Здраво, дали случајно некој има искуство со горење брадавици на лице/тело со CO2 ласер или било каква друга метода освен криотерапија. Имам рамни брадавици на лицето кои со години ги горев со криотерапија но неуспешно. Дали би можел некои да сподели искуство, која е цената, дали било успешно и каде би можела да закажам? Слушнав дека др Анчевски го работи тоа, некој искуство и за кај него?
Ве молам препорака за добар дерматолог во Скопје. Немам проблеми со акни и сум немала, ама би сакала да отстранам темни дамки од некои мали акни што ми ги имав и сакам да си креирам рутина за нега на лице за да ги намалам брчките околу очи и под очи. Пример ми треба помош за каков витамин ц серум да си купам, со што да го чистам лицето и слично.
на кратко да ти ја пишам мојата ситуација од пред неколку години. лицето ми беше исфрлено со бубулици исто само во пределот околу брадата.страшни беа големи како чирови ,чешаат и болат. истп шетав кај ке ме пратат се проверував се беше ок со мене а лицето се по крш. тогаш случајно една жена билкарка која ми бише клиент чисто познаничка ми предложи секое сабајле да пијам чај од бела ајдучка трева. не се сеќавам за кој период ама лицето стакло ми се направи немаше ниту една бубулица по брадата.
тогаш го наоѓав на зелен пазар пред влезот имаше една бабичка продаваше. сега може да има и во билна аптека во продажба.
Јас во Ремедика бев кај Др. Наташа Теовска,прегледот се плаќа 2.700,оо денари, а после наредните контроли не се наплаќаат. Тоа што го препиша-не помогна. Даде мислење за роакутан таблети. Средбите беа по пет минути. Ние бараме друго решение, на природен начин да се лекуваат акните. Посета и средба со дерматолози ми стана ноќна мора, со чест на исклучоци за кои сум убедена дека постојат, но сум немала среќа да ги сретнам
Zdravo Jas bev kaj Dr. Gordana Lazarova minatata nedela. Mi dade 3 kremi za racete,mi kaza deka situacijata ne mi e epten seriozna,kozata na racete mi e iritirana od sredstva za cistenje. Me posovetuva da ne cistam ili isklucivo so rakavici. Iskreno od kremite ima nekoja minimalna promena,skoro nezabelezitelna.Barem prestana da me cesa. I cenata e taa 2 700den, za 10 minutna sredba.
Здраво Дали можеби некој има искуство со отстранување брадавици и бенки од лицето во некоја од државните болници /поликлиники?
Дали можеби знаеш дали матичната може директно упат за клиника да пушти или треба специјалист да го направи тоа...? Цело време менуваат правила
Девојки, препорачајте ми дерматолог за проблем со акни на лицето (црвенило и лузни од акни). Пробана е секаква козметика, сум посетила и претходно дерматолог, но не помогна ништо. Можеби да ми препорачате некој третман?
Девојки здраво не сакам да ова моево фалење звучи како реклама ама докторката : Весна Бришкоска е ВРВ. За мене #1. од тинејџерски години (13) ми де појавис акни, мислам дека нема дерматолог што слушнсв а да не отидов и за 10 години мислам дека фрлив (читај моите родители фрлија) барем 5/6000€ за третмани креми прегледи да ми де среди лицето. Пиев и апчиња кои делуваа феноменално ама со крстко дејство(1год). Читав добри мислења на форумов за докторкава па си реков да ја пробам, зошто да не? Ем на државно- нема да изгубам ништо. Чекав терминче 1 месец и откако ми даде 2 креми на биодерма ( а да се придржувам до моите чистачи) СЕ ПРЕРОДИВ! Нема белки, нема црнки ниту проширени пори. Бебешко газе ми е лицето(да не се урочам) ПРЕПОРАЧУВАМ!!!