Здраво, дали некој го има правено Hydrafacial третманот во Жан Митрев,какво беше вашето искуство и колку чини истиот ?
Дали сте задоволни од Дерма Медика? Јас воопшто не сум. Отидов на третман за чистење флеки од акни, мислам ќе ми каже дека неколкупати треба да се повтори третманот за резултати. Таа ми ги истиска, ме намачка со една крема и ми вели немаш акни нема потреба да доаѓаш. Стискањето беше преблаго, и нема ништо видливо, пак ми останаа. Порано кога сум одела кај д-р Николина, препотена од болка сум се враќала и буквално по првиот третман кога ќе помине модрото, веднаш имало разлика, намалени или ги немало флеките, плус 900 денари беше третман. А, ваму 2000 буквално за ништо дадов.
За жал не постои траен лек за себореичен дерматитис. Но постојат еден куп креми и лосиони кои помагаат да се повлече црвенилото, лушпите и чешањето. Јас се мачам со себ. дерматитис веќе 18 години. Крема што најмногу ми помогна до сега е Bluecap, ја има во Зегин и чини 800 денари и ми трае цела година. Значи потребно е да ја купиш само еднаш годишно. Го користам и шампонот Bluecap поради првутот. И најбитно од сѐ е што не содржат кортикостероиди како кетоконазолот на пример, туку се на база на цинк пиритион. Се надевам дека помогнав, поздрав!
Здраво на сите, ми се појави мозолче на брадавицата на града, ме боли, дали некоја имала вакво искуство и да ми препорачате дерматолог за ова, ми се појави уште лани во ноември, бев во Ремедика и на ехо ме гледаа, нема ништо, само мозолчето ми го третираа, користев Uriage спреј и белогент маст, сега повторно ми се појави. Инаку, прекинав со доење во јуни лани.
Hello, некој да ми каже,дали е подобра др.Николина дерматолог или др.Светлана?(или некој друг дерматолог) Воедно и некој ако знае која е подобра од нив против себороичен дерматитис
Девојки, препорака за Дерматолог, имам проблем со флеки-мелазма? Некој што работи со ласер? Место:Скопје
Овој проблем го имам јас откако знам за себе. Тоа е еден вид псоријаза ама се третира и е многу досадно.Прво: одбегнување контакт со јако хемикалии: сјај за садови, прашок итн. Задолжително креми со уреа, мачкање на секој 2-3 часа. Исхрана : омега-3 повеќе и Б витамини. Од креми препорака: cerave Urea. Инаку сум фармацевт по струка
Хелоу Дали некоја се соочила со постпородилни акни? Вратот и брадата ми се буквално лом после пораѓај. Преопорака за добар дерматолог? Слушнав добри мислења за др. Старова и др. Цветковиќ, некоја лично искуство да не има со некој од нив за проблематика со акни?
Doktor Irena 8 mi Septemvri raboti so moj termin, no tesko se dobiva termin kaj nea.No, dokolku najdes termin ili drug nacin kaj Irena navistina go resava sekoj problem
Слично искуство имам кај истата „клиника“, иако моето не беше поврзано со акни. Многу „евтин“ бренд-менаџмент, нудат „посебна опрема и третмани“, мислејќи дека со сопственото натценување некој ќе се „фати на јадицата“, премногу пари, многу мала услуга и пристап. Немаат „фиксни“ цени, вадат цени од ракав, на основа на „видување“ на клиентот....Никакво давање фискални сметки, класично недовршување со третманот за „уште еднаш да дојдеш“, нудење третмани на основа на „ќе се вратите пак кај нас, кога другите ќе ви го уништат лицето“, итн. Да се разбереме далеку сум јас од дрзок или некултурен клиент, па да добијам вакво „стимулирање“ за користење нивни третмани.. Ако си професионалец, ќе ги цениш другите конкуренти! Никој не освоил купувач на основа на понижување на другите... Мизерно е. Иако, од друга страна, сочувствувам со нивната професија, има разни козметички салони кои нудат слични третмани или пак се претставуваат за такви,, студиите им се долги, луѓето не одат често како кај козметичар, итн., но погорниов пристап не можам да го оправдам...Н е можам да разберам како мислат дека „Имаме малку клиенти па на тие што ќе се погодат ќе има наплатиме барем 30 посто повеќе од другите“, може да им успее како политика и дека клиентот нема да се распраша... Се надевам ме читаат!
Здраво, имам проблем со акни а воедно и розацеа. Дали некој имал сличен проблем? Бев кај Анчевски не сум воопшто задоволна лицето ми се направи полошо. Предлог за добар дерматолог
И јас сум паталец, пиши им на coslovemetics на инста, после многу посетени дерматолози и никакви резултати, после 1 месец од рутина од coslovemetics лицето ми е каде каде подобро презадоволна сум, пробај
Ве молам понудете ми некој добар дерматолог или дерматовенеролог по можност од Охрид, Штип или Скопје.