No sepak se soglasuvam so tebe deka ne se bas naj, bidejki od ona sto go citam i gledam na internet za nekoi proizvodi i efektite od istite, sfakjam deka nisto od toa ne go kazuvaat i primenuvaat kaj nas, tuku gi koristat ednite isti i kade i da otides ti gi davaat istite koi sto veke si gi probal i povtorno nemas nekoi rezultati.
Dali prvo moram da odam na pregled pa podocna da mi zakaze za laser ili vednas ne sum bila do sega kaj nea na pregled
Предлог дерматолог кој препишува Роакутан? Веќе сум на терапија со роакутан 4 месеци (по препорака на доктор), но сакам да се консултирам со уште еден кој е искусен со тоа. Сепак не би сакала да завршам порано од потребното и да ми биде залудно.
Ne znam sega kako e, jas za laser se dogovarav po tel so doktorkata koja rabotese so nea i taa mi pravese laser, sekako so preporaka na dr briskovska
Дали може некој да ми предложи дерматолог кај кој да се обратам за темни подочници. Не знам веќе што да користам и кај да се обратам.
Jas sum mnogu zadovolna od eden tretman, namaleni mi se malku vo dlabocina dupcinjata i nekoi fleki se izbledeni. Sega ne pravat radi krizava sekako ponatamu sakam da odam na uste nekolku, bidejki na moite luzni eden tretman ne pomaga.
Зошто мислите дека ласерот е решение, за акни и лузни? Ласер немам употребено, но од моето искуство со акни и лузни од акни многу повеќе помагаат длабоки хемиски пилинзи (со лупење), мезотерапија, ПРП, PRX-T33, дермаролер, дерма пен. Прво серија од некој пилинг, да излезе се на површина па потоа се оди на третман на лузните. Комбинација и серија на третмани и многу трпение па на крај би го оставила ласерот (доколку има потреба од ласер).
Ne mislime nie, napraveno e po preporaka od dermatolog i objasneto deka toa e najjak metod na piling. PRP vrska nema samo pari frlanje od moe iskustvo. A so laserot bas izleguva na povrsina se mnogu prirodno, so stimulacija na obnova na kozata po priroden pat, bez upotreba na hemikalii. Laserot e gasen sto nema zracenje. Podetalno mi bese objasneto no ne znam da povtoram se so tolku strucni izrazi. Inaku pravev mezoterapija toa e so dermaroler, da vi kazam boli kolku i laserot no efekt pobavno, doktorkata mi objasni deka laserot go pravi istoto no posilno.
Ласерот појак од длабок пилинг, што се лупи? Можеби не знам, сепак мене ми меше кажан муабетот дека не е само ласерот има и други исто така добри третмани. А факт е додека не направиш комбинација од третмани, крајниот ефект нема да е толку добар. Секоја кожа е различна, секоја различно реагира, па така и обновувањето на кожата.
Da laserot probiva do dlabokiot sloj od kozata, zatoa e i mnogu poskap i 99% od privatnite ambulanti ne mozat da si go dozvolat. Za blagi fleki i podmladuvanje moze nekoj hemiski piling, no jas maka macam i koga stavam pudro toa propaga vo dupcinjata i izgleda mnogu grdo, mnogu pari izdavav i po doktori i po tretmani, mislam dela pronajdov konecno nesto sto mi pomaga. Ke napravam kolku treba tretmani i ke ispijam uste tolku kolageni zosto mislam deka site vo dupcinjata na lice mi gledaat
Можат да се средат и со комбинирани пилинзи, секој со искуството. Но, треба време, трпение и нормално финансии. Јас средив лице со толку акни и дупки, можам да кажам 70%. Останаа порите широки и нешто малку од дупките од акни. Ќе кажам дека и негата после третманите е битна. Ми помогна што ми помогнаа третманите, но и негата е исто толку битна. Мнооогу хидратација за да се намалат порите, салицилна и ретинол (во 30 ти години сум) е тоа што ми помага да го одржувам лицето.
Retinol i retinoidi mi zabranija, se obiduvam da ostanam trudna se nadevam so tek na vreme ke ni se izmazni liceto. Od sekogas sum sakala cisto lice, a nikogas go nemav. Duri sega koga veke gi srediv aknite po tolku godini, imam nadez deka ke mozam da izleguvam bez pudro. Mnogu mi vlijae na samodoverbata
Во Дерма Бела во Скопје, а потоа си продолжив во мојот град. Овие што јас ги правев ги има скоро секаде во Ск.
Moze li da mi kazes kako e procedurata za zakazivanje na tretman so laser vo 8mi septemvri i kolku cini eden tretman? Isto taka ako moze da mi dadete predlog kade da pravam tretmani za luzni i dupki od akni, dokolku nekoj ima dobro iskustvo