Ovoj go koristam,nema drug detski promeneta e ambalazata od prethodno sto bese.Ubavo nezno mirisaat iako bile i vo susara alistata.
Мајки ајде совет. 31ва недела сум, облеката е скоро купена и постелнината за креветчето. Кога е најдобро да ги исперам и испеглам? Немам трпениеее, сакам што побрзо да ми биде спремно се. Дали сите заедно и бели и шарени на 30 да ги перам? Дали со персил? Дали треба омекнувач? Дали е подобро на жица на тераса или во сушара (горење) на која програма а да не ми се соберат?
Јас ги исправ кога влегов во 9ти, 36та недела, со Персил сензитив течен, не користев омекшивач, немаш потреба со Персилот да користиш омекшивач. Сум сушела само на жица, во сушара не, ама добро е за дезинфекција. Што се однесува до тоа дали да ги переш сите во едно, јас не ги перев и не ги перам, секогаш делам бели и црни, перам на 40 шарени и на 90 бели сега, кога беа бебиња скоро се на 40, освен постелнини и тетра пелени на 90.
Фала ти. И јас кога перам за нас ги сортирам, ама сега дека овие мали и не се многу па се мислам дали да ги одвојам. Ќе пуштам и јас тогаш на 40, а другото на 60, дека првпат за бебе ќе перам и страв ми е да не ги зезнам.
Купив Персил течен за да почнам да перам за бебе. Омекнувач дали користите и каков? Не знам дали воопшто е паметно на почеток да перам со омекнувач. Што ако има сензитивна кожа бебето?! Да не му наштетам.
За почеток добар е. На почетокот го користев додека да почнеме со цврста храна после почнав со персил и сеуште перам со него, не би го менувала.
Каде можам да го најдам овој персил, сите продавници ги превртев, со обој почнав па пред некое време го сменив на тој сензитив со златно капаче ама нешто му се појавиа брунчиња и ми е страв да не му е од него па сакам да го вратам, дали некоја има сретнато сега скоро таков?
Почнав со бекутан , два три пати ама не мирисаа алиштата и сменив на нила бебешкиот , сеа сме 6 месеци и сеуште го користиме нила , преубаво мириса не ми треба ни омекнувач и убаво ги пере јас лично не бев задоволна од бекутан.