Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дерматолог

Дискусија во 'Лице' започната од narcis2011, 22 септември 2011.

1. шеќерка

шеќерка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Женски здраво. Ме интересира искуство со Др. Старова но конкретно за лузни од акни, акните ги средив, па сега се мислам дали вреди да се оди кај Старова за за лузни од акни или да си почнам со третмани за лице како хемиски пилинг и слично?

2. MyQis

MyQis Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Dali dr. Starova raboti privatno ili so upat od maticen? Kolku vreme se ceka za termin?

3. шеќерка

шеќерка Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    6
    Jas cekav 3 I pol meseci. Cenata e okolu 1500 denari.

4. noraa995

noraa995 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Дали има некој искуство со д-р Гордана Самоникова и радиобранова терапија?

5. Trnoruskaaa

Trnoruskaaa Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2020
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    19
    Da ne znae nekoj taa doktorka Nikolina kaj rabote imam eczema suva kozha nema kaj ne odev ne se zamaraat pa baram od nea broj ali ne najdov lokacija kaj i se naogja ordinacijata ako znae nekoj neka mi pise

6. angelina1

angelina1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    25
    Здраво.Ќе може ли некоја од вас да ми препорача дерматолог кој работи microneedling/дермапен за отстранување на лузни од акни,некоја со позитивно искуство.Исто дали некоја од вас ја има користено производи од фирмата Nexultra? Ви благодарам.

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    899
    Дермаплус

На angelina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MyQis

MyQis Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Dali nekoj ima iskustvo so laser za otrstranuvanje crveni fleki od akni? Koja e cenata? Od kade ste zadovolni?

9. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Сакам да одам во Дермаплус на третмани, но сакам да слушнам мислење од кој третман сте имале видливи резултати. Пред една година бев на Роакутан 6 месеци и немам веќе акни (чат пат по некоја), но имам дупчиња и нерамномерен тен. Што би ми препорачале и која цена се движат? Не очекувам чуда од еден третман, па планирам неколку месеци да одам.

На Shaya му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Shaya

Shaya Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    375
    и мене ме интересира истово. Ако дознаеш или се одлучиш за нешто, сподели

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. angel4444

angel4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    769
    Мислење за дерматологот Кирил Атанасов?
    Во центар некаде се наоѓа ординацијата :) Имам проблем со акни, па ми го препорачаа :)

12. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    148
    Јас го имам правено дермапен третманот повеке пати. Сигурно за период од 2 години имам направено 10 пати.Ке ти ја објаснам целата процедура.Те мачкаат со крема анестетик за да не те боли,со кремата едно 10 минути,те бришат и со мали игли на еден апарат се поминува низ цело лице.После тоа си црвена 12 до 24 часа.Значи наредниот ден се функционира најнормално.Јас приметував дека после едно 10 дена од третманот лицето ми беше супер и сите ме прашуваа што сум правела.После третманот мачкав крема Пантексол или Биодерма цикабио за побрза регенерација. Го правев во Дерма Плус и ме чинеше 2000 денари. Имам прашувано и на други места за цена и како што се секавам беше поскапа цената (околу 3000 до 4000 илјади ) во други кожни ординации. Јас сум многу задоволна од третманите,но сепак мора да се направат повеке за видливи резултати. Тогаш докторот ми објасни дека годишно треба од 4 до 7 третмани.

На ludamaja10 и Elence93 им се допаѓа ова.
  13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Откако ги прочитав скоро сите мислења во темава се решив да одам кај Др. Николина. Дали морам да правам преглед или можам дирекно да си закажам термин за микродермоабразија? И дали сега работи во Пикасо ординацијата во Аеродром?

14. MeAfterYou

MeAfterYou Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    767
    @Elence93 Здраво, ти имам пишано приватна порака, дали можеш да ми одговориш, од големо значење ќе ми биди, фала :)

15. bitches broken

bitches broken Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2021
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    33
    kolku vreme go koristese spironolaktonot?

На dalaleylax му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mimeeee

mimeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    69
    Искрено полошо искуство од дерматолог сум немала. Само ме стискаше од што ми се правеа огромни рани на образите кои мораше да заздрават месец дена. Само мачкав антибиотик на лицето и се враќав на неколку месеци за повторно да ми направи рани. Прегледите траеа 30 секунди, некогаш и пред ординацијата ако докторката беше излезена на цигара. Направив 4 третмани без никаков резултат, само болка од стискањето

17. dalaleylax

dalaleylax Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Препорака за дерматолог за отстранување на топчиња околу очи (милиа) ?

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.873
    Допаѓања:
    5.210
    Немам препорака за доктор, но во меѓувреме можеш да го третираш вака. Ова е препорака од сертифициран дерматолог.
    Screenshot_milia.png

На dalaleylax му/ѝ се допаѓа ова.
  19. swwetyyy

swwetyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2021
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    341
    Здраво, имам проблем со акни. Бев на дерматолог, само ми ја виде кожата, ми препиша терапија која кошта +5000денари, ми рече дека треба да направам и третман кој кошта 1500 денари и контрола на две недели. Е сега бидејќи сумата и не е баш мала не би сакала за џабе да дадам толку пари, ме интересира некоја од вас која била на дерматолог за акни дали без никакви испитувања даваат терапија. Т.е ме праша за полицистични јајници , но немам, и дека треба да испитам трет ден хормони, но ми рече дека можам дс почнам со терапијата иако сеуште немам резултсти од хормони. Ве молам за помош некој кој има вакво искуство

20. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Во последно време имам проблеми со кожата на лице. Не користам јака шминка, само хидратантни креми и кожата како да ми јавува алергија. На неколку места е црвена и што и да правам како и да ја исчистам, се приметува.
    Сакам да одам на некој третман за чистење на лице да видам дали ќе помогне нешто. Ако помогне да си ги терам редовно.
    Совет од ваша страна, третман во козметичко студио или не?