1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Детергент и перење на бебешките алишта

Дискусија во 'Бебе' започната од novamama, 9 јуни 2011.

1. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    На чико користи некој омекнувач, која боја и дали сте задоволни?

2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Јас го пробав белиот, ептен ми го фалеа. Ама...За плавиот(или зелен, не ми текнува каков беше) слушнав дека “лошо“ мирисал. Искрено, за мене нема подобар од бебешкиот „дуел“. Истото го мислам и за прашокот. Сепак, се работи за вкус. :)

На Bibi 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.719
    Допаѓања:
    322.680
    Не ли ви е Чико многу скап ?
    Јас ги менувам, ама гледам на нив да пишува ,,сензитив,, (демек и за бебе одговара)
    Плус нешто јако не ми мириса на Чико..

На Bibi 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bibi 88

Bibi 88 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2015
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    54
    Јас од почеток користам и прашок и омекнувач дуел, па мислев да сменам нешто затоа прашав за чико.

5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Епа и јас си реков ај да сменам. Пробав течен персил, омекнувач Чико и Ленор ама се вратив на дуелот.

На Bibi 88 и referentka им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.162
    Допаѓања:
    76.083
    Ornel bebeskiot prekrasno mirisa, jas 3 nedeli pred da se porodam gi isprav so toj i mi mirisaa i koga bebus stigna :) Pa probav i chicco ubavo mirisa vaka vo sisence, koga kje gi izvadam od masina mirisaat ama od koga kje se isusat ne mirisaa ic... i si se vrativ na Ornel, cela kukja mi mirisa od negovite alista :D Duri i vo race koga kje go zeme nekoj odma leleeee kako mirisaaa ubavoo... i taka vekje ne go menuvam Ornelot :D

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.436
    Јас го користам белиот од почеток, многу ми е погоден. Последниот пат земав два на акција околу 250 денари, ама многу долго го користам. Не ставам по многу, а алиштата се супер.

8. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    955
    Za decata ne koristam nikakov omeknuvac, smetam deka sto pomalku hemija toa podobro. A za nas lenor crniot ili lilaviot.

На joy1 и Mekuska им се допаѓа ова.
  9. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Persil sensitiv prasak i bel chicco omeksivac. Probav duel prasak uzas mi bese pa si se vrativ na persil. Chicco se nacekuva na akcija, baska malku stavam i dolgo mi trae. Isto i persil se nacekuva na akcija. Bas skoro od tineks zemav na popust bese.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.748
    Допаѓања:
    324.202
    Персил зензитив но ми остануваат флеки од банана,тиква или праска :(
    Перам на 40 ,ретко на 60 бидејки сите алишта и се во јаки бои и ми е страв да не ги зезнам.Но што да правам со флеките кои не излегуваат?Смеам ли малце вениш да ставам?

11. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.558
    Допаѓања:
    15.554
    И мене од персил течниот ми остануваа флеки па сменив со тој во торбе,прашкаст и мислам дека поубаво ми ги пери,а мислам дека има едно средство директно на флеките се става и ги вида мислам дека беше омнио бланко ако не се лажам,а за вениш незнам зошто не би можело,стави малку

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stefanija70

stefanija70 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2014
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    955
    Jas peram so ariel obicniot i istoto se slucuva, fleki od morkov, praska, tikva ne vadi. Nitu mrsni damki, a isto peram kako i ti na 40. Jas careto go najdov so smachio tutto, stavam na damkata saat vreme pred perenje i posle direkt u masina, 2x dopolnitelno plaknenje i tolku. Flekite gi cisti besprekorno, a dosega ne sme imale nikakva reakcija na nego ni nie ni decata, se nadevam i ke nemame. Vanish mene ne mi gi vadese site damki nekako polovicno, omino bianko za nijansa podobar, a ova sredstvo mi se pokaza ubedlivo najefikasno.

13. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Jas stavam po malku vanish i dosega nemalo nikakov problem. Peram na 40 najcesto so persil sensitiv...

14. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mamicki i nie poleka se spremame za sinko pa resiv denovive da mu gi isperam novite alista :inlove:..Pa neznam dali da gi stavam vo masina na BABY ili na 40° ili pak najdobro bi bilo na raka da si gi isperam :wasntme: Zemavme omeknuvac od chicco a za detergent planiram tecen persil senzitiv gledam najcesto so toj perete :)

15. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.436
    Како за прво перење доволно е на 30.

На eatpraylove90 и joy1 им се допаѓа ова.
  16. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    A iza pocetok ne stavaj omeksivac...pocekaj nekoj mesec..

На stefanija70 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.162
    Допаѓања:
    76.083
    Jas od sam pocetok koristam omeknuvac, taka nekako razmisluvav ako ne stavam uste na pocetok, ponataka da ne mi pojavuva alergii (na pocetok epteeen malku stavav)...

18. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    и јас од самиот почеток користам омекнувач Ленор , а за прашок сум перела со различен дуел, персил сензитив , и еден специјален од ДМ за бебе...сите ми перат убаво а Ленорот не би го менувала:inlove:
    за флеки ставам по малку од средството од ДМ. заперувам пред ставање во машина и вади се...(y)

На joy1 и mariz им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Прашок кога како, јас искрено не гледам некоја разлика, сите иста работа ми вршат,разлика само на колку степени ќе ги пуштам алиштата. Моментално користам дуел прашок, а омекнувач дуел бели сензитив. И дуел жолтиот ми е убав.
    Користам оно што и за нас, само што бебешки алишта сеуште перам одвоено од нашите и помалку прашок ставам.

20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    33.873
    Мерикс со детско сапунче што е на сликата