Fala PUPICA i jas taka mislam, ama pretpostavuvam deka Duel Baby tecen nema tuku prasok, posto mi rekoa deka jorgance pernice I takvi raboti pidobro bilo so tecen.
Nemam video Duel tecen,ni bebeski,ni za vosrasni...prasokot e za od 20-100 stepeni,ne se grizi...jas ic ne sum zadovolna od persilot bebeski tecen,ne go ni dotrosiv,si zemav duel prasok.A zosto podobro tecen?Sepak,sekoj so svoeto iskustvo,odlukata na kraj e tvoja
Мамички, ме интересира со каков прашак ги перете белите алиштиња,тетра пелени?Јас шарените ги исправ со течен Персил сензитив, без омекнувач на 40 степени.Сега ми останаа нови тетра, бенкички ,се бело и незнам дали на 90вриење да пуштам или што да правам ?Зборувам за нови алишта...
Како за прв пат, не ти треба на вриење ако се нови. Всушност и понатаму да не переш на вриење нема ништо да му биде на бебето зашто верувам дека после тоа ќе ги пеглаш, тоа е доволно за стерилизација. Јас до сега ни една машина не сум пуштила на 95 степени. И сите алишта ги бутам заедно (и бели и шарени) на 60 степени. Нормално, кога веќе знам дека некое парче не пушта боја
Јас на 40 перам негови алишта (сите на куп) со Персил сензитив. После ги пеглам и мислам дека е доволно. А тетра и шведските пелени и онака не доаѓаат многи во контакт со неговата кожа, не гледам зошто би се вриеле кога веќе бодињата (90% од нив шарени) се перат на 40.
Jas koristam Persil sensitiv bebeskiot beliot sto e, a omeksivac Lenor sensitiv isto bel sto e. Site alista gi peram na 40% i nikogas ne gi peglam ( osven na pocetokot) Bluzickite sekogas gi pruzuvam na zakacalki i ne mi se guzvaat.A Duel bebeski ima tecen. Majka mi gi pere alistata so nego.
Duel bebeski prasok ima so takov peram, od vero go kupuvam, a omeknuvac na chicoo beliot go koristam I jas kako @Kitten I beli I sareni na 60° peram,dosega sum nemala nikakov problem
Mamicki mi treba sovet. Od brat mi imam zemeno koristeni transporter i relaksator.Transporterot ne e tolku los no na relaksatorot ima nekoi flekicki. Neznam dali da probam da gi isperam jas ili da gi odnesam na hemisko cistenje.
Во принцип лесно се перат, но ако се вадат навлаките. И јас имав транспортер на користење на кој му ја перев навлаката во машина на 30 степени.
Pa ako se vadi navlakata isperi ja sama,kakvi i da se flekite,sigurno ne e nisto strasno,bebceto sto gi koristelo rabotite doprelo so kasicka i sl,navremeno ne gi iscistile i zatoa ostanale.Ako se vadat navlakite,isperi gi vo masina i zavrsena rabota.Ili direktno,bez da gi vadis,pomini gi so mokra krpa so prasok,na flekite stavi na primer vanish i gotovo,ke ti bidat osvezeni.
Mamicki, jas se sto imam za bebeto sto doaga koristam Frosh baby, tecen detergent. Germanski, hipoalegetik, znam deka navistina e dobar i za luge so posenzitivna koza....Go ima vo tinex marketi.
Користам и Persil expert sensitive, и Ariel sensitive whites + colors. Пеленки и пешкири за бањање перам на 60 или 95, а облека на 30 или 40. Омекнувач не користам. Не пеглам, ама сушам во машина за сушење алишта.
Јас нема прашок кој го немам пробано, бидејќи сум таква по природа и сакам да испробувам нови работи. Долго време перев само со Ариел и за мене тој беше закон. И почнаа да ми се мешаат поискусниве домаќинки, како бил скап, како ми се давале пари за него, па прашок си е прашок сите биле исти..бла бла. И пак почнав со експерименти, и од искуство тврдам,освен Ариел другово ништо не ми одговара. За мене е најдобар !!