomagaj :*

16. Perverzna&

Perverzna& Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    58
    Колку пари се роакутан и јасмин таблетките дали знаете?

17. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19
    Роакутан 600-800 од 10 мг во Еурофарм.
    Јасмин околу 500 (имам заборавено)

На Perverzna& му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alena19

alena19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    325
    Dali nekoj znae nekoj dermatolog od negotino ?

19. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Правел ли некој поскоро хемиски пилинг," Only touch " кај доктор Светлана?Или благ, површен пилинг?
    Колку чини и колку сте задоволни?

20. happy :)

happy :) Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    3
    искуство со Sebactase:)?