Здраво, доколку има некој стручен во оваа област сакам да поставам прашање за употребата на Хлорамфеникол на кожата за третман на акни .Конкретно за Хлорадерм лосионот од Фитофарм .Колку е безбеден да се користи како таков ?
Здраво, имам лузна од изгореница на десната надколеница примам терапија и редовно одам на прегледи кај Наташа Теовска Митревска во Ремедика, но сакам да се консултирам и со друг лекар па дали имате некоја препорака?
Топла препорака за др.Тихомир Цветковиќ од Дерма Плус, години наназад ме средуваше Др.Коста ( акни,лузни од акни, ласер за влакна) но Тихомир за кожна патологија е сериозно посветен и вреди да се посети.
Не знаев каде да го поставам прашањето ако треба нека се премести. Препорака за козметичко студио за лифтинг на лице и врат?
Лифтинг тешко во козметичко студио, најдете добар дерматолог, моментално има одлични работи да се направат а истите се неинвазивни.
Да го пофалам доктор Андреј Петров од Систина. Два месеци имавме проблем со црвенило на пеленска регија, тројца различни доктори ни даваа терапии што само ја влошуваа состојбата. Петров од 2 метри далечина виде и вика ова е атопичен дерматит, се погрешно сте ставале до сега. Ни даде неутрлна крема без парфеми за пеленска регија и антифунгална крема за пеленска регија и за 3 дена се среди. Не виде загрижени и ни даде визит карта ако треба да му пишеме
Искуства со ласер третман за розацеа, каде и како сте задоволни? Каква терапија ти даде за розацеата? Го имам истиот проблем црвенило од време на време а најмногу од ладно на топло кога одам.
Здраво, ми се појавија на лицето црвени точки преку ноќ.Ги има и на целото лице, но најмногу во пределот околу очите. Дали може да ми препорачате дерматолог кој би можела да го посетам во Скопје?
Onie koi piete spironolakton, dali vi pomaga i dali e potrebna recepta? Znam deka potrebno e prvo konsultacisa so dermatolog, jas se imav konsultiramo i mi kaza da probam prvo so edna krema pa dokolku ne pomogne so spironolakton . I sega neznam dali treba povtorno da odam da zemam recepta ili samo mozam da go kupam taka? Bev ednas kaj nejze me prati da ispitam hormoni i posle i pisav za da zakazam pak pregled, ne mi vrati pa i zvonev mi rece da videla koga imala sloboden termin ke mi se javela ...i ne mi se javi
Ми треба добар дерматолог за розацеа, дали некој со овој проблем бил кај Ирена Димитровска во 8 септември и каква терапија ви даде? Дали ви помогна и како сте задоволни?