Јас го пробав белиот, ептен ми го фалеа. Ама...За плавиот(или зелен, не ми текнува каков беше) слушнав дека “лошо“ мирисал. Искрено, за мене нема подобар од бебешкиот „дуел“. Истото го мислам и за прашокот. Сепак, се работи за вкус.
Не ли ви е Чико многу скап ? Јас ги менувам, ама гледам на нив да пишува ,,сензитив,, (демек и за бебе одговара) Плус нешто јако не ми мириса на Чико..
Епа и јас си реков ај да сменам. Пробав течен персил, омекнувач Чико и Ленор ама се вратив на дуелот.
Ornel bebeskiot prekrasno mirisa, jas 3 nedeli pred da se porodam gi isprav so toj i mi mirisaa i koga bebus stigna Pa probav i chicco ubavo mirisa vaka vo sisence, koga kje gi izvadam od masina mirisaat ama od koga kje se isusat ne mirisaa ic... i si se vrativ na Ornel, cela kukja mi mirisa od negovite alista Duri i vo race koga kje go zeme nekoj odma leleeee kako mirisaaa ubavoo... i taka vekje ne go menuvam Ornelot
Јас го користам белиот од почеток, многу ми е погоден. Последниот пат земав два на акција околу 250 денари, ама многу долго го користам. Не ставам по многу, а алиштата се супер.
Za decata ne koristam nikakov omeknuvac, smetam deka sto pomalku hemija toa podobro. A za nas lenor crniot ili lilaviot.
Persil sensitiv prasak i bel chicco omeksivac. Probav duel prasak uzas mi bese pa si se vrativ na persil. Chicco se nacekuva na akcija, baska malku stavam i dolgo mi trae. Isto i persil se nacekuva na akcija. Bas skoro od tineks zemav na popust bese.
Персил зензитив но ми остануваат флеки од банана,тиква или праска Перам на 40 ,ретко на 60 бидејки сите алишта и се во јаки бои и ми е страв да не ги зезнам.Но што да правам со флеките кои не излегуваат?Смеам ли малце вениш да ставам?
И мене од персил течниот ми остануваа флеки па сменив со тој во торбе,прашкаст и мислам дека поубаво ми ги пери,а мислам дека има едно средство директно на флеките се става и ги вида мислам дека беше омнио бланко ако не се лажам,а за вениш незнам зошто не би можело,стави малку
Jas peram so ariel obicniot i istoto se slucuva, fleki od morkov, praska, tikva ne vadi. Nitu mrsni damki, a isto peram kako i ti na 40. Jas careto go najdov so smachio tutto, stavam na damkata saat vreme pred perenje i posle direkt u masina, 2x dopolnitelno plaknenje i tolku. Flekite gi cisti besprekorno, a dosega ne sme imale nikakva reakcija na nego ni nie ni decata, se nadevam i ke nemame. Vanish mene ne mi gi vadese site damki nekako polovicno, omino bianko za nijansa podobar, a ova sredstvo mi se pokaza ubedlivo najefikasno.
Jas stavam po malku vanish i dosega nemalo nikakov problem. Peram na 40 najcesto so persil sensitiv...
Mamicki i nie poleka se spremame za sinko pa resiv denovive da mu gi isperam novite alista ..Pa neznam dali da gi stavam vo masina na BABY ili na 40° ili pak najdobro bi bilo na raka da si gi isperam Zemavme omeknuvac od chicco a za detergent planiram tecen persil senzitiv gledam najcesto so toj perete
Jas od sam pocetok koristam omeknuvac, taka nekako razmisluvav ako ne stavam uste na pocetok, ponataka da ne mi pojavuva alergii (na pocetok epteeen malku stavav)...
и јас од самиот почеток користам омекнувач Ленор , а за прашок сум перела со различен дуел, персил сензитив , и еден специјален од ДМ за бебе...сите ми перат убаво а Ленорот не би го менувала за флеки ставам по малку од средството од ДМ. заперувам пред ставање во машина и вади се...
Прашок кога како, јас искрено не гледам некоја разлика, сите иста работа ми вршат,разлика само на колку степени ќе ги пуштам алиштата. Моментално користам дуел прашок, а омекнувач дуел бели сензитив. И дуел жолтиот ми е убав. Користам оно што и за нас, само што бебешки алишта сеуште перам одвоено од нашите и помалку прашок ставам.