Само навлаката од душечето. Тоа ептен како меко сунѓерче е, страв ми е да не го уништам ако го исперам. Ќе го напрскам со средство за дезинфекција, и ќе го поминам со четката за мебел со правосмукалката. Инаку на 30 степени, без вртежи/центрифуга ги ставив. И после дополнително уште два пати на плакнење повторно без вртежи. А навлаката од душечето на рака, дека е бела.
Перел некој со Нила сенситив бебешки? Задоволни сте? Го земав за нас за бели, па се мислам да го пробам и за децава. До сега со Фрош им перам.
Јас перам од почеток со бебешкиот Нила, задоволна сум. Немам користено друг бебешки за да споредам ама овој ми е супер и цената му е добра (во споредба со Фрош, на пример). И јас го користам и за бели.
Сега веќе перам со овој со златно капаче, може некаде им останал од тој со црвено, битно сега е океј па си продолжувам со овој☺️
Супер е Нилата. Од почеток перам и она баш бебешки мирис ми имаат алиштата. За флеки незнам како е, до сега не сме имале ништо флекано.
Јас сменив на фрош ради осип (а почнав со Виолета+дуел бебешки омекнувач). После осипот све преправ со Фрош само и смири осип, а од скоро земав Нила и нема реакција од неа.. така да добра е
Многу убаво ми мириса Нилава. 3 години со Фрош, без омекнувач, во сушара сушење, немам осет дека се перени алиштава на децава. На ништо не мирисаат. Знам природен е ама па ко неперени ги осеќам.
Исто... јас и научена со омекнувач па.. Нилава преубаво нежно мириса баш таман за бебе. Чикото омекнувач ми беше преубав, но незнам зошто го нема
Мајки, стари флеки ( сум ги пропуштила, не сум видела), со што вадите? И јас користам се на Фрош, од прашок, до омекнувач и средство за флеки. Перам на 40 степени, престанав да сушам во сушара
Мене ич не ми мириса нилата, надвор ги сушам ама баш ич не се осеќа мирисот. А можи па на дупло плакнење дека перам, како периш ти?
Го имаат чико во ДМ во Србија, и тоа дупло поевтин од кај нас што беше. Братучетка ми ми донесе сега 2 шишенца. Врв е Ако имаш некој што ќе оди може да ти земе најблиску од Врање.
Стандард 40 или 60... и дури и во сушара ги ставам и пак мирисаат. Дали дека ништо не користев се одвикнав, па сега и ова ми мириса ахахах
Значи без дупло плакнeње јас ги преперувам изгледа па не останува мирис ама виолетата бе мирисаше а исто ги перев