Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. Anod10

Anod10 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    92
    Ве молам некој да ми препорача добар дерматолог за акни. Некој кој што ќе направи испитувања и ќе ја открие причината, а не само да ми препорача крема која ја дава на сите без разлика на проблемот. Знаете ли дали воопшто во земјава има доктор кој ке ми земе брис од акните?

На Bella Ciao му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sanci92

Sanci92 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    71
    Devojki, jas imam problemi so aknite so godini i potrosiv mnogu pari no bese zaludno, od pred edna godina bev vo voena bolnica kaj dr vesna briskoska po preporaka na devojka od instagram. Me pregleda mlada doktorka od Stip, mi napravi laboratorija za hormoni i mi prepisa Roakutan, Aknefug i Bioderma sebium global. Po rezultatite dr Briskoska mi dodade metformin. Liceto veke vtoriot mesec imase podobruvanje no prodolziv so terapijata i sega veke skoro nemam voopsto akni samo luzni, mi rekoa da pravam laser i imav eden tretman so doktorkata od Stip i potoa veke fati krizata, imam malo podobruvanje na dupcinjata posle laserot i flekite dosta izbledoa. Roakutanot veke ne go kprostam 2 meseci, no sakam da ve prasam za slicno iskustvo zosto pri prepisuvanjeto mi napomenaa da ne ostanuvam bremena i sega veke ne go koristam a so verenikot sakame bebe pa dali znaete posle kolku vreme moze da pocnam zosto zagubiv kontakt od doktorkite. Ve molam za iskustvo

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ако не се лажам 3 години после користење на Роакутан не треба да се останува бремена затоа што може да има последици по плодот.
    Обавезно да се консултираш со лекар, да ти објаснат што и како е работата.

На ludamaja10 и Sanci92 им се допаѓа ова.
  4. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    5.194
    Докторката мене ми напомена минимум една година откако ќе се заврши со терапијата, а ако можам и подолго.

5. lindona

lindona Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7

6. lindona

lindona Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Jas primam roakutan, i pred da gi pocnam doktorot mi objasni deka eden mesec otkako ke gi ostavam apcinjata mozam da zabremenam, i ginekologot istoto mi go kaza, no podobro da pobarate pomos od strucno lice

7. belchy

belchy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    151
    Јас имав голем проблем со акни, идев по различни козметичари, дерматолози и немаше ефект од никој. По препорака од членка на форумов отидов во Дерма Естетик и за два месеци проблемот целосно ми беше решен. Докторката е премногу фина и одлична во својата работа.

На ____sara и Anod10 им се допаѓа ова.
  8. Ele24

Ele24 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Dali nekoj do sega odel na tretmani za luzni i fleki vo derma plus kaj doktor kosta i kakvo iskustvo ima?

9. BELLA123*

BELLA123* Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo, dali nekoja koristela green peel tretmani za akni, konkretno vo PhiBrows Macedonia by Olivera i kakvo iskustvo imate? :)

i jas go imam istiot problem odev kaj dermatolog Kosta, koristev SONA i hidratantna krema no samo poloso mi e liceto. Moze da mi pisete kaj koj dermatolog odite ili pak sto koristite sega? vi blagodaram

Последна измена од модератор: 14 септември 2020
  10. Natte23

Natte23 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    10
    Девојки ме интересира доколку некоја знае да ми каже која е цената за преглед кај др.Коста?

11. BELLA123*

BELLA123* Активен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    1000 denari

На Natte23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dij123

dij123 Нов член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Dali sega doktorkata raboti kako mozam da stapam vo kontakt so nea?

13. GoodnightMoon

GoodnightMoon Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    57
    Девојки, искуства со др. Ивана Дохчева-Карајованова на клинички?

14. Ele24

Ele24 Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    @Biodevojka dali bi mozela da mi preporacas dobar dermatolog sto navistina se razbira od tretmani na lice za luzni i fleki od akni. Baram i pisuvam po forumov dosta vreme no nikoj nema nikakva informacija stvarno mi e bitno..

Iskustvo so Gorica Dacevska za tretmani na lice??!

Последна измена од модератор: 14 септември 2020
  15. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.081
    Драга тука за жал не можам да ти помогнам. Навистина не познавам некој добар дерматолог. Сепак еве девојки кои биле може да сподлат искуство. Поздрав.

На Ele24 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    12
    Zdravo. Dali nekoj koristel aknefug I kako ja koristevte. Fala

17. Petrou28

Petrou28 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Jas koristam veke edna godina, na vlazno lice nanesuvas so kruzni dvizenja, porano go pravev po 2-3 minuti, sega kade sto odam na dermatolog toj mi kaza i do 10 minuti mozam, ova go pravis samo na sabajle. Prvata nedela ocekuvaj da ti se isusat nekoi delovi od liceto koi sto se ponezni, no potoa veke se naviknuva liceto i nemas gajle. Na aknefugot mi treba dolg period da pocne da deluva (4-12 nedeli), taka da ne ocekuvaj vednas rezultati. :D

На ludamaja10 и lina11 им се допаѓа ова.
  18. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Акнефуг, за жал е производ од кои стануваш завистен. 2x6 месеци го користев и ПАК акните се вратија а и никако не е дозволиво толку долго да го користиш..
    Извини што се мешам но имав потреба да ти го кажам ова , и дерматолозите , кај нас не се баш најнормални кога НИКОЈ до сега не ми кажал дека СПФ е задолжителен и по тоа сфатив дека не се баш НАЈ

На Zivyle, lina11 и xxx-ba им се допаѓа ова.
  19. torch2018

torch2018 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Здраво дечки. Се работи за 23 годишно девојче. Веќе еден месец се нафрла низ телото, секогаш на различни места но исклучително само навечер (без разлика дали спие или е излезена) некогаш само како уртики кои чешаат некогаш само како црвени дамки или пак ситни црвени точки. Наутро после 1 саат откако ќе стане исчезнуваат. Пиеше антихистаминик, кортико,се буцкаше исто синопен плус кортико неколку терапии и пак ништо. Правеше крвни алерго тестови испаднаа негативни. Диета обавезно, прашоци омекнувачи средства за хигиена ништо не е ново што користи. Не знаеме што да направиме следно. Ве молам доколку имате слично искуство, совет да споделите. Ви благодарам.

20. Petrou28

Petrou28 Активен член

Се зачлени на:
    1 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    Ne znam kade si odela, no jas na 2-3 mesta kade sto sum bila mi naglasile deka SPF e zadolzitelen koga i da izlezes od doma, bez razlika dali ima sonce ili ne, no toa i ne e nekoja merka dali tie se dobri ili ne, za zal.